background img
banner
banner

«Παίζουν» και κρυφά χαρτιά

«ΣΗΜΑΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΕ

Η συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη δεν κόμισε κάτι νέο σε σχέση με το θέμα του εγκλήματος των Τεμπών. Σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πολύκροτης υπόθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έπαιξε» πάντως έντονα στη Βουλή το θέμα της παραίτησης του Κώστα Σπηλιόπουλου από τον ΟΣΕ και της γνωστής επιστολής, προς τον τότε υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή την οποία κοινοποίησε και στον Πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη, στη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, του Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Σαρακιώτη. «Δεν προσήλθε στην Εξεταστική Επιτροπή, εξαιτίας των εμποδίων που έθεσε η πλειοψηφία, ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος είχε την ευθύνη για τη σύμβαση 717 το 2014, ανέλαβε και πάλι καθήκοντα επί ΝΔ και κατήγγειλε το Υπουργείο Υποδομών με επιστολή του προς τον κ. Μητσοτάκη…» ανέφερε.

«Γιατί δεν κλήθηκαν στην εξεταστική επιτροπή κρίσιμοι μάρτυρες όπως ο πρόεδρος του σωματείου μηχανοδηγών κ. Γενιδούνιας και ο κ. Σπηλιόπουλος, πρώην Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΟΣΕ; Και ύστερα ισχυρίζεστε ότι θέλετε να φωτιστεί αυτή η υπόθεση, αυτό το έγκλημα. Πως θα γίνει αυτό;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο Διονύσης Καλαματιανός, βουλευτής Ηλείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι τοποθετήσεις αποτελούν κινήσεις στην «πολιτική σκακιέρα» με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σταθερά επιδιώκει να «περάσει» τη… ρητορική της συγκάλυψης και του «μπαζώματος ευθυνών». Ανοίγοντας τα… χαρτιά του από την περασμένη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφάνισε τον πρώην Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να δηλώνει ευθέως «ναι» στην αποδοχή άρσης της βουλευτικής ασυλίας.
Η κίνηση έφερε άμεσα στο «κάδρο» τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος επέλεξε να απουσιάσει για να αποφύγει πιθανή επίθεση και συγκρίσεις… Η στάση αυτή του κ. Καραμανλή έφερε σε δύσκολη θέση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ, ανοικτά πλέον, από την Τετάρτη πολλά στελέχη της ΝΔ ζητούν να ξεκαθαρίσει το θέμα με τη βουλευτική ασυλία του κ. Καραμανλή πριν φτάσουμε στις Ευρωεκλογές!

Η απαλλαγή Σπηλιόπουλου

Την απορία του για στοιχεία της απολογίας του στον ανακριτή και την επιστολή παραίτησης από τον ΟΣΕ που δεν έφτασε ποτέ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, εκφράζει και ο Κώστας Σπηλιόπουλος. Είναι γνωστό ότι η επιστολή παραίτησης του κ. Σπηλιόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη περιείχε συγκεκριμένες παρατηρήσεις για την κατάσταση εκείνη την εποχή στον σιδηρόδρομο και τις συμβάσεις για την τηλεδιοίκηση και την πορεία των έργων μέχρι εκείνη την εποχή.

Ο κ. Σπηλιόπουλος που βρέθηκε στο τιμόνι του ΟΣΕ από τις αρχές Νοεμβρίου του 2019 έως τις 3 Ιουνίου του 2020 ενώ είχε θητεύσει και στην προεδρία τη ΕΡΓΟΣΕ. Έχει απαλλαγεί οριστικά σε αντίθεση με επόμενες διοικήσεις σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν κατέθεσε πόρισμα, επικαλούμενο έλλειψη σοβαρών στοιχείων από την Εξεταστική της Βουλή ενώ ζητά περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης για τους δύο αρμόδιους υπουργούς Μεταφορών και Υποδομών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ Χρ. Σπίρτζη και Κ. Καραμανλή. Ως γνωστό η υπόθεση της ποινικής του κ. Σπίρτζη βρίσκεται στα όρια της παραγραφής…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr