background img
banner
banner

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Άγος»!

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΛΙΟΠΑ- ΜΠΟΔΙΩΤΗ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Η πρώτη συγγραφική απόπειρα της Αιγιώτισσας Μαρίας Λιόπα- Μποδιώτη, το βιβλίο «Το Άγος» παρουσιάζεται αύριο Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου (κοστίζει 10 ευρώ), με πρωτοβουλία της συγγραφέα, θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Μαρία Λιόπα-Μποδιώτη γεννήθηκε το 1953 στο Χατζή Αιγιαλείας. Σπούδασε Νομική στο ΑΠΘ και εργάστηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. «Το Άγος είναι η πρώτη της συγγραφική απόπειρα, που μας ταξιδεύει κάποια χρόνια πίσω και συγκινεί…

Μιλώντας στo “protionline.gr” για το βιβλίο της, η κ. Λιόπα – Μποδιώτη, αναφέρει: ΄΄Η ιστορία μου είναι μια αληθομυθία. Τα γεγονότα που περιγράφω, είναι μαζωχτάρια αφηγήσεων και μπορεί να μη συνέβησαν όλα στους ίδιους ανθρώπους ή στον ίδιο χώρο, όμως συνέβησαν και σημάδεψαν τις κατοπινές ζωές κάποιων ανθρώπων. Πάει καιρός που συλλαμβάνω το νου μου να τα εξεργάζεται και εκείνο που με έκανε να τα καταγράψω, είναι η απειλή της λήθης, γιατί η ταυτότητά μας δεν είναι μόνο όσα θυμόμαστε, αλλά και όσα η ψυχή μας αρνείται να θυμηθεί…΄΄.

Ένα από τα μηνύματα του βιβλίου, η αλληλεγγύη…

Ερωτηθείσα από τo “protionline.gr” για την πρωτοβουλία της για την διάθεση των εσόδων από την πώληση του βιβλίου, στον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού», η συγγραφέας επισημαίνει: ΄΄Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα δοθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού», γιατί αποτελεί τιμή για την πόλη μας η μεγαλειώδης δωρεά της κας Αρβανίτη, αλλά και η κοινωνική προσφορά του ίδιου του Οργανισμού. Άλλωστε ένα από τα μηνύματα της ιστορίας του βιβλίου μου είναι η αλληλεγγύη΄΄…

Ιδιαίτερο είναι και το εξώφυλλο του βιβλίου που κοσμείται από οικογενειακή φωτογραφία της συγγραφέως. Αναμφισβήτητα, η αξιόλογη πρωτοβουλία για την ενίσχυση του «Χαμόγελου» πρέπει να στηριχθεί, ενώ και το βιβλίο αξίζει να κοσμεί κάθε βιβλιοθήκη!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr