background img
banner
banner

Κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα στο Νοσοκομείο

ΕΠΕΤΑΙ Η ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Τις αποφάσεις των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δύο θέματα που αφορούν την πόλη, τη διατήρηση του Τμήματος ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο και την ενίσχυση με προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ανατ. Αχαΐας (Αιγίου), ουσιαστικά επικύρωσε η προχθεσινή σύσκεψη των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων που συγκάλεσε στο γραφείο του ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν όλοι οι επικεφαλής, πλην της Αγγελικής Κουρή που ήταν αδύνατον να παραστεί για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Επίσης, επειδή το αρχικό ερέθισμα για τη διαδημοτική ήρθε από το πρόβλημα υποβάθμισης του νοσοκομείου εκλήθη και παρέστη και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της τριμελούς επιτροπής ιατρών του νοσοκομείου Δημήτρης Μπούνιας, στην εισήγηση του οποίου στηρίχθηκε και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το περασμένο Σάββατο.

Συνάντηση με τους διοικητές και προσπάθεια επαφής με τον υπουργό Υγείας

Ο δήμαρχος παρουσιάστηκε ανοιχτός στις προτάσεις τους επαναλαμβάνοντάς τες έτσι όπως διατυπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε για το θέμα. Οι συμμετέχοντες, αφού εξέφρασαν τις θέσεις τους για το θέμα, συμφώνησαν στο να γίνουν τρεις κινήσεις το επόμενο διάστημα. Η μία να αφορά παράσταση διαμαρτυρίας (ή όπως αλλιώς θα διατυπωθεί, δεδομένου ότι κάποιοι δεν συμφώνησαν με τον όρο «διαμαρτυρία») την ερχόμενη εβδομάδα στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου, όπως είχε πραγματοποιηθεί προ μηνών με αφορμή τη μετακίνηση αναισθησιολόγων.

Η άλλη να περιλαμβάνει συναντήσεις με τους διοικητές 6ης ΥΠΕ και Νοσοκομείου Αιγίου Γιάννη Καρβέλη και Θανάση Γεωργάκη αντίστοιχα και η τρίτη, να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να κλειστεί ραντεβού με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Διαφορετικές απόψεις εκφράστηκαν σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο, δεδομένου ότι κάποιοι εκτίμησαν πως δεν μπορεί να απαιτηθεί κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό, αφού αυτό θα μοιάζει ουτοπικό, δεδομένου ότι ο τομέας της δημόσιας Υγείας έχει επιβαρυνθεί εξαιρετικά λόγω της πανδημίας και όλα τα νοσοκομεία παρουσιάζουν ελλείψεις.

Θα ζητηθούν προσλήψεις με fast track διαδικασίες

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος τόνισε πως η κάλυψη των εφημεριών για τον μήνα Δεκέμβριο με μεταφερόμενους από το Κέντρο Υγείας Ακράτας ιατρούς αποτελεί μία «ανάσα» ωστόσο δεν επιλύει το πρόβλημα, σημειώνοντας πως όλο αυτό δεν είναι σημερινό αλλά πρόβλημα ετών και εκτιμώντας πως μία συνάντηση με τους διοικητές μπορεί και να μην αποφέρει κάτι, αφού οι αποφάσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού λαμβάνονται από το υπουργείο, με τον κ. Μπούνια να προτείνει τη διεκδίκηση προσλήψεων με fast track διαδικασίες. Υπέρ της κινητοποίησης τάχθηκε η Βάσω Ψυχράμη, τονίζοντας πως το θέμα πρέπει να τεθεί στον υπουργό, ενώ ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος ανέφερε πως πρόκειται για ζήτημα που απορρέει από τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης.

Προγραμματισμός νέας δυναμικής κινητοποίησης για το ΑΕΙ

Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης αφορούσε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για τη διατήρηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, με τους επικεφαλής να υιοθετούν την πρόταση του κ. Παπακωνσταντινόπουλου, όπως ακριβώς διατυπώθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με συγκέντρωση στο ύψος της Π.Ε.Σ., αυτοκινητοπομπή ως τα διόδια του Ελαιώνα και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την απόφαση αυτή της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου και τον κίνδυνο υιοθέτησής της από το υπουργείο Παιδείας, δεδομένου ότι αρνείται συστηματικά να ακούσει το αίτημα της πόλης.

Επίσης, αποφασίστηκε να προχωρήσει η πρόταση για κοινή δράση με τους φοιτητές και λήψη αποφάσεων μέσα από γενική συνέλευση. Οι δράσεις αυτές, όπως διεφάνη, θα ακολουθήσουν της κινητοποίησης για το νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αίτηση ανάκλησης της διοικητικής πράξης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, όπως είχε προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και νομικό σύμβουλο του δήμου Γιώργο Μπέσκο. Επιπλέον, δεν εγκαταλείφθηκε η πρόθεση να κινηθεί ο δήμος δια της δικαστικής οδού για τη διεκδίκηση αποζημίωσης για τη ζημία που υπέστη από τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων ΤΕΙ Πατρών – δήμου Αιγίου πριν από είκοσι χρόνια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr