background img
banner
banner

ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκαν 4.070 λίτρα διαλυμάτων που προβάλλονταν ως αντισηπτικά και 2.308 μάσκες

Στην κατάσχεση διαλυμάτων που προβάλλονταν ως αντισηπτικά χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια, καθώς και χειρουργικών μασκών που δεν είχαν νόμιμα παραστατικά απόκτησης, προχώρησαν οι υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής.

Το ΣΔΟΕ έχει εντείνει τους ελέγχους σε επιχειρήσεις που εμπορεύονται προϊόντα υψηλής ζήτησης αυτή την εποχή (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια κ.ά.), λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, κλιμάκιο υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής διενήργησε έλεγχο σε επιχείρηση, η οποία, μεταξύ άλλων, εμπορεύεται προϊόντα ατομικής προστασίας και προσωπικής φροντίδας, και προέβη σε κατάσχεση των κάτωθι:
α) ποσότητας 4.070,95 λίτρων διαλύματος που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ελεγχόμενης, για την οποία διαπιστώθηκε η μη σύννομη κυκλοφορία της, αφού, σύμφωνα με έγγραφο που μας απέστειλε ο ΕΟΦ, απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Υπηρεσίας μας, τα συγκεκριμένα διαλύματα, τα οποία προβάλλονταν και διαφημίζονταν ως αντισηπτικά, δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια και, κατά συνέπεια, δεν κυκλοφορούσαν νόμιμα στη χώρα μας ως βιοκτόνα-αντισηπτικά.

β) ποσότητας 2.308 χειρουργικών μασκών για τις οποίες δεν επεδείχθησαν νόμιμα παραστατικά απόκτησης.

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ

Σε αποθηκευτικό χώρο της ανωτέρω επιχείρησης, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες χειρουργικών μασκών, καθώς επίσης και διαλυμάτων τα οποία είχαν εισαχθεί ως καλλυντικά στη χώρα μας, με προέλευση από Τουρκία και Κίνα. Τα παραπάνω προϊόντα διαφημίζονταν κατά κόρον τις τελευταίες εβδομάδες, μέσω καταιγισμού τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά και μέσω διαδικτύου ως αντισηπτικά. Συγκεκριμένα, συνολικά εντοπίστηκαν 4.070,95 λίτρα (που αντιστοιχούσαν σε 55.201 τεμάχια των 100ml και 50ml) προϊόντων, τα οποία είχαν εισαχθεί ως καλλυντικά αλλά διαφημίζονταν ως αντισηπτικά, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Επίσης όσον αφορά την υποχρέωση συμμόρφωσης της επιχείρησης προς τις διατάξεις του άρθρου 2 της από 14/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Τεύχος Α 64/14.3.20) περί καταγραφής των αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά διαλύματα, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε απογράψει ανακριβώς στη δήλωση που υπέβαλε ηλεκτρονικά με ημερομηνία 30/03/20, ποσότητα 2.042 τεμαχίων χειρουργικών μασκών και 1.062,95 λίτρων υγρού.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ενημερώσει με έγγραφό του τη γενική γραμματεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία ήταν η αρμόδια Υπηρεσία για την εφαρμογή των διατάξεων της από 14/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περί καταγραφής αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά διαλύματα, για τις δικές της κατά νόμο ενέργειες όσον αφορά τα κατασχεμένα είδη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr