background img
banner
banner

«Στα Βήματα του Πρωτοκλήτου»

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτου Πατρών και εν όψει της εορτής της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου, σε συνεργασία του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πολιούχου Πατρών με το Σύλλογο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιείται η 3η Παραδοσιακή Μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στα βήματα του Πρωτοκλήτου», η οποία θα λάβει χώρα στα προπύλαια του νέου Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:00μ.μ., με είσοδο ελεύθερη.

Σε αυτό το ιδιαίτερα σχεδιασμένο καλλιτεχνικό γεγονός, θα ακουστούν ύμνοι από πολυμελή Βυζαντινό ΧορόΙεροψαλτών, όπου την διεύθυνση αυτού έχει ο κ. Σπύρος Ν. Σκιαδαρέσης, ΘεολόγοςM.A.Th. -Λαμπαδάριοςτου νέου Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσηςπαραδοσιακοί χοροί των Ελλήνων προσφύγων, από μέρη-σταθμούς όπου δίδαξε ο Απόστολος Ανδρέας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και την δυναμική σχέση της Ορθοδοξίας με την Μουσική Παράδοση του Ελληνισμού.

Θα παρουσιαστούν Χοροί και θα ακουστούν σκοποί και τραγούδια από τα παράλια της Μικράς Ασίας, την Κωνσταντινούπολη, την Θράκη, την Κύπρο, την Κρήτη, το Αιγαίο και φυσικά τον Μωριά και ιδιαίτερα την Πάτρα που είναι ο τόπος μαρτυρίου του Πρωτοκλήτου Μαθητού του Κυρίου, Αποστόλου Ανδρέου. Στο Χορό συμμετέχουν εργαζόμενοι, φοιτητές και φοιτήτριες, παιδιά εργαζομένων και φίλοι του Συλλόγου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr