background img
banner
banner

Αθωώθηκαν οι αγρότες για τα μπλόκα του ΄17

ΟΚΤΩ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΟ… ΣΚΑΜΝΙ – ΜΗΝΑΣ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ!

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγίου οκτώ αγρότες, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», οι οποίοι κάθισαν την Πέμπτη 26/9  στο… σκαμνί, κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών στα μπλόκα της εθνικής οδού που είχαν στήσει τον Γενάρη του 2017, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου με αγρότες, καθώς και συμπαραστεκόμενους εργαζόμενους και μέλη αγωνιστικών δυνάμεων, οι οποίοι απαίτησαν να σταματήσουν άμεσα τα αγροτοδικεία που φέρνουν αντιμέτωπους με την Δικαιοσύνη ανθρώπους του μόχθου που αγωνίζονται για τα στοιχειώδη. Όπως τόνισαν, ΄΄το “έγκλημά” μας είναι ότι βγήκαμε στο δρόμο το Γενάρη του 2017 μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας πανελλαδικά ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων. Γιατί επέβαλλαν άγρια φοροληστεία στους αγρότες και κτηνοτρόφους, υπέρογκες ασφαλιστικές οφειλές, χαράτσια που παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματος μας και αδυνατούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω΄΄.

Η δίκη ξεκίνησε περίπου στις 10.00 το πρωί και κατηγορούμενοι ήταν ο πρόεδρος Γιάννης Μποδιώτης, ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Θανάσης Χελάκης, μέλη καθώς και συμπαραστεκόμενοι στον αγροτικό κόσμο, συνολικά 8 άτομα και οι δικογραφίες αφορούν 17 ημέρες από τα μπλόκα (κάθε μέρα και μία δικογραφία). Σημειώνεται ότι στις 14 Νοεμβρίου, πραγματοποιείται άλλη δίκη για τις υπόλοιπες δικογραφίες που είχαν συνταχθεί για τις κινητοποιήσεις του ίδιου διαστήματος, εκεί όπου αναμένεται να δικαστούν και κάποιοι από τους αγρότες που κάθισαν χθες στο… σκαμνί του κατηγορούμενου, καθώς και άλλοι.

Τα επιχειρήματα των κατηγορούμενων αγροτών

Η αίθουσα κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν γεμάτη με κόσμο, ενώ στους διαδρόμους συζητήτο έντονα το θέμα, με τον κόσμο να θεωρεί άδικη ενδεχόμενη καταδίκη τους, την στιγμή αφενός που διαμαρτύρονταν για τα δίκαια αιτήματά τους και αυτά ήταν που τους οδήγησαν στο δρόμο και αφετέρου γιατί δεν είχαν προκαλέσει ολική διακοπή της κυκλοφορίας, παρά μονάχα ολιγόωρους αποκλεισμούς στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, με την εκτροπή των οχημάτων να διευκολύνει τη διέλευση.

Αυτό επισήμαναν και οι κατήγοροι από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας δίνοντας την ακριβή εικόνα στην πρόεδρο της έδρας ώστε να καταλήξει να αθωώσει τους κατηγορούμενους. Και οι ίδιοι άλλωστε στις απολογίες τους είπαν πως τα μπλόκα και οι αποκλεισμοί των δρόμων ήταν η έσχατη λύση, καθώς είχαν προηγηθεί επισκέψεις και συζητήσεις στην Περιφέρεια και σε άλλες αρχές, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σε ερώτημα πάντως της προέδρου εάν από τότε έχουν επιλυθεί τα αιτήματα που έβαλαν, η απάντηση ήταν αρνητική, με τον αντιπρόεδρο του Α.Σ.Α. να τονίζει πως ο αγώνας συνεχίζεται!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αγρότες, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου θα βρεθούν και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 7 Νοεμβρίου, καθώς για αυτή την ημερομηνία έχει οριστεί η περσινή εξ αναβολής δίκη για τα μπλόκα που είχαν πραγματοποιήσει τον Ιανουάριο του 2016!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr