background img
banner
banner

Αγώνας κοινωνικού χαρακτήρα και βραβεύσεις από Σελέστε και Τενεάτη | ΦΩΤΟ

Στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, η Μικτή Ομάδα Επιλέκτων Σελέστε 2017 # Equal Team, αντιμετώπισε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου, την ομάδα Βετεράνων του Τενεάτη Αθικίων. Το σκορ μικρή (έως καθόλου) σημασία έχει μπροστά στη χαρά του παιχνιδιού και τον κοινωνικό χαρακτήρα των αγώνων που διοργανώνει η Σελέστε από την ημέρα της ίδρυσής της μέχρι σήμερα. Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν αναμνηστικά και αξίζει να σημειωθεί ότι με τον Τενεάτη αγωνίστηκε και ο παλαίμαχος άσσος Γιάννης Αντωνόπουλος τον οποίο βράβευσε ο Δημήτρης Πιερρουτσάκος για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, όπως επίσης βράβευσε και τη Σίσσυ Ασημάκη, η οποία ανέλαβε Γενική Αρχηγός του Γυναικείου Τμήματος της Σελέστε. Είναι κόρη του Χρήστου Ασημάκη, ο οποίος, εκτός του Παναιτωλικού και άλλων ομάδων, θήτευσε και στον Παναιγιάλειο.

Ο Αντωνόπουλος έγινε ευρέως γνωστός από την θητεία του στον ΠΑΟΚ (1979-82), αλλά και στη μεγάλη ομάδα του Εθνικού Πειραιώς νωρίτερα. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αφού ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση, βράβευσε με τη σειρά του τον ιδρυτή της Σελέστε, Δημήτρη Πιερρουτσάκο.

Παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Αιγιάλειας και υπεύθυνος του αθλητικού τομέα, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο οποίος παραβρίσκεται σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις. Οι Δημήτρης Πιερρουτσάκος και Γιάννης Αντωνόπουλος, τον προσφώνησαν δημόσια, ευχαριστώντας τον για την προσφορά και την αμέριστη συμπαράστασή του σε τέτοιες Διοργανώσεις, όχι μόνο Αθλητικού, αλλά κυρίως Κοινωνικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα.

* Ο Τενεάτης ιδρύθηκε το 1930 από μια ομάδα νέων των Αθικίων και η πρώτη επίσημη συμμετοχή της ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Αργολιδοκορινθίας έρχεται το 1962, με την ονομασία όμως “Απόλλων Αθικίων” για νομικούς λόγους, την οποία διατηρεί ως το 1972. Στη συνέχεια επαναφέρει την αρχική της ονομασία “Α.Π.Σ. O Τενεάτης Αθικίων” και με αυτήν μέχρι και σήμερα συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα της Κορινθίας. Κορυφαία σελίδα στην ιστορία του Τενεάτη αποτελεί η περίοδος 1979-1980, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα Α΄ Κορινθίας, μετά από αγώνα μπαράζ με τον Κύψελο Κορίνθου (νίκη με 2-0 στο Εθνικό Στάδιο Κορίνθου). Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η ομάδα αγωνίστηκε αξιοπρεπώς στη Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία (αργότερα Δ’ Εθνική).

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr