background img
banner
banner

Ενημέρωση από την Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ

Εν όψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής 12 Νοεμβρίου για την εκλογή τού επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ, η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας ενημερώνει προς διευκόλυνσή τους πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες. Στην Αιγιάλεια θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά Κέντρα, ένα στο Αίγιο στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», (Παλιό Νοσοκομείο Αιγίου) και ένα στο Κ.Ε.Π. Ακράτας. Οι ώρες ψηφοφορίας είναι: 8:00 έως 20:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι προσερχόμενοι πολίτες σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας , που είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο. Κάθε ψηφοφόρος πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ και να καταβάλει 3 ευρώ, για τα οποία θα λάβει απόδειξη.

Τα 4 βήματα της εκλογικής διαδικασίας

Βήμα 1: Κάθε ψηφοφόρος στην είσοδο του εκλογικού κέντρου, θα συναντήσει γραφείο με εθελοντή που θα τον υποδεχτεί και με τη βοήθειά του θα συμπληρώσει αίτηση /δήλωση, αν θέλει απλώς να ψηφίσει ή επιθυμεί να μετέχει στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν μετά την εκλογή του νέου επικεφαλής. Εκεί θα καταβάλει και 3 ευρώ και θα λάβει σχετική απόδειξη.
Βήμα 2: Στη συνέχεια θα προχωρήσει στην εφορευτική επιτροπή και θα παραδώσει τη συμπληρωμένη αίτηση, την ταυτότητα και την απόδειξη των 3 ευρώ στον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής. Ο πρόεδρος θα βεβαιώσει την ταυτοπροσωπία και ο χειριστής tablet θα τον βρει στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο και θα τον διαγράψει.
Βήμα 3: Θα παραλάβει το ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψηφίους και το φάκελο και θα εισέρθει στο παραβάν. Σταυρώνει τον υποψήφιο της επιλογής του, βάζει το ψηφοδέλτιο στο φάκελο και τον κλείνει . Πηγαίνει στον πρόεδρο της εφορευτικής για μονογραφή και ρίχνει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη που βρίσκεται δίπλα στον πρόεδρο της εφορευτικής.
Βήμα 4: Ο ψηφοφόρος παραλαμβάνει την ταυτότητα ή το διαβατήριο του και αποχωρεί. Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε.

Κάλεσμα για συμμετοχή

Στον δεύτερο γύρο (19/11), δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι εκλογείς θα ψηφίσουν στον πρώτο γύρο της (12/11). ΄΄Η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας, καλεί όλους τους πολίτες που πιστεύουν σε μια μεγάλη Δημοκρατική παράταξη, να συμμετέχουν στις εκλογές και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τη νέα αλλαγή που τόσο χρειάζεται η πατρίδα μας. Η συμμετοχή μας είναι η δύναμή μας για ένα καλύτερο μέλλον΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr