background img
banner
banner

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «μπλόκα» στα τέλη Γενάρη…

ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

Απόφαση για κινητοποιήσεις, που θα κορυφωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, σε όλες τις μορφές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο των μπλόκων των εθνικών οδών, ανακοίνωσαν οι αγρότες που συμμετείχαν την Κυριακή, στην πανελλαδική σύσκεψη που διοργάνωσε η Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων στη Λάρισα.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι από 13 Ομοσπονδίες και από δεκάδες αγροτικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, ενώ την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας. Εκ μέρους του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», στην σύσκεψη συμμετείχε ο πρόεδρος Γιάννης Μποδιώτης, ο οποίος, ερωτηθείς από την «Π», είπε ότι ήταν μία ουσιαστική συνάντηση με μεγάλη συμμετοχή από όλη χώρα, ενώ έγιναν γνωστά τα προβλήματα ξεχωριστά από κάθε αγροτική περιοχή. ΄΄Τα προβλήματα είναι πολλά και η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς. Είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανές ότι όλα τα νέα μέτρα και η πολιτική της κυβέρνησης, στοχεύουν στο να μας βγάλουν έξω από τα χωράφια μας΄΄, είπε ο κ. Μποδιώτης, φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση του ΕΝΦΙΑ στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. ΄΄Το χωράφι είναι εργαλείο της δουλειάς μας, το αξιοποιούμε για να βγάλουμε τα προς το ζην. Δεν είναι είδος πολυτελείας για να φορολογείται΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οργανώνεται ο αγώνας…

Σύμφωνα με τον κ. Μποδιώτη, η σύσκεψη έγινε με σκοπό την καλύτερη οργάνωση του αγώνα με όποιες μορφές και αν χρειαστεί. ΄΄Με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, τον πανελλαδικό συντονισμό μας, τους αγώνες μας, στόχο έχουμε να βάλουμε φρένο στην ΚΑΠ και τη γενικότερη πολιτική των κυβερνήσεων, που μας ξεκληρίζει. Η προοπτική των αγώνων μας βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική ανάπτυξη, που θα εγγυάται σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα για τους αγροτοκτηνοτρόφους, επαρκή, φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες΄΄, όπως αναφέρει, κάνοντας γνωστό ότι εντός των ημερών θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου για ενημέρωση των μελών σε ό,τι αφορά τα όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη της Λάρισας. ΄΄Θα βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, θα κάνουμε περιοδείες στα χωριά και στα μέσα Γενάρη θα γίνει νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, εκεί όπου θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα καθορίσουμε την μορφή του αγώνα με κινητοποιήσεις που θα γίνουν στα τέλη του μήνα΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος του Α.Σ.Α.

Οι αγρότες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να υπάρξει φορολογία για κάθε πραγματικό εισόδημα, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά και κατάργηση των τεκμηρίων. Επίσης ζητούν την κατάργηση του νόμου που αφορά το ασφαλιστικό των αγροτών και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σχετικά με την υπόθεση του ΕΛΓΑ οι αγρότες που συσπειρώνονται στην πανελλαδική επιτροπή των Μπλόκων διεκδικούν να γίνει κρατικός φορέας που θα αποζημιώνει το 100% τις ζημιές από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική και ζωική παραγωγή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr