background img
banner
banner

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «1ο Λύκοι Τennis cup» | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΒΥΘΟ – ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (2-1 ΣΕΤ) ΤΟΥ ΆΓΓΕΛΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά από περίπου 3,5 μήνες, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (5/9) το «μαραθώνιο» Τουρνουά τέννις Ανδρών που διοργάνωσαν για πρώτη φορά οι Λύκοι Αιγιάλειας. Με πλήθος συμμετοχών που έφτασαν τις 50 το «1ο Λύκοι Τennis cup”, ένα τουρνουά τύπου Ladder, ξεκίνησε με την 1η φάση στις δημοτικές εγκαταστάσεις Αντισφαίρισης στην Άβυθο από τη Δευτέρα 24 Μαΐου.

Η 2η φάση του τουρνουά ξεκίνησε την 2η Αυγούστου και το τουρνουά ολοκληρώθηκε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα παρουσία του δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Ντίνου.

Στον τελικό μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ο Γιάννης Φαρμακόπουλος επικράτησε με 2-1 σετ του Άγγελου Αργυρόπουλου. O 1ος νικητής κέρδισε μια Δωροεπιταγή 200€ από το TennisShot και ο 2ος ένα backpack Βabolat, ενώ δώρα μοιράστηκαν και σε αρκετούς ακόμη συμμετέχοντες που διακρίθηκαν.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με αυστηρά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό, χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Ντίνος, ο πρόεδρος των Λύκων Αιγιάλειας, Παναγιώτης Λιάμης, ο τεχνικός διευθυντής Βασίλης Παπαϊωάννου και ο προπονητής Απόστολος Σκαρτσίλας.

Δ. Καλογερόπουλος: «Έτσι ξεκίνησε η κατασκευή των γηπέδων»

Στη σύντομη ομιλία του κατά τη διάρκεια των απονομών ο Δημήτρης Καλογερόπουλος αναφέρθηκε στην κατασκευή των τριών γηπέδων στην Άκολη και πως ο ίδιος «συνέλαβε» την ιδέα, ως δήμαρχος – τότε – του δήμου Συμπολιτείας.

« Ήταν ένα βροχερό και δύσκολο βράδυ πριν από 10-12 χρόνια, όταν επισκέφτηκα τον χώρο που βρισκόμαστε σήμερα και ο οποίος τότε ήταν ΣΜΑ. Σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμμάτων της Ροδοδάφνης. Παρατηρώντας τον χώρο σκέφτηκα πως θα μπορούσε να διαμορφωθεί διαφορετικά και εντελώς ξαφνικά μου γεννήθηκε η συγκεκριμένη ιδέα. Δεν σας κρύβω ότι οι περισσότεροι με ειρωνεύτηκαν τότε. Γήπεδα τέννις στο χωριό δήμαρχε; Μου έλεγαν. Σήμερα όμως νοιώθω δικαιωμένος, για την ομολογουμένως τολμηρή απόφαση. Ο χώρος τα τελευταία χρόνια αποτελεί μία μικρή «κυψέλη» του αθλητισμού, με τρεις δασκάλους και δεκάδες παιδιά να αθλούνται σχεδόν καθημερινά και μάλιστα, στη σκέψη μας είναι να δημιουργηθούν δύο ακόμη γήπεδα που θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερα παιδιά αλλά και μεγάλους. Και να βελτιωθούν οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις που δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του τουρνουά. Στόχος είναι γίνει θεσμός και ήδη θα πρέπει να αρχίσουμε από τώρα τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά με σκοπό να το κάνουμε ακόμη πιο ελκυστικό, ακόμη πιο δυνατό».

Υπεύθυνος του τουρνουά ο Απόστολος Σκαρτσίλας

Eμπνευστής αλλά και κύριος υπεύθυνος του τουρνουά ήταν ο προπονητής του τμήματος αντισφαίρισης των Λύκων Αιγιάλειας, Απόστολος Σκαρτσίλας.

Ο 42χρονος προπονητής είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο τένις και το σκι και βρίσκεται στο σύλλογο από το 2018. Διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και μεταξύ άλλων έχει εργαστεί από το 2008 έως το 2012 στη Ρόδο και άλλα τέσσερα χρόνια στο κέντρο αντισφαίρισης του Μαρκόπουλου Αττικής, που δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις και στα δύο αθλήματα. Παλαιότερα εργάστηκε – με την ιδιότητα του προπονητή σκι – και στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr