background img
banner
banner

Γιώργος Μεντής: Πρώτα ποδοσφαιριστής τώρα προπονητής

ΈΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ Α.Ε. ΑΙΓΕΙΡΑΣ/ΑΚΡΑΤΑΣ

Η τοποθέτηση του Γιώργου Μεντή από την Ελληνική Αστυνομία στο Α.Τ. της Ακράτας το 2007, ήταν η αφορμή για να υπηρετήσει και σαν ποδοσφαιριστής το σωματείο της Ανατολικής Αιγιάλειας, στο οποίο μετά από μια παρένθεση στην Κορινθία, επέστρεψε σαν προπονητής στη σεζόν 2020-21 που διανύουμε.

Μαθημένος να αλλάζει περιοχές και να συμβιβάζεται σε νέες καταστάσεις ο γεννημένος στην Αθήνα Γιώργος Μεντής, μεγάλωσε στην Κω απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του, αλλά και στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, που είναι ο τόπος καταγωγής του πατέρα του.

Από τη Μικτή Σερρών στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης

Παίζοντας ποδόσφαιρο στις Ενώσεις των Σερρών, στα 13 του με τον Απόλλωνα Θερμοπηγής (Β΄ ΕΠΣ Σερρών) και στα 16 του με τον Στρυμώνα Στρυμονικού (Α΄ ΕΠΣ Σερρών) και αναδεικνύοντας ταλέντο και ικανότητες κλήθηκε στη Μικτή Σερρών. Δεν άργησε να απλώσει τη φήμη του και να αποκτηθεί στα 18 του από τον ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος στην Κ19 της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Επαγγελματίας στην Α΄ Εθνική με Πανηλειακό

Ο Γιώργος Μεντής είχε την χαρά να νοιώσει επαγγελματίας, υπογράφοντας το πρώτο συμβόλαιό του στην Α΄ Εθνική με τον Πανηλειακό. Ακολούθως με τη φοίτησή του στη σχολή Αστυφυλάκων στην Ξάνθη, έπαιξε ποδόσφαιρο με την Δόξα Ξάνθης και την Ασπίδα Δραβίσκου, πριν μετατεθεί στην Ακράτα, την οποία υπηρέτησε 9 χρόνια, συνεχίζοντας για τρεις χρονιές στην Κορινθία με τον Αστέρα Δερβενίου.

Γιώργος Μεντής: Έζησα όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές στην Ακράτα

Πλήρης σαν ποδοσφαιριστής ο Γιώργος Μεντής, κρεμώντας τα παπούτσια του βρήκε τρόπο να ξοδεύει την μεγάλη ενέργειά που συνέχισε να έχει. Εδώ κι ένα χρόνο ασχολείται με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων (Ημιμαραθώνιο, Μαραθώνιο δρόμο), ενώ εκτός από την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο είναι Χημικός Μηχανικός με σπουδές στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Το protionline.gr είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του για την πολύχρονη παρουσία του στα γήπεδα, τις αναμνήσεις του και τη νέα καριέρα που έχει χαράξει σαν προπονητής.

Ποιες οι καλύτερες αναμνήσεις σου από το ποδόσφαιρο;
Σαν ποδοσφαιριστής έχω πολλές και όμορφες αναμνήσεις και δύσκολα θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιες. Σίγουρα από τις ομορφότερες στιγμές μου ήταν όταν αγωνιζόμουν στον ΠΑΟΚ σε ένα γήπεδο που από μικρό παιδί ήταν όνειρο μου να αγωνιστώ. Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πρώτα μου παιχνίδια σε ηλικία 13-14 ετών καθώς και την χρονιά μου ως επαγγελματίας στον Πανηλειακό με τον κ. Τσιώλη, ο οποίος με βοήθησε να εμβαθύνω τη σκέψη μου σε αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την προπονητική;
Η ενασχόληση μου με την προπονητική ήρθε αβίαστα ως φυσική συνέχεια του Ποδοσφαιριστή και από την μεγάλη μου αγάπη και σεβασμό για το άθλημα. Αν και είμαι κάτοχος διπλώματος UEFA C από το 2013 και UEFA B από το 2019, μόλις φέτος και μετά την απόσυρση μου από ποδοσφαιριστής αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργητικά με την προπονητική. Το 2019 ήμουν στις Ακαδημίες Ευρωστίνης και φέτος (2020-2021) είμαι προπονητής στην Α.Ε. Αιγείρας / Ακράτας και τα τμήματα υποδομής στις ηλικίες Κ-14 και Κ-16.

Ποια είναι τα συμπεράσματά σου από τα πρώτα σου βήματα στην Ένωση;
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα προπονητής στην Α.Ε. Αιγείρας – Ακράτας, ένιωσα πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω μια ομάδα με την οποία έχω ζήσει πολύ όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές. Βασικό στοιχείο στην συνεργασία μας υπήρξε το ότι με την διοίκηση της ομάδας έχουμε παρόμοια φιλοσοφία, όσον αφορά την στήριξη της ομάδας σε παιδιά της περιοχής μας, την σκληρή και υψηλού επιπέδου προπόνηση και την προώθηση ει δυνατόν νεαρών παιδιών από τις Ακαδημίες της ομάδας. Αυτό μαζί με την στελέχωση 2-3 ποιοτικών παικτών, ώστε να δημιουργηθεί ένα αγωνιστικά άξιο σύνολο που θα αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο, χωρίς να ξεχνάμε την ουσία που είναι η χαρά του παιχνιδιού.

Πως ξεπέρασες την καθυστερημένη έναρξη προετοιμασίας και στελέχωση του ρόστερ της ομάδας;
Η αλήθεια είναι ότι εκτός της καθυστερημένης προετοιμασίας, ανέλαβα την ομάδα αρχές Σεπτέμβρη, όταν το πρωτάθλημα άρχισε τέλος Σεπτέμβρη, το οποίο συνεπάγεται καθυστέρηση της ομάδας να βρει αγωνιστικό ρυθμό άμεσα, με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Παρόλα αυτά, η σκληρή δουλειά, η εμπιστοσύνη, η παρουσία στις προπονήσεις και η πειθαρχία όλων των ποδοσφαιριστών, βοηθάει στην γρήγορη αφομοίωση των στοιχείων της προπόνησης και την δημιουργίας ομοιογένειας. Η καθυστερημένη δε στελέχωση της ομάδας, δεν έπαιξε κάποιον ουσιώδη ρόλο, μιας και αποκτήθηκαν καλοί κι έμπειροι ποδοσφαιριστές οι οποίοι λόγω του εξαιρετικού χαρακτήρα τους αφομοιώθηκαν πλήρως στην ομάδα.

Ποια τα συμπεράσματα από πρώτες 6 αγωνιστικές;
Κατά τις πρώτες 6 αγωνιστικές φάνηκε ότι πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα, με πολύ καλές και δουλεμένες ομάδες.
Όσον αφορά την ομάδα μας, αυτή εμφανίστηκε άκρως ανταγωνιστική σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για γκολ και παίζοντας κατά διαστήματα ορθολογικό ποδόσφαιρο, χωρίς να λείπουν βέβαια οι διακυμάνσεις στην απόδοση της, το οποίο οφείλεται στην καθυστερημένη έναρξη των υποχρεώσεων μας. Σε γενικές γραμμές όμως η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να αποδώσει ομορφο ποδόσφαιρο, ενώ και οι νεαροί ποδοσφαιριστές δείχνουν να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στον αγωνιστικό ρυθμό του πρωταθλήματος.

Πόσο πάει πίσω η διακοπή των πρωταθλημάτων την ομάδα;
Η διακοπή του πρωταθλήματος και η αμφιβολία της επανέναρξης του, θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικότερα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η διακοπή αυτή στην ουσία μας επιστρέφει στο μηδέν, όχι μόνο την ομάδα μας αλλά και όλες τις ομάδες. Όσο ατομική άθληση κι αν γίνεται, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την στοχευμενη ποδοσφαιρική προπόνηση. Επίσης, το ποδόσφαιρο ως ομαδικό άθλημα απαιτεί την συνεργασία και την αλληλεπίδραση των ποδοσφαιριστών μεταξύ τους και αυτό δεν μπορεί να υποκατασταθει με την ατομική άθληση. Ο κάθε ποδοσφαιριστής με την ατομική του άθληση απλά διατηρεί σε κάποιο επίπεδο την φυσική του κατάσταση, αλλά μέχρι εκεί.

Με το διαθέσιμο ρόστερ ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει;
Με το ροστερ που υπάρχει στην ομάδα ένας ρεαλιστικός στόχος θα ήταν η εύκολη αποφυγή των πλέι άουτ και το πλασάρισμα σε μια καλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς η ομάδα έχει ως στόχο την καλή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια και μέσα από αυτό και μόνο την επίτευξη των αποτελεσμάτων. Αλλωστε ο στόχος της ομάδας δεν είναι βραχυπροθεσμος και προσβλεπει στο να μπουν οι βάσεις, ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και τις επόμενες χρονιές στην Α κατηγορία.

Αν δεν συνεργαζόσουν με την Αιγείρα / Ακράτα που αλλού θα προτιμούσες να ήσουν;
Μιας και κάνω τα πρώτα μου βήματα στην προπονητική, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είμαι σε μια ομάδα όπου μου προσφέρονται οι ιδανικές συνθήκες εργασίας, με πολλούς, ταλαντούχους και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές, δυο γήπεδα για προπονήσεις, διοίκηση με σωστή και κοινή φιλοσοφία, καθώς και άριστο κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι γνωρίζονται χρόνια μεταξύ τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr