background img
banner
banner

«Δεν πληρώνετε, φυτέψτε δέντρα»

Η «ΠΟΙΝΗ» ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ

Να τροποποιήσει την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και συγκεκριμένα να μην επιβάλει πρόστιμο σε επαγγελματία που δραστηριοποιείται στην Αλυκή, για την κοπή ενός δέντρου (αρμυρίκι) ηλικίας άνω των δέκα ετών στην παραλία έμπροσθεν του καταστήματός του, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Αιγιαλείας.

Στον επαγγελματία είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 1.050€ (αυθαίρετη κλάδευση του δέντρου 350€ και στη συνέχεια αυθαίρετη κοπή του δέντρου 700€).

Ο ίδιος όμως είχε καταθέσει προσφυγή λέγοντας πως δεν γνώριζε καν ότι προκειμένου να κλαδέψει το δένδρο απαιτείται άδεια, τονίζοντας ότι δεν το έκοψε και πως απλώς το κλάδεψε κάτι που δεν αποσκοπούσε στην τοποθέτηση ομπρελών.

Μάλιστα, ανέφερε ότι εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε, θα απέκοπτε το δέντρο, το οποίο εναρμονίζεται με το χώρο. Ανέφερε μάλιστα ότι η κλάδευση έγινε για λόγους αισθητικής και ανάπτυξης του δέντρου και όχι με πρόσθεση καταστροφής ή φθοράς, χαρακτηρίζοντας ανεπιεικές, αυστηρό και μη συνάδον προς το σκοπό και το πνεύμα των διατάξεων το επιβληθέν πρόστιμο ζητώντας διαγραφή του.

Εξετάζοντας το θέμα στην τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να υποχρεώσει τον επαγγελματία να φυτέψει άμεσα δυο δέντρα ίδιου είδους δηλαδή αρμυρίκια τα οποία, να έχουν μέγεθος 20/25 (περίμετρος κορμού) και ύψος που ξεκινάει η κόμη 2,4 μέτρα και μέγεθος γλάστρας 50 λίτρων. Τα δέντρα θα πρέπει να είναι ευθυτενή και υγιή και να υποστυλωθούν κατάλληλα, ώστε να προστατευθούν από τον βοριά κατά τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξής τους. Το ένα θα φυτευτεί εκεί ακριβώς που κόπηκε το πρώτο και το δεύτερο καθ’ υπόδειξη της Υπηρεσίας Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Πολ. Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr