background img
banner
banner

Μήνυμα ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αιγιαλείας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως μέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες.

Σήμερα, σχεδόν δύο αιώνες μετά, γιορτάζει η πολύτεκνη μητέρα, η γυναίκα που μεγαλώνει παιδί με ειδικές ανάγκες, η γυναίκα που πασχίζει να επιβιώσει στο ελεύθερο επάγγελμα, η γυναίκα που προσπαθεί να σταθεί ισάξια μέσα σε μια δημόσια υπηρεσία, η γυναίκα που στηρίζει την πολιτιστική μας κληρονομιά, η γυναίκα απανταχού της γης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμούμε τους αγώνες των γυναικών για τη θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα να μην περιορίζονται πλέον μόνο στην οικογένεια.

Πλέον η γυναίκα αποκτά ρόλους που παλαιότερα φαίνονταν αδιανόητο να έχει. Αναπτύσσει την προσωπικότητά της αυτόνομα, εργάζεται μέσα αλλά και έξω από το σπίτι, αναλαμβάνει επιχειρηματικές δραστηριότητες, διακρίνεται στο χώρο της επιστήμης, της έρευνας και της νέας γνώσης, συνεισφέρει στο οικογενειακό εισόδημα, αποκτά οικονομική αυτοτέλεια, μετέχει ενεργά στα κοινά.

Η σύγχρονη Ελληνίδα κατακτά, στην πράξη, τη θέση που της αξίζει. Κερδίζει επάξια το ρόλο που δικαιούται. Αυτό όμως που δεν άλλαξε είναι πως παραμένει το κεντρικό πρόσωπο, το θεμέλιο, η «ψυχή» της οικογένειας, το βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε το σεβασμό που τρέφουμε για το ρόλο της γυναίκας μέσα στην οικογένεια. Ταυτόχρονα, αισθανόμαστε την ανάγκη να υπογραμμίσουμε το χρέος που έχουμε όλοι να διαφυλάξουμε τη γυναίκα από κάθε μορφής κακοποίηση και να δυναμώνουμε θεσμούς, αξίες και πρότυπα, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης. Οφείλουμε να τις προστατεύσουμε, οφείλουμε να τις εμπιστευθούμε, οφείλουμε να τους αποδώσουμε τα εύσημα για όλα όσα κάνουν καθημερινά για όλους μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΣ


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr