background img
banner
banner

Οι… γητευτές των αλόγων στην ‘’19η Ιππική Παρουσίαση’’

1.200 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΘΑΥΜΑΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ

Ένα εξαιρετικό και απολύτως “χορταστικό σκηνικό” από κάθε άποψη, στήθηκε με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Ίππων Ανατολικής Αιγιάλειας “Ο Πήγασος” και την πολύτιμη βοήθεια της αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιάλειας, την Κυριακή 22 Μαΐου στα Συλιβαινιώτικα. Η ¨19η Ιππική Παρουσίαση¨ στέφθηκε με επιτυχία και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς οι επισκέπτες ξεπέρασαν κατά πολύ τα 1.200 άτομα!

Όπως όλες τις χρονιές έτσι και φέτος, η καθιερωμένη εκδήλωση στην ανατολική πλευρά του δήμου, όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, όχι μόνο ξεχώρισε και πρωτοτύπησε, αλλά κατάφερε τελικά να κάνει την Αιγιάλεια να ακουστεί σχεδόν σε όλη τη χώρα. Κόσμος από την Βέροια, την Σιάτιστα, πόλεις της Ηπείρου ή την Κρήτη, ήρθε με σκοπό να δει τα αγέρωχα και υπερήφανα άλογα του τόπου να παίρνουν μέρος σε αγώνες παρουσίασης στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα και να θαυμάσουν τις όποιες δράσεις είχαν ετοιμαστεί ως φιέστα από τους υπεύθυνους. Τα “γεωργαλίδικα” άλογα, όπως αποκαλούνται από τους γνώστες, έκλεψαν την παράσταση και κέρδισαν τα χειροκροτήματα των θεατών με την συμπεριφορά τους και τον διαφορετικό βηματισμό τους.

Οι αγώνες “μαγνήτισαν” τα βλέμματα όσων παραβρέθηκαν, ενώ την εκδήλωση στήριξαν τα μέλη του συλλόγου με πρωτεργάτη τον πρόεδρό του Μιχάλη Ασημακόπουλο, αλλά και με την παρουσία της, η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου η οποία χαιρέτησε και συμμετείχε πρακτικά με κάθε δυνατό τρόπο.

Σταυροπούλου: «Τέτοιες δράσεις κάνουν την περιοχή να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα»

«Αγκαλιάσαμε την εκδήλωση του συλλόγου με μεγάλη χαρά και παρείχαμε κάθε δυνατή βοήθεια που μπορούσαμε να προσφέρουμε. Ήταν μια ξεχωριστή προσπάθεια, με μία απροσδόκητη συμμετοχή από πλευράς κόσμου. Ήταν εξαιρετική η δουλειά που έκαναν οι διοργανωτές και αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν το μεράκι και η αγάπη αυτών των ανθρώπων για αυτό που κάνουν και για τα άλογα» ανέφερε η αντιδήμαρχος Διοικητικής Υποστήριξης και Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου, μιλώντας στo protionline.gr και συμπλήρωσε: «τέτοιες δράσεις, όχι μόνο κάνουν την περιοχή μας να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα “φέρνουν” και νέο κόσμο από διαφορετικά μέρη, ανεβάζοντας τον τουρισμό και την ποιότητα της περιοχής. Συγχαρητήρια στον αεικίνητο σύλλογο, που φρόντισε τα πάντα ώστε να απολαύσουμε όλοι αυτή την επιτυχημένη και υπέροχη δράση».

95 συμμετοχές αλόγων και μεγάλη η συνεισφορά των εθελοντών

Να σημειωθεί ότι, η ειδικά διαμορφωμένη πίστα που χρησιμοποιείται για την ετήσια εκδήλωση αλλά και για την προετοιμασία των αλόγων στους αγώνες (σε μια τοποθεσία κοντά στο ποτάμι της περιοχής που ονομάζεται “παλαιός σκουπιδότοπος”) συντηρείται οικονομικά με έξοδα του Δ.Σ. του συλλόγου αφενός, και αφετέρου με τις παρεμβάσεις και την στήριξη του δήμου σε επίπεδο επαγγελματικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και εργαλείων, προκειμένου να γίνει η κατάλληλη συντήρηση.

Φέτος, η συμμετοχή των αλόγων ανήλθε στα 95, αριθμός ρεκόρ αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η εκδήλωση λόγω κορωνοϊού. Ο εθελοντισμός ήταν για μια ακόμη φορά το “κλειδί” της επιτυχίας και φυσικά, τα μέλη του συλλόγου ανέλαβαν πολλές αρμοδιότητες πάσης φύσεως, προκειμένου να διεξαχθεί με την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία η όλη δράση.

Εκδρομείς από παντού

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θεωρείται άκρως επιτυχημένη και για έναν ακόμα λόγο. Τον λόγο ότι πολλά καταλύματα της ευρύτερης περιοχής είχαν αρκετές κρατήσεις από κόσμο, άτομα από όλη την χώρα, ενώ τα “πρωτεία” έλαβαν οι εκδρομείς από την Κρήτη, οι οποίοι κάθε χρόνο δίνουν βροντερό “παρών” στην ιδιαίτερη αυτή “συνάντηση” και δεν είναι υπερβολή να σημειωθεί ότι την Κυριακή 22 Μαΐου (σε συνδυασμό με το Πέρασμα του Φαραγγιού) ο “ξένος” κόσμος που βρέθηκε στην Ανατολική Αιγιάλεια ξεπέρασε τα 4.000 άτομα!

Το επόμενο ραντεβού είναι του χρόνου, όπου κορωνοϊού επιτρέποντος, προετοιμάζεται η πιο μεγάλη φιέστα της τελευταίας δεκαετίας. Τέλος να σημειωθεί ότι, ο σύλλογος ξεκίνησε το 1999 με την παρακίνηση του Πέτρου του Σακελλαρόπουλου και του Γιώργου του Μπερλέμη, οι οποίοι ήταν και οι πρωτεργάτες της όλης προσπάθειας τότε, ενώ υπάρχει “αδελφοποίηση” με πολλούς ανάλογους συλλόγους της Κρήτης, της Βόνιτσας και της Χίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr