background img
banner
banner

Στο Πολεμικό η Σοφία Μιχαλοπούλου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Με αφορμή την συμπλήρωση 188 ετών από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 τέσσερις φορείς οργανώνουν συνέδριο με θέμα “Αναζήτηση της αλήθειας για την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια” στις 10/10/2019 στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, στις 17.30. Οι συνεργαζόμενοι φορείς είναι ο Σύνδεσμος Απανταχού Λακώνων “Ο Λυκούργος”, η Παλλακωνική Ένωση, ο σύλλογος Αρεοπολιτών “Πέτρος Μαυρομιχάλης – Αρχιστράτηγος” και η Προναία Αθηνά, πρόεδρος της οποίας είναι η Αιγιώτισσα Σοφία Μιχαλοπούλου.

Όπως μας δήλωσε η ίδια, “το γεγονός ότι πλησιάζει ο καιρός για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, θεωρούμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να έρθει η αλήθεια στο φως σχετικά με τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια τεσσάρων φορέων που με αγάπη για την ιστορία της πατρίδας μας, αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτό το εγχείρημα, συμβάλλοντας με τον τρόπο μας στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας!”.

Παράλληλα με το συνέδριο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας ιστορικής αναβίωσης του Ηλία Περγαντή και πίνακες του λαϊκού ζωγράφου Δημητρίου Κοντάκου, ενώ ιστορικά τραγούδια θα ψάλλει η χορωδία “Εν Ωδαίς”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr