background img
banner
banner

Στην Αθήνα το Σωματείο Οικοδόμων

ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ

Eπιχείρηση κουκουλώματος του θανατηφόρου ατυχήματος στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ, καταγγέλλει το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, επισημαίνοντας πως υπάρχουν ανατροπές σε σχετικά με τα αίτια του θανατηφόρου ατυχήματος. Το Σωματείο καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 25 Γενάρη στην Αθήνα στις 11 το πρωί.
΄΄Σύμφωνα με το Σωματείο, ΄΄επιχειρούν να μετατρέψουν ένα εργοδοτικό έγκλημα σε αυτοκτονία, βγάζοντας λάδι την εργοδοσία, που ούτε λίγο ούτε πολύ από θύτης θα γίνει θύμα. Καμιά ανατροπή δεν υπάρχει. Ο συνάδελφος με ευθύνη της μεγαλοεργοδοσίας έχασε τη ζωή του και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Στο χώρο του ατυχήματος βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τόσο η αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας. Την ημέρα που συνέβη το ατύχημα, οι καιρικές συνθήκες ήταν ακατάλληλες για εργασία λόγου της ύπαρξης παγετού. Η κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας έχουν τεράστιες ευθύνες που έχουν αφήσει ανεξέλεγκτη τη μεγαλοεργοδοσία να παίζει στη “ρουλέτα” τη ζωή των εργαζομένων. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους επιβάλλοντας δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, Σαββάτο και Κυριακή, με καύσωνα, βροχή και παγετό. Σε κάθε περίπτωση θανατηφόρου ατυχήματος , σε χώρους δουλείας κατασκευαστές και εργολάβοι αποποιούνται κάθε ευθύνη. Αυτή τα έχουν κάνει όλα καλά΄΄.
Και καταλήγει: ΄΄Γι’ αυτούς φταίει μόνο ο εργάτης, γιατί γλίστρησε, γιατί έκανε λάθος, γιατί δεν πρόσεξε. Οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούμε ότι στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν της ζωές μας. Καλούμε τους Οικοδόμους να παλέψουμε αποφασιστικά για να υπερασπιστούμε τη ΖΩΗ ΜΑΣ΄΄. Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορεία. Τηλ. 6972601104 – 6974457800.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr