background img
banner
banner

Το Εσπερινό ΓΕΛ οδηγεί στην επιτυχία!

ΔΥΟ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΙΣ… ΠΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ

Ως «διαβατήρια» για την είσοδο και ενηλίκων μαθητών στα Πανεπιστήμια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα Εσπερινά Λύκεια. Ενήλικοι διευρύνουν το μορφωτικό τους επίπεδο, μετρούν τις γνωστικές τους δυνάμεις, συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, επιτυγχάνουν και κάνουν επανεκκίνηση στην επαγγελματική τους ζωή, αποδεικνύοντας πως οι στόχοι είναι για να υλοποιούνται και τα ρεκόρ για να καταρρίπτονται.

Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από την εφηβεία τους όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να ξανακαθίσουν στα σχολεία. Αυτές τις μέρες ανεβαίνουν μία ακόμη βαθμίδα περνώντας το κατώφλι των Πανεπιστημίων που θα τους δώσει ακαδημαϊκή εκπαίδευση ανοίγοντας επιπλέον πόρτες στις ζωές τους. Ο λόγος για δύο μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγίου που μέσα από το Πανεπιστήμιο στοχεύουν αφενός να σπουδάσουν και να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα και αφετέρου σε επαγγελματική αποκατάσταση.

Κώστας Καρβέλας: «Το ότι θα σπουδάσω σε αυτή την ηλικία, μου ανοίγει νέους ορίζοντες»

Ο Κώστας Καρβέλας, απόφοιτος του Εσπερινού ΓΕΛ Αιγίου, σε λίγους μήνες συμπληρώνει το 50ό έτος της ηλικίας του και μετά την επιτυχία του στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εισάγεται στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων, κάνοντας ένα όνειρο ετών πραγματικότητα. Μετά από ένα πέρασμα από πολλά σχολεία και παύσεις λόγω συγκυριών, αποφοίτησε από το Εσπερινό Γυμνάσιο Αιγίου και εν συνεχεία το 2017 γράφτηκε στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου με την προοπτική να φοιτήσει για τέσσερα χρόνια. Ωστόσο η νομοθεσία άλλαξε και η φοίτηση έγινε τριετής με αποτέλεσμα φέτος να δώσει Πανελλαδικές και να συγκεντρώσει έναν ικανοποιητικό αριθμό μορίων που του επέτρεψαν να εισαχθεί στη σχολή δεύτερης προτίμησής του.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στo protionline.gr, ΄΄ήθελα να σπουδάσω ή Ψυχολογία ή Φιλοσοφία, τελικά πέτυχα το δεύτερο αν και πιστεύω πως αυτά τα δύο αντικείμενα μοιάζουν. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη της ζωής μου΄΄.  Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Καρβέλας δεν έχει σταθερή εργασία τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ περιστασιακά πλέον (λόγω των συνθηκών) εργάζεται ως μουσικός σε ζωντανές εμφανίσεις, καθώς παίζει κιθάρα.

Πλέον ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία δηλώνοντας πως και στα Γιάννενα όπου θα σπουδάσει να ασχοληθεί με τη μουσική.

Ο ίδιος μιλά για την εμπειρία του στο Εσπερινό ΓΕΛ και το κατά πόσο τον βοήθησε να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο. ΄΄Προσωπικά, διαφωνώ με τον τρόπο που εισάγονται τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο. Εκτιμώ ότι οι Πανελλαδικές είναι ένα λανθασμένο σύστημα που υποστηρίζει μόνο την παπαγαλία κι έτσι αδικούνται πολλοί μαθητές με μεγάλες δυνατότητες΄΄, αναφέρει, προσθέτοντας: ΄΄Η εμπειρία της φοίτησης στο Εσπερινό ΓΕΛ ήταν άριστη και μου αφήνει πολύ όμορφες αναμνήσεις. Είναι στη φύση μου να επιθυμώ να γνωρίζω τους ανθρώπους. Έκανα σημαντικούς φίλους, καθηγητές και συμμαθητές, εμπλούτισα τις γνώσεις μου και μου δίνεται η δυνατότητα να πάω πιο πέρα… Πιστεύω ότι θα μου λείψει το περιβάλλον αυτού του σχολείου. Είναι σαφές ότι οφείλω πολλά για την επιτυχία μου στους καθηγητές μου που με στήριξαν και με βοήθησαν. Δεν με προβληματίζει ούτε στο ελάχιστο ότι θα σπουδάσω σε αυτή την ηλικία. Αντιθέτως μου ανοίγει νέους ορίζοντες στη ζωή μου΄΄.

Αξάνα Βερλάν: Τεράστια τα οφέλη από τη φοίτησή μου στο Εσπερινό ΓΕΛ -Στόχος μου να βοηθήσω κι άλλα παιδιά

Η Αξάνα Βερλάν δηλώνει πολλαπλά ωφελημένη από τη φοίτησή της στο Εσπερινό Λύκειο Αιγίου αφού, από τη μία της επέτρεψε να ενισχύσει τις γνώσεις της και να μάθει άριστα την ελληνική γλώσσα, από την άλλη την βοήθησε στο να σπουδάσει το αντικείμενο που επιθυμεί και ήδη έχει προσεγγίσει ερασιτεχνικά στο παρελθόν. Η απόφοιτη του Εσπερινού ΓΕΛ θα σπουδάσει στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζοντας να προσφέρει στα παιδιά που τόσο αγαπά.

Η 35χρονη γυναίκα γεννήθηκε στην Μολδαβία και επισκέφθηκε το Αίγιο όπου ζούσε η μητέρα της προσωρινά το 2004 μετά την απώλεια του πατέρα της στη χώρα της. Έμελλε όμως η Ελλάδα και ο κόσμος της να την κερδίσουν, αφού αποφάσισε να διαμείνει μόνιμα στην περιοχή ενώ παντρεύτηκε Αιγιώτη με τον οποίο έχει αποκτήσει δίδυμα κορίτσια έντεκα ετών σήμερα.

΄΄Αυτό που με κράτησε στην Ελλάδα σε πρώτη φάση ήταν ο τόπος, η ιστορία, ο πολιτισμός. Επόμενο ήταν λοιπόν να θέλω να σπουδάσω σε αυτό τον τόπο. Αρχικά δεν μπορούσα να εγγραφώ σε κάποιο σχολείο αφού δεν γινόταν να μεταφραστούν οι τίτλοι εκπαίδευσης που είχα στην Μολδαβία. Άλλωστε προτίμησα πρώτα να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά μου. Με την παρότρυνση του τότε διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου Αιγίου Επαμεινώνδα Δούλου, τον οποίο θα ευγνωμονώ πάντα και αποκαλώ «πνευματικό πατέρα», παρακολούθησα κάποια μαθήματα στο Γυμνάσιο μέχρι να αξιολογηθεί το απολυτήριο Λυκείου της Μολδαβίας που είχα και να μου επιτρέψουν να εγγραφώ στο Εσπερινό Λύκειο Αιγίου ξεκινώντας από τα τέλη της α΄ τάξης. Ήταν μία βαθιά επιθυμία μου αφού ήθελα να γνωρίσω άριστα την ελληνική αλλά και να αποκομίσω κάποιες γνώσεις ώστε να βοηθήσω τα παιδιά μου αργότερα΄΄, επισημαίνει η Αξάνα Βερλάν.

Σε ό,τι αφορά το Εσπερινό ΓΕΛ, τονίζει: ΄΄Αυτό που αποκόμισα από αυτό το σχολείο δεν περιγράφεται. Κατ’ αρχήν μέσα από σωστή εκπαίδευση, με άριστους καθηγητές, έμαθα την ελληνική γλώσσα και βέβαια εμπλούτισα τις γνώσεις μου σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, με βοήθησαν να εγκλιματιστώ, να κοινωνικοποιηθώ και να αποκτήσω αυτοπεποίθηση μη νιώθοντας ξένη στην Ελλάδα. Ειλικρινά τους ευχαριστώ όλους θερμά΄΄.

Για το αντικείμενο που θέλησε να σπουδάσει, είπε: ΄΄Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με τα επαγγέλματα υγείας. Μου αρέσει η λογοθεραπεία αφού είχε χρειαστεί μία βοήθεια μία από τις κόρες μου μικρή και μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Στόχος μου είναι να βοηθήσω κι άλλα παιδιά. Πιστεύω πως στο Πανεπιστήμιο μου ανοίγονται σημαντικοί δρόμοι΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr