background img
banner
banner

Έκλεισαν την Ομαγυρίου Διός οι κάτοικοι

ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων ανά συνοικία και περιοχή. Έτσι το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουλίου, κάτοικοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της οδού Ομαγυρίου Διός στο πάνω μέρος της οποίας τα σκουπίδια είχαν σχηματίσει ένα τεράστιο βουνό, επιβαρύνοντας τους κατοίκους, το περιβάλλον και εμποδίζοντας την κυκλοφορία και την ορατότητα των οδηγών. Αμέσως κατέφθασε η αστυνομία ζητώντας τους να ανοίξουν το δρόμο με τους κατοίκους να… αντιστρέφουν την κατηγορία στο δήμο που με απορρίμματα που παραμένουν αμάζευτα κλείνει το δρόμο… Σε χρόνο… μηδέν κατέφθασε μπουλντόζα και φορτηγό που μάζεψαν τα απορρίμματα στο σημείο και οι κάτοικοι διαλύθηκαν ησύχως, στέλνοντας ωστόσο σαφές μήνυμα.

Οι κάτοικοι μετέφεραν τους κάδους στο Δημοτικό χώρο του Πολιτιστικού κέντρου, στην προσπάθειά τους να αποσυμφορήσουν και να διατηρήσουν καθαρό το σημείο και με νερό και ασβέστη καθάρισαν το χώρο, τοποθετώντας ταμπέλα που απαγορεύει τα σκουπίδια στο σημείο.

«ΜΠΡΟΣΤΑ» στον αγώνα

Παρούσα στο σημείο και η παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ» και ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, που πήραν αυτή την πρωτοβουλία και οι κάτοικοι ακολούθησαν. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη επισημαίνει τα εξής:΄΄Η κατάσταση με τα απορρίμματα που παραμένουν στις πόλεις και τις κοινότητες του Δήμου μας και κάθε μέρα μεγαλώνουν σε ποσότητες, έχει δημιουργήσει πολύ επικίνδυνη για την υγεία κατάσταση. Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων της περιφέρειας και των δημοτικών αρχών διαχρονικά. Το πολύκροτο δημοτικό συμβούλιο που έγινε επιτέλους αφού στην πρώτη πρόσκληση εμφανίστηκε μόνο το 1/3των συμβούλων, περιορίστηκε σε ένα ψήφισμα για εφαρμογή του ΦΕΚ δηλαδή την μεταφορά τους σε γειτονικούς δήμους με την απειλή μάλιστα και τιμωρία τους σε περίπτωση άρνησης εφαρμογής της απόφασης! Στην συνεδρίαση δημοτικοί σύμβουλοι και αρχηγοί παρατάξεων στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αποποιούμενοι τις βαριές ευθύνες τους όταν ασκούσαν διοίκηση για 10ετίες και αφού παραπλάνησαν τους δημότες ότι έχουν λύση για να υφαρπάξουν την ψήφο τους ,θέλησαν να δείξουν ότι θα ενώσουν τώρα τις δυνάμεις τους για να δοθεί η λύση που δεν έδωσαν τόσα χρόνια! Έγινε σαφές από τον απερχόμενο δήμαρχο ότι στη συνεδρίαση δεν θα επιτρεπόταν συζήτηση για τις ευθύνες του προβλήματος ούτε για πρόγραμμα περιορισμού του όγκου των αποβλήτων ,αλλά μόνο για την άμεση λύση δηλαδή την μεταφορά σε άλλους δήμους! Ακούστηκαν στη συνεδρίαση αυτή και ανησυχητικά πράγματα .Ότι δηλαδή δεν έχει εγκαταλειφθεί ο στόχος επαναλειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας και μετά την αποκατάσταση του θα μπορεί να υποδέχεται πάλι απορρίμματα! Όπως και ότι η Παπανικολού μετά την ολοκλήρωση των έργων θα λειτουργήσει σαν ΧΥΤΥ ή ακόμα και ότι μπορεί να γίνεται πακετοποίηση και εναπόθεση των πακέτων εκεί΄΄.

Καθιστά σαφές ότι ΄΄οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α δραστηριοποιούνται στοχεύοντας στην κινητοποίηση του κόσμου για άσκηση πίεσης στην κεντρική εξουσία και την Περιφέρεια για άμεση προσωρινή λύση του επικίνδυνου για την υγεία προβλήματος και οριστική λύση στην συνέχεια .Παράλληλα γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου για την συμβολή του στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων .Στην συνέλευση που οργάνωσε η επιτροπή αγώνα Ανατολικής Αιγιάλειας στην Αιγείρα παρευρέθηκαν πολλοί φίλοι της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.ΤΑ και ο επικεφαλής της κίνησης Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος στην παρέμβασή του δήλωσε την σταθερή στήριξη της παράταξης στον αγώνα τους και παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αποτρέψουν τυχόν απόπειρες επαναλειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας στο μέλλον αλλά και να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων της Δυτικής Αιγιάλειας για την ματαίωση δημιουργίας ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ στην Παπανικολού .Τέλος η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας στηρίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών, όπως «τα σκουπίδια στο δημαρχείο» ,τον συμβολικό αποκλεισμό της οδού Ομ. Διός το Σάββατο που έχουν στόχο την ανάδειξη του θέματος και μετέχει στην συγκέντρωση της Τετάρτης στο εργατικό κέντρο που αποφάσισαν οι φορείς για το μείζον αυτό θέμα εφιάλτη για το Δήμο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr