background img
banner
banner

Η Π.Ε.Σ. στην κορυφαία Εμπορική Έκθεση Τροφίμων και Ποτών της Αυστραλίας!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Άρωμα… Ελλάδας με τα εκλεκτά προϊόντα τής Αιγιάλειας, μαύρη κορινθιακή σταφίδα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μετέφερε στην μακρινή Αυστραλία, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, συμμετέχοντας στην κορυφαία διεθνή Εμπορική Έκθεση Τροφίμων και Ποτών της Αυστραλίας “Fine Food Australia”, που διοργανώθηκε φέτος στο Σύδνεϋ με απόλυτη επιτυχία, από τις 10 ως τις 13 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα με την έκθεση, οι άνθρωποι της Π.Ε.Σ. πραγματοποίησαν σημαντικές συναντήσεις τόσο με τις συνεργαζόμενες εταιρείες όσο και με νέες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα προϊόντα της!
Η “Fine Food Australia” αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά και εμπορικά γεγονότα που πραγματοποιούνται στη χώρα της Αυστραλίας, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Ν.Α. Ασίας και Ωκεανίας. Πραγματοποιείται εναλλάξ κάθε χρόνο μεταξύ Σίδνεϋ και Μελβούρνης και για περισσότερα από 30 χρόνια, φέρνει σε επαφή μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις με σημαντικούς αγοραστές και εισαγωγείς από την αυστραλιανή ήπειρο. Φέτος, οι επισκέπτες ξεπέρασαν κατά πολύ τους 26.000, ενώ παρόντες ήταν περισσότεροι από 1.100 διεθνείς αγοραστές από 60 χώρες! Οι εκθέτες ήταν περίπου 1.000, προερχόμενοι από 40 χώρες, ενώ η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών είχε τον δικό της εκθεσιακό χώρο στην έκθεση που καταλάμβανε περίπου 28.500 τ.μ.!

Από την επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο της Π.Ε.Σ. του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στη Μελβούρνη Δημήτρη Μιχαλόπουλου

Ευκαιρία για σημαντικές εμπορικές επαφές

Κυριότερο στοιχείο της έκθεσης αποτελούν οι εμπορικές επαφές που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκειά της. Η συνάντηση αυτή, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα που πραγματοποιούνται στην περιοχή της Ωκεανίας και της Ν.Α. Ασίας, και με εξαιρετικά έντονο διεθνή χαρακτήρα, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκπροσώπων από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εστίασης, λιανεμπορικές και χονδρεμπορικές αλυσίδες της Αυστραλίας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.
Για τους επισκέπτες είναι η ιδανική έκθεση για να συναντηθούν με εκατοντάδες παραγωγούς σε ένα μέρος και να βρουν λύσεις για την επιχείρηση τους (αύξηση ανταγωνιστικότητας, μείωση κόστους λειτουργίας κ.ά.) και για τους εκθέτες είναι το σημείο όπου μπορούν να κάνουν ευρέως γνωστά τα προϊόντα τους, να αυξήσουν τις πωλήσεις και τις επαφές τους.

Όπως ανέφερε στο Protionline.gr  ο γενικός διευθυντής της Π.Ε.Σ., επικεφαλής της αποστολής, ΄΄η 33η Fine Food Australia είναι από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εκθέσεις στον κόσμο για τρόφιμα και ποτά και προσελκύει διεθνούς κύρους παραγωγούς και κορυφαίους διανομείς από όλο τον πλανήτη.

Είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε σε αυτή τα προϊόντα της Αιγιάλειας, την σταφίδα μας και το ελαιόλαδο. Τα προϊόντα μας τα έχουμε ήδη τοποθετήσει με επιτυχία στην αγορά της Αυστραλίας. Η προσπάθειά μας εδώ στέφθηκε από επιτυχία καθώς είχαμε την δυνατότητα να συναντήσουμε τις συνεργαζόμενες εταιρείες αλλά και νέες που έχουν ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας΄΄.

Αγωνία για την επάρκεια του προϊόντος

Ο κ. Σταυρόπουλος παρατήρησε ακόμη πως η Π.Ε.Σ. στο εξωτερικό καταγράφει ανοδική πορεία, σημειώνοντας: ΄΄Στο εξωτερικό εμπορικά πηγαίνουμε πολύ καλά. Η εμπορική μας επιτυχία εγγυάται και φέτος την καλύτερη τιμή της Π.Ε.Σ. για την σταφίδα μας. Διευρύνουμε συνεχώς την πελατειακή μας βάση και το μόνο θέμα που μας προβληματίζει είναι οι συνεχόμενες μικρές σοδειές σταφίδας. Έχουμε ξαναπεί ότι μετά από πολλές προσπάθειες που κάναμε στο εξωτερικό, τοποθετήσαμε τη σταφίδα μας στις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων και τώρα είναι κρίμα εξαιτίας της έλλειψης να αναγκάζονται να την βγάλουν από τις συνταγές τους.

Όταν ένα προϊόν δεν καλύπτει τις βιομηχανικές ανάγκες αντικαθίσταται συνήθως από κάποιο άλλο ομοειδές. Η σταφίδα μας αντικαθίσταται βασικά από την σουλτανίνα η οποία είναι πολύ φθηνότερο προϊόν. Η αγωνία μας λοιπόν είναι για την επάρκεια του προϊόντος. Μέλημα όλων μας, παραγωγών και επιχειρήσεων, πρέπει να είναι η ομαλή, επαρκής και έγκαιρη τροφοδοσία της αγοράς. Εάν χαθεί μια αγορά πολύ δύσκολα ξανακερδίζεται΄΄…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr