background img
banner
banner

Έξι χρόνια κάθειρξης για το «παιδί των φαναριών»

ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ 31ΧΡΟΝΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΜΕ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΦΥΤΩΡΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Να μειώσει την ποινή  του ανήλικου Ρουμάνου που δολοφόνησε έναν Αφγανό εργάτη γης στη Ροκά Αιγίου (τον Αύγουστο του 2018), αποφάσισε χθές το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Πατρών. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε οκταετή φυλάκιση για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκτίει την ποινή του στις φυλακές Αυλώνα. Το Εφετείο μείωσε την ποινή σωφρονισμού του στα 6 χρόνια, αφού του αναγνώρισε επιπλέον ελαφρυντικά με πιο βασικό το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του.

Ελαφρυντικά λειτούργησε το γεγονός ότι ο πρότερος σύννομος βίος του, καθότι δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, ήταν αγαπητό παιδί στην τοπική κοινωνία και αγορά, φιλήσυχο και εργατικό σε χωράφια, καθαρίζοντας παρμπρίζ στα φανάρια ή κάνοντας θελήματα σε μαγαζάτορες. Επίσης, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ομολογίας της πράξης του και της διευκόλυνσης των Αρχών, πριν καν εξεταστεί από αυτές.

Το θύμα της ανθρωποκτονίας πάντως είχε συλληφθεί μετά από ένταλμα, στις 6 Οκτωβρίου του 2016 στην Πάτρα για εμπλοκή σε υπόθεση ανθρωποκτονίας. Δεν ήταν ο δράστης, αλλά φερόταν να είχε εμπλακεί.

Ο νεαρός δράστης αναμένεται ν’ αποφυλακιστεί σε χρονικό διάστημα  κάτω του έτους, αφού προσμετρούνται στην ποινή που εκτίει και οι εργασίες που εκτελεί στο σωφρονιστικό κατάστημα, συντομεύοντας την ώρα της ελευθερίας του. Μάλιστα το δικαστήριο διέταξε τη φοίτησή του σε σχολείο, μέσα στις φυλακές Αυλώνα, όπου θα παραμείνει.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 17χρονος είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία όταν τον Αύγουστο του 2018, σκότωσε έναν 32χρονο Αφγανό στον οποίο είχε δανείσει χρήματα. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος και ο δικηγόρος του, ο Αφγανός ζήτησε τα χρήματα προκειμένου να ετοιμάσει τα χαρτιά παραμονής του στη χώρα. Ο καιρός περνούσε και δεν επέστρεφε τα χρήματα. Όταν έφτασε στο σημείο να μην αναγνωρίζει ότι είχε δανειστεί αυτά τα λεφτά, ο 17χρονος θόλωσε καθώς τα είχε μαζέψει με κόπο και σκληρή δουλειά όπως είπε, έτσι ώστε να τα στείλει στην οικογένεια του, στα τρία ανήλικα αδέλφια του και τους δύο άρρωστους γονείς του. Ομολόγησε δε την πράξη του αμέσως μόλις συνελήφθη.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr