background img
banner
banner

‘‘Η πολιτική που θα αναπτυχθεί θα αποτελεί σημαντικό βοηθό σε κάθε οικογένεια’’

– Της ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ*-

Κοινωνική πολιτική χωρίς στήριξη της οικογένειας δεν υπάρχει. Γι’ αυτό και η οικογένεια βρίσκεται στο επίκεντρο των προγραμμάτων της Ν.Δ.. Σε αντίθεση με την εικόνα που επικρατεί σήμερα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας όπου δεκάδες νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους και εκατοντάδες παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην προσχολική αγωγή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δεσμευτεί προσωπικά για την ποιοτική προσχολική αγωγή και ότι κάθε παιδί θα έχει πρόσβαση σε παιδικό σταθμό.

Παράλληλα το πρόγραμμα της παράταξης προβλέπει διεύρυνση του ολοήμερου σχολείου και βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες με πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους σε κάθε γειτονιά.
Η πολιτική που θα αναπτυχθεί θα αποτελεί σημαντικό βοηθό σε κάθε οικογένεια.

Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και στο οικονομικό ζήτημα που αφορά την υποστήριξη της γέννησης του παιδιού. Οι δεσμεύσεις είναι συγκεκριμένες και έχουν στόχο να διευκολύνουν τα νέα ζευγάρια να κάνουν το πρώτο βήμα. Δεσμεύσεις όπως είναι τα 2.000 ευρώ στις οικογένειες για κάθε παιδί που γεννιέται ή τα 1.000 ευρώ επιπλέον αφορολόγητο για κάθε παιδί, ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών έρχονται να απαντήσουν στο μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή χώρα μας που είναι και η κύρια απειλή για τον αφανισμό της.
Δυστυχώς οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια πολέμησαν την οικογένεια και μετέτρεψαν το παιδί σε φορολογικό βαρίδι. Η οικογένεια αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας και εάν δεν στέκεται σε υγιή θεμέλια δεν θα είναι υγιής και η κοινωνία μας.

Αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους μας. Είναι ένα θέμα που απαιτεί την πολιτική συμμαχία όλων των δυνάμεων του τόπου μας και τη χάραξη μιας σταθερής και ενιαίας πολιτικής. Η αναχαίτιση της υπαρκτής απειλής αποδεκατισμού του πληθυσμού μας, απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων κάτι που η Ν.Δ. έχει θέσεις τις προτεραιότητες της.

*Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι Ιατρός – Ακτινολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr