background img
banner
banner

Εμβολιασμός και παιδιατρικός έλεγχος για όλους!

ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΤΟ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Η ανάγκη για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε προληπτικό επίπεδο, σε άτομα που είτε δεν δύνανται είτε το αμελούν, με έμφαση στα παιδιά, ευαισθητοποιεί φορείς, η κοινωνική δράση των οποίων είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο στις μέρες μας

Στον περιορισμό του αριθμού των παιδιών της περιοχής που είτε δεν εμβολιάζονται είτε δεν εξετάζονται τακτικά, έχει συμβάλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, που σε συνεργασία με άλλους φορείς, διοργανώνει δράσεις προσφέροντας τις παραπάνω υπηρεσίες σε παιδιά Ρομά και μεταναστών, εντελώς δωρεάν.

Κυρίως όμως, αυτό που έχει επιτευχθεί με αυτές τις δράσεις, είναι να γίνει συνείδηση σε όλους η ανάγκη για πρόληψη και εμβολιασμό, κάτι που διεφάνη στην χθεσινή δράση εμβολιασμού που διοργανώθηκε στον χώρο του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου και αφορούσε παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ο εμβολιασμός έγινε υπό την αιγίδα της Εταιρείας Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας “Υγεία για Όλους”, σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του δήμου Αιγιαλείας και του Κέντρου Κοινότητας και άλλων φορέων.

Προσήλθαν περίπου 70 άτομα

Από τις 9.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι, προσήλθαν περίπου 70 άτομα. Εμβολιάστηκαν 38 παιδιά και 10 ενήλικες Ρομά. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, σε πρώτη φάση, είχαν εμβολιαστεί 110 παιδιά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας ςστην «Π», ΄΄το εντυπωσιακό είναι ότι όσοι είχαν μπει πέρυσι σε πρόγραμμα, το τηρούν κι ενώ προσήλθαν να εμβολιαστούν στην χθεσινή δράση, δεν χρειάστηκε, γιατί ήταν ήδη καλυμμένοι. Αυτό μας ικανοποιεί και δικαιώνει τον αγώνα που κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση΄΄.

Στη χθεσινή δράση κλινικής ιατρικής εξέτασης και εμβολιασμού, συμμετείχαν εθελοντικά οι Παιδίατροι Γιάννης Ψαρράς (ιδιώτης) και Καλλιόπη Κωνσταντινοπούλου (από το ΠΓΝΠ), καθώς οι νοσηλεύτριες Χριστίνα Κουλούρη και Δήμητρα Νάκη. Το σχολείο κατά τη διάρκεια της δράσης, επισκέφθηκε ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, καθώς και η Ελένη Σωτηροπούλου, υπεύθυνη της εταιρείας «Υγεία για Όλους».
Φέτος, πάντως στην δράση υπήρξε μεγάλη οργάνωση καθώς οι εθελοντές είχαν στη διάθεσή τους λίστες όλων των προηγούμενων εμβολιασμών για να παρακολουθούν κάθε παιδί, έχοντας πλέον προσωπικό ιστορικό κάθε εξεταζόμενου. ΄΄Για κάθε παιδί Ρομά συμπληρώναμε ένα ιστορικό όπου διαπιστώσαμε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα παιδιά αυτά πηγαίνουν στο σχολείο κι αυτό είναι παρήγορο΄΄, επισήμανε ακόμη κ. Σκανδάμη, προσθέτοντας: ΄΄Ευχαριστώ τους διευθυντές και προϊστάμενους των σχολείων μας που επικοινώνησαν τον εμβολιασμό και κινητοποίησαν τα παιδιά΄΄.

Από τους κλινικούς ιατρικούς ελέγχους πάντως, προέκυψε ότι πολλά είναι τα άτομα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν από λοιμώξεις του αναπνευστικού και δερματικές παθήσεις. Την προσπάθεια της κ. Σκανδάμη και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών επαίνεσε ο κ. Ψαρράς, λέγοντας: ΄΄Συγχαρητήρια στην δραστήρια κ. Σκανδάμη που έφερε ολόκληρες οικογένειες Ρομά και στην πρόεδρο του «Υγεία για Όλους» κ. Πετροπούλου. Πραγματικά και η περσινή παρέμβαση με την επιδημία της ιλαράς, φαίνεται ότι προσέφερε την κάλυψη των ειδικών αυτών ομάδων. Χρειάζεται βέβαια συνέχεια και για κάλυψη από άλλες μεταδοτικές ασθένειες (αντικοκκυτικό κυρίως), κάτι το οποίο θα γίνει, όπως ανέφερε η πρόεδρος του «Υγεία για Όλους»΄΄.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά Ρομά σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Αιγιάλειας ανέρχονται σε 80, αριθμός πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Ιατρική παρέμβαση στο Κ.Υ. Ακράτας

Επίσης, χθες Κυριακή 27 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση στο Κ.Υ. Ακράτας. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την 6η ΥΠΕ, την Καρδιολογική κλινική του Π.Π.Γ.Ν. Πατρών, την Μ/Γ κλινική του Π.Π.Ν. Πατρών, την Ενδοκρινολογική κλινική του Π.Π.Ν. Πατρών, το Γ.Ν. Αιγίου, το Κ.Υ. Ακράτας, τον Ι.Σ. Πατρών, το Σύλλογο Εκπαδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκ/σης Αιγιαλείας, το Κ. Κοινότητας του Δήμου Αιγιαλείας, πραγματοποιήθηκε καρδιολογικός έλεγχος με τη χρήση φορητού Υπερηχογράφου – Καρδιογράφου, Γυναικολογικός Έλεγχος: paptest- Διακολπικός υπέρηχος και Ενδοκρινολογικός Έλεγχος: με τη χρήση φορητού Υπερηχογράφου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr