background img
banner
banner

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Το πρόβλημα της σταφίδας είναι σε οριακό σημείο και απαιτεί λύση τώρα»

Εν αναμονή της απάντησης του υπουργείου για το σταφιδικό ζήτημα, έτσι όπως ετέθη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κατόπιν εισήγησης του περιφερειακού συμβούλου και υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Κώστα Σπηλιόπουλου, βρίσκεται το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας.

Όπως τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός», ΄΄το ζήτημα της κρίσης που αντιμετωπίζει η κορινθιακή σταφίδα θέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΔΕ της 25/7/2023. Απευθυνόμενοι στον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, υπενθυμίσαμε την επιστολή που είχαμε αποστείλει, με τίτλο «Εκρηκτικό το πρόβλημα της κορινθιακής σταφίδας για την Αιγιάλεια».
Στην επιστολή αυτή κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τη σταφίδα και προτείναμε μέτρα για την εκτόνωση της πίεσης στην αγορά σταφίδας και την αύξηση της τιμής του προϊόντος ώστε να αρχίσει να μειώνεται η κρίση στην οποία έχει περιέλθει μία ολόκληρη περιοχή, η Αιγιάλεια και μία μεγάλη κατηγορία αγροτών σταφιδοπαραγωγών που αποτελείται από περίπου 6.000 οικογένειες. Παράλληλα προτείναμε και συγκεκριμένα μέτρα όπως ο πράσινος τρύγος και οινοποίηση μέρους της σταφίδας που θα παραχθεί.

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η επιστολή μας μαζί με την δική του άποψη έχει σταλεί στον Υπουργό Γεωργίας. Περιμένουμε είπε συγκεκριμένες απαντήσεις στο αίτημά μας από το Υπουργείο, με βάση το έγγραφό σας.

Εάν δεν έχουμε απάντηση, είπε, θα προχωρήσουμε εμείς με την εισαγωγή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και σε άλλες ενέργειες΄΄.

΄΄Θα περιμένουμε λοιπόν, μόνο που ο χρόνος εξαντλείται και πλησιάζουμε προς την εποχή του τρύγου. Εάν δεν ληφθούν μέτρα, είναι βέβαιο ότι η σταφίδα θα περιέλθει σε μία από τις χειρότερες κρίσεις με δραματικά αποτελέσματα για τους σταφιδοπαραγωγούς αλλά και την αγορά της Αιγιάλειας΄΄, κατέληξε ο κ. Σπηλιόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr