background img
banner
banner

Ζήτησε στήριξη από τους βουλευτές

ΣΤΗ  ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Τη στήριξη των βουλευτών του νομού σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας, ζήτησε χθες ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος. Οι ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή του και συμμετέχοντες στην χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο, δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τον… πολύπαθο δήμο Αιγιαλείας ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο χρεωκοπίας εξαιτίας των τεράστιων εξόδων που έχει δημιουργήσει η μεταφορά των απορριμμάτων… Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Ιάσονας Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Άγγελος Τσιγκρής και Ανδρέας Κατσανιώτης, ενώ τον πρώην πρωθυπουργό και νυν βουλευτή Αχαΐας Γιώργο Παπανδρέου εκπροσώπησε ο Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης. Στη συνέχεια προσήλθαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καλογερόπουλος είχε μαζί του και τους δύο νέους άμισθους συνεργάτες του, Κώστα Σπηλιωτόπουλο και Γιώργο Φιλιππόπουλο τους οποίους παρουσίασε στους βουλευτές και ευχαρίστησε για την διάθεσή τους να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Όλοι χρήσιμοι!

Ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε τους βουλευτές που παρέστησαν στη σύσκεψη λέγοντας: ΄΄Σας ευχαριστώ που είσαστε εδώ στη δύσκολη πράγματι καμπή που βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας, στο χειρότερο σημείο από καταβολής της ιστορίας της πόλης. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν προχωράει η ζωή και η δική σας παρουσία εδώ, δίνει το στίγμα ότι είσαστε παρόντες στα δύσκολα. Ως εκπρόσωπος της Αιγιάλειας σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας να συνεργαστούμε για να βοηθήσετε. Υποχρέωσή μου είναι να αναγνωρίσω δημοσίως την προσφορά του καθενός στην πόλη και να διατυπώνω την αλήθεια αν κάποιος δεν ανταποκρίνεται. Ελπίζω ότι πέραν της καλής θέλησης που υποδηλώνει η παρουσία σας εδώ θα έχουμε και αποτελέσματα, έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι θα συνεργαστούμε για το καλό της πόλης που αυτή τη στιγμή σας έχει όλους ανάγκη΄΄.

Θα υποστηρίξουν το αίτημα της έκτακτης επιχορήγησης από το ΥΠΕΣ

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ανταλλαγή απόψεων για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της Αιγιάλειας, με προεξάρχον θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ υπήρξε πολύ γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Όλοι οι βουλευτές δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο, τόνισαν ότι θα υποστηρίξουν το αίτημα του δήμου για έκτακτη επιχορήγηση και ότι θα είναι αρωγοί στη διεκδίκηση χρηματοδότησης, Επίσης δήλωσαν ότι θα είναι υποστηρικτές όποιου σχεδίου εκπονηθεί από τον Δήμο για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο δήμαρχος θα επιδιώξει νέα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ελπίζοντας και με τη στήριξη των βουλευτών, που μπορούν να πιστοποιήσουν με το θεσμικό τους ρόλο, το μέγεθος του προβλήματος με τα σκουπίδια, να πείσει τον υπουργό να εγκρίνει τα 2 εκ. ευρώ που του έχει ζητήσει.

Συνεργασία με τους άλλους δήμους

Προτάθηκε δε, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, να γίνει συνάντηση με τους δημάρχους των όμορων δήμων, με δεδομένο ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι κοινό. Τον δήμο “καίει” η συμμετοχή του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για πράσινα σημεία, κάδους κλπ, για το οποίο η προηγούμενη δημοτική αρχή έχασε τις προθεσμίες και τώρα ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ζητά από τον Νεκτάριο Φαρμάκη να δώσει παράταση.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την βαθιά ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση των Βουλευτών και δήλωσε ότι προσδοκά ουσιαστική και συνεχή συνεργασία στο μέλλον…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr