background img
banner
banner

Έφεση στην… έφεση τρενάρουν το νέο Ε.Κ.Α.ΜΕ.

ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ…

Η μη λειτουργία του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. σε καθημερινή βάση, λόγω των μέτρων ασφαλείας ενάντια στον κορωνοϊό, οδηγεί πολλά άτομα στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου, το οποίο ωστόσο, ελλείψει χώρων, αδυνατεί να δεχθεί περισσότερους εκπαιδευόμενους.

Οι νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου, για τις οποίες –ως γνωστόν- ήδη έχει εγκριθεί χρηματοδότηση, δεν έχουν καν ξεκινήσει λόγω της ασύλληπτης γραφειοκρατίας που στερεί μέριμνα και εκπαίδευση από ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη… Όταν στην κοπή πίτας του Ε.Κ.Α.ΜΕ. όλοι χαίρονταν ότι θα αρχίσει σύντομα λόγω και του προσωρινού αναδόχου, δεν περίμεναν την εξέλιξη της έντασης για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ανάθεσης. Ειδικότερα, τον περασμένο Σεπτέμβρη που είχαν ανοιχτεί οι προσφορές για το έργο του Ε.Κ.Α.ΜΕ. είχε οριστεί προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία «Α.Γ.Τ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ AGT CONSTRUCTIONS A.T.E.» έκανε έκπτωση 45,99% η οποία έχει επιλεγεί να κατασκευάσει και το έργο της ανάπλασης. Ωστόσο, η δεύτερη «Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε.» κατέθεσε ένσταση εις βάρος του προσωρινού μειοδότη, την κέρδισε και αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες ώστε να χρηστεί ανάδοχος ο δεύτερος. Έτσι προχώρησε η έγκριση πρακτικού από την Οικονομική Επιτροπή και όλα έδειχναν ότι ξεπερνιέται και αυτό το πρόβλημα.

Η έφεση του προσωρινού μειοδότη πάει έναν με δύο μήνες πίσω την ανάθεση…

Όμως κάποιοι δεν υπολόγισαν την έφεση που κατέθεσε ο πρώτος μειοδότης, η οποία παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, εκδικάζεται από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά στις 16 Ιουνίου, αν και οι προβλέψεις είναι μάλλον αρνητικές για την πρώτη εταιρεία, δεδομένου ότι το δεύτερο δικαστήριο δύσκολα θα αναιρέσει την απόφαση του πρώτου.
Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτή η νέα εξέλιξη; Ερωτηθείς από το protionline.gr, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Θόδωρος Στεφανίδης, αφού δηλώνει απογοητευμένος από τις καθυστερήσεις και την γραφειοκρατία, τονίζει πως θα προκύψουν ακόμη ένας με δύο μήνες καθυστέρηση ως προς την οριστική ανάθεση. ΄΄Από τη στιγμή που εκκρεμεί η ένσταση είναι σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει ανάθεση και να ξεκινήσει το έργο. Σκεφτείτε ότι και μετά την εκδίκαση, θα χρειαστούν άλλες είκοσι μέρες για να εκδοθεί η απόφαση. Έτσι είχε γίνει και στο πρώτο δικαστήριο που ήταν στις 23 Μαρτίου, πήραμε την απόφαση μετά από είκοσι ημέρες΄΄, τόνισε ο κ. Στεφανίδης, προσθέτοντας: ΄΄Και να σκεφτεί κανείς ότι μας είχαν πει πως σε έξι μήνες θα έβγαινε ο ανάδοχος ενώ ήδη έχουν περάσει δύο χρόνια΄΄. Υπενθυμίζεται ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αιγιαλείας, με βάση την από τον Μάρτιο του 2018 Προγραμματική σύμβαση, που έχει υπογραφεί.

Στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν μπορεί να δεχθεί νέα παιδιά

Στο ερώτημα πώς είναι οι συνθήκες λειτουργίας στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. με το πρωτόκολλο που καλείται να τηρεί λόγω των μέτρων προστασίας από τον covid-19, ο κ. Στεφανίδης έκανε γνωστό πως το Κέντρο λειτουργεί σε καθημερινή βάση και αν και με δυσκολία ελλείψει χώρου, τηρούνται οι αποστάσεις που ο νόμος ορίζει για την ασφάλεια των εκπαιδευόμενων.

Σημείωσε ωστόσο ότι το Δ.Σ. βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση που δεν μπορεί να δεχθεί στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις κι άλλα παιδιά, παρότι υπάρχουν σχετικά αιτήματα, από τη στιγμή που ο χώρος δεν επαρκεί. ΄΄Εάν θα είχαμε τις νέες εγκαταστάσεις, το Κέντρο μας θα είχε άλλη δυναμική και θα μπορούσε να δεχθεί μεγαλύτερο αριθμό παιδιών. Με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αδύνατον, άρα κάνουμε όλοι υπομονή και ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσει άμεσα το έργο ώστε να ετοιμαστεί το νέο κτίριο που θα καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες της περιοχής μας΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανίδης…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr