background img
banner
banner

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την εξεύρεση οικοπέδου για το 2ο Λύκειο

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ – ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΒΑΡΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Πιέζει καταστάσεις ο δήμος Αιγιαλείας ώστε να επιλυθεί το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που αφορά την σχολική στέγη στην Αιγιάλεια. Πρόκειται για την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για τη μεταστέγαση του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, σχολείο που στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες από το 1995 όπου έγινε ο σεισμός στο Αίγιο, οι οποίες βρίσκονται σε δύσκολο και δυσλειτουργικό χώρο.

Ο δήμος μπαίνει δυναμικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος, κάνοντας ένα ουσιαστικό βήμα ώστε να προβάλει ετοιμότητα στον υπουργείο, για την ανέγερση του σχολείου. Εντός του 2018 προχωρά σε διαγωνισμό για την εξεύρεση και αγορά οικοπέδου με σκοπό την κατάθεση πρότασης στο υπουργείο και την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές», ώστε να κατασκευαστεί το νέο διδακτήριο το οποίο θα στεγάζει τα περίπου 300 παιδιά που φοιτούν κάθε χρόνο σε αυτό.

Όπως έκανε γνωστό το Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ΄΄έχουμε προβεί σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2018 για 130.000 ευρώ και θα προχωρήσουμε άμεσα στην διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού ώστε να εκδηλώσουν οι ενδιαφέρον ιδιοκτήτες οικοπέδων και να επιλεγεί το καταλληλότερο για το σκοπό αυτό. Ωστόσο, το ποσό που θα δαπανήσουμε για την αγορά του οικοπέδου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 400.000 ευρώ. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει΄΄.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα, ο δήμαρχος ενημέρωσε τους γονείς και στην τελευταία εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας, αναφέροντας μάλιστα ότι έχει εισπράξει από το υπουργείο αδυναμία χρηματοδότησης εγκαταστάσεων με μπετά. Όπως τόνισε στο Protionline.gr, ΄΄απ’ ό,τι φαίνεται, δεν υπάρχει η βούληση για να χτιστούν οι νέες εγκαταστάσεις διότι αυτό έχει κόστος που μπορεί να φτάσει και τα 3,5 εκατ. ευρώ. Πρόθεσή τους είναι, εφόσον έχουμε το οικόπεδο, να εγκαταστήσουν σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες βαρέου τύπου οι οποίες θα καλύπτουν τις ανάγκες του σχολείου΄΄.

Έγκριση αναγκαιότητας από το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό προχωρούν γρήγορα. Η πρώτη απόφαση ελήφθη από το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου που συνεδρίασε εκτάκτως, αποκλειστικά για το θέμα την περασμένη Τετάρτη. Όπως μετέφερε στο Protionline.gr  το μέλος του Συμβουλίου Θανάσης Κάλπης, ΄΄προχωρήσαμε σε λήψη απόφασης για την έγκριση αναγκαιότητας αγοράς οικοπέδου για ανέγερση διδακτηρίου του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου. Είναι ένα θέμα που πρέπει να επιλυθεί. Γνωρίζουμε ότι ο δήμος διαθέτει οικόπεδο και δίπλα σε αυτό υπάρχει άλλο αναξιοποίητο, όμως θα αναμένουμε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον στον μειοδοτικό διαγωνισμό΄΄. Ακολούθως, θα τεθεί προς συζήτηση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εν συνεχεία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οικόπεδο είχε κριθεί ως κατάλληλο

Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς δήμου είχαν γίνει ενέργειες για την αγορά του εν λόγω οικοπέδου, που γειτνιάζει με οικόπεδο του δήμου, πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, οι οποίες δεν καρποφόρησαν. Το εν λόγω οικόπεδο είναι 2.200τ.μ, ενώ ο δημοτικός χώρος, 1.800τ.μ. και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει εκ νέου ενδιαφέρον, εφόσον βέβαια οι απαιτήσεις του ιδιοκτήτη είναι στα πλαίσια που ορίζει ο δήμος. Πάντως, το οικόπεδο αυτό έχει ελεγχθεί στο παρελθόν από επιτροπή καταλληλότητας οικοπέδων προς σχολική στέγη. Η Επιτροπή, τόσο από τεχνικής φύσεως όσο και νομικά, είχε κρίνει κατάλληλα, τόσο το υπάρχον δημοτικό οικόπεδο όσο και το γειτονικό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr