background img
banner
banner

Χαμηλότερα τα παράβολα των ποδοσφαιρικών σωματείων

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πολύ γεμάτο ήταν το πρόγραμμα αγώνων της Α΄ κατηγορίας την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, μόνο που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Ίσα που προλάβαμε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αφήνοντας τις φάσεις των πλέι οφ και πλέι άουτ άδικα να περιμένουν. Με 12 ομάδες ήταν ο κάθε από τους δυο ομίλους, με 14 θα είναι τώρα. Αριθμός που ήδη πληθαίνει τα παιχνίδια και επιμηκύνει το πρωτάθλημα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία για τροποποίηση της προκήρυξης.

Σε νέα δεδομένα το επόμενο πρωτάθλημα

Αν δεν έχουμε επαναλαμβανόμενο το νέο φαινόμενο, το «φρούτο» του κορονοϊού και καταφέρουμε να φτάσουμε στη λήξη των πρωταθλημάτων, το σίγουρο είναι ότι θα μειωθούν οι συνηθισμένες πρόσφατες διαδικασίες για τα παιχνίδια μπαράζ και τις φάσεις αυτών. Στην Α΄ κατηγορία τα παιχνίδια από 22 σε κάθε όμιλο αυξάνονται σε 26, αλλά αναμένεται η μικρότερη συμμετοχή σωματείων σε αγώνες μπαράζ για άνοδο, υποβιβασμό, καθώς και μικρότερης διάρκειας θα είναι και οι εξελίξεις που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή και τους υποβιβαζόμενους.

«Ψαλίδι» και στις τιμές των παραβόλων

Λιγότερα παιχνίδια, λιγότερα τα έξοδα για τα σωματεία, που θα έχουν ένα ακόμα ελαφρυντικό. Η Ένωση Αχαΐας, είχε από την εποχή του κορονοϊού που αναφερόταν στη μείωση του κόστους στα παράβολα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Μια έκπτωση της τάξεως των 30% περίπου θα έχουν τα σωματεία της Α΄ και Β΄ κατηγορίας, ενώ ελαφρυντικά θα υπάρξουν και στην Γ΄ κατηγορία, για την οποία θα συζητηθεί, μήπως και καταργηθεί εντελώς το παράβολο συμμετοχής.

Δεν αποκλείεται να δούμε μείωση ακόμα και στα πρόστιμα των σωματείων, όσο μπορεί αυτό να το επιτρέψει ο κανονισμός.

Το εξοδολόγιο της διαιτησίας

Η ΕΠΣ Αχαΐας έχει κάνει την πρότασή της για κάποια μείωση στο εξοδολόγιο της διαιτησίας, για το οποίο σίγουρα θα γνωρίζουμε, αφού πρώτα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα στον Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαΐας.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr