background img
banner
banner

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΓΣ: Η μεγάλη επιστροφή στη Β΄ Εθνική (2013-14)

ΕΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ – ΧΑΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Την τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2012-13 στο Αίγιο, σε ματς – φιέστα με την Επισκοπή (2-1) πανηγυρίζεται η μεγάλη επιστροφή στη Β΄ Εθνική, την Football Legue όπως θα ονομάζεται πλέον, μετά τη… νέα τάξη πραγμάτων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι ο Νίκος Κουρμπανάς είχε παρατάξει τους Μπαλτιμά, Σανδραβέλη (70΄Ρέλλα), Θεοφανόπουλο, Σούλη, Γ. Παπαδόπουλο, Γκοτσούλια, Μπούνα (75΄ Μπουλούμπαση), Αγουρίδη, Σκαρτσίλα (80΄ Δαλιάνη), Λαζανά, Μπουρλάκη.

Η νέα σεζόν 2013-14 βρίσκει τον Νίκο Κουρμπανά και πάλι στον πάγκο, αλλά θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Οι πρώτοι που ανανεώνουν είναι οι Μπαλτιμάς, Μπούνας, Ακπαρίδης, Λαζανάς, Γκοτσούλιας, Μπουρλάκης, Σκαρτσίλας, Αργυρόπουλος και προστίθενται – μεταξύ άλλων – παίκτες έμπειροι όπως ο Ιωάννου, ο Φλίγκος, ο Αλεξάνδροβιτς, ο Γκούμας, ο Ρεκλείτης, αλλά και ο νεαρός ταλαντούχος Αιγιώτης Τάσος Παπαχρήστος.

Στις 24/10/2013 γίνεται και επίσημα πραγματικότητα ένα “όνειρο” δεκαετιών. Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ομάδας παρουσία πλήθους κόσμου. Η διοίκηση παίρνει άριστα και στην επικοινωνία. Ο Παναιγιάλειος έχει γίνει πλέον “μόδα”. Άνθρωποι που σπάνια πήγαιναν στο γήπεδο, ή είχαν (για τους δικούς τους λόγους να …πατήσουν χρόνια), παίρνουν πλέον τη θέση τους σχεδόν σε κάθε εντός έδρας ματς και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι εορταστική. Το γήπεδο σπάνια έχει κάτω από 2.000 κόσμο, σε πολλά παιχνίδια ξεπερνάει τις 3.000, ακόμη και τις 4.000 (πχ με Παναχαϊκή)!

Ο Παναιγιάλειος ξεκινάει εντυπωσιακά, με 4 σερί νίκες και ο κόσμος …τρελαίνεται! Όμως η πρώτη ήττα έρχεται την 5η αγωνιστική στην Πάτρα από την Παναχαϊκή με σχεδόν 1000 Αιγιώτες στην εξέδρα και… καπάκι χάνει και μέσα στο Αίγιο από τον Ολυμπιακό Βόλου (0-1). Αρχίζει η γκρίνια, ξεχνιέται όμως γρήγορα. Η ομάδα ανακάμπτει και την 10η αγωνιστική είναι στην τρίτη θέση πίσω από Ολυμπιακό Βόλου και Καλλιθέα. Νέα “κοιλιά” και τον Ιανουάριο του 2014 βρίσκεται στην 8η θέση με 20 βαθμούς, 15 πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Βόλου. Κανείς βέβαια (ή έστω λίγοι έκαναν όνειρα ανόδου στην Α΄ Εθνική), αλλά αν προέκυπτε θα ήταν… ευσπρόδεκτη.

Τον Γενάρη η διοίκηση ενισχύει μεταγραφικά την ομάδα με παίκτες αξίας όπως ο Ουρτάδο και ο Κοιλιάρας. Την 20η αγωνιστική περνάει με 1-0 από τη δύσκολη έδρα του Φωκικού και ανεβαίνει στην 4η θέση που του δίνει το δικαίωμα να μπει στα μπαράζ ανόδου. Η εντυπωσιακή νίκη με 4-0 επί της Παναχαϊκής που ακολουθεί στο Αίγιο, πανηγυρίζεται σαν να… ανέβηκε η ομάδα κατηγορία και αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για εβδομάδες. Ακόμη όμως είναι νωρίς και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Το όνειρο όμως πλησιάζει ακόμη περισσότερο την 22η αγωνιστική όταν αλώνει τον Βόλο, του σπάει το αήττητο (0-1 με γκολ του Αργυρόπουλου) και “σκαρφαλώνει” στη δεύτερη θέση με 39 βαθμούς, έχοντας πίσω του τα Χανιά (38) και τον Ηρακλή Ψαχνών (37).

“Έγκλημα και τιμωρία” με Επισκοπή!

Και φτάνουμε στην τελευταία αγωνιστική. Ο Παναιγιάλειος υποδέχεται την αδιάφορη Επισκοπή και με νίκη μπαίνει τετράδα για να διεκδικήσει σε πλέι οφ την επιστροφή του μετά από μισό αιώνα σχεδόν, στην Α΄ Εθνική! Προηγείται 1-0, δεν δείχνει να κινδυνεύει αλλά παίζει με τη φωτιά! Και το πληρώνει στο 80΄οταν ο Μανουσάκης ισοφαρίζει σε 1-1 “παγώνοντας” το γήπεδο. Τερματίζει 5ος και μένει εκτός νυμφώνος. Αυτό το αποτέλεσμα στοίχισε πολύ σε όλους και περισσότερο στον κόσμο που παραμένει παγωμένος για το διάστημα που θα ακολουθήσει. Ήταν βαρύ και …αχώνευτο και η διοίκηση έχασε αρκετούς υποστηρικτές της.

2013-14

Β’ ΕΘΝΙΚΗ (2 όμιλοι)
Νότιος όμιλος
Αίγιο εκτός
Αστέρας Μαγούλας 1-0 1-2
Αχαρναϊκός 0-0 0-1
Βύζας Μεγάρων 2-0 1-1
Γλυφάδα 2-1 0-2
Επισκοπή Ρεθύμνου 1-1 2-0
Ηρακλής Ψαχνών 0-3 1-0
Καλλιθέα 1-1 1-3
Ολυμπιακός Βόλου 0-1 0-1
Παναχαϊκή 4-0 2-0
Πανηλειακός 1-0 1-1
Φωκικός 1-1 0-1
Φωστήρας 1-0 0-0
Χανιά 0-1 1-1

Βαθμολογία*
1 Ολυμπιακός Βόλου 56
2 Χανιά 48
3 Φωστήρας 46
4 Ηρακλής Ψαχνών 44
———————————————————-
– ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 44
6 Παναχαϊκή 40
7 Καλλιθέα 39
8 Αχαρναϊκός 37
9 Φωκικός 36
10 Πανηλειακός 35 (-3)
11 Επισκοπή Ρεθύμνου 34
———————————————————-
12 Αστέρας Μαγούλας 27
13 Γλυφάδα 9
14 Βύζας Μεγάρων 8
*οι τέσσερις πρώτοι συμμετείχαν μαζί με τους πρώτους τέσσερις του Βορείου ομίλου στα πλέϊ-οφ ανόδου στην Α’ Εθνική (2 θέσεις) χωρίς επιτυχία

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ηρακλής Ψαχνών-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 1-1 (2-1 παρ.)
παίκτες: Μπαλτιμάς, Ανδρούτσος, Μπότος (τερματοφύλακες), Διαμαντόπουλος, Ρέλλας, Γκοτσούλιας, Π.Παπαδόπουλος, Αγουρίδης, Μπούνας, Θ.Αργυρόπουλος, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Ακπαρίδης, Σούλης, Μαυρόπουλος, Γ.Παπαδόπουλος, Γ.Λαζανάς, Σκαρτσίλας, Μπουρλάκης, Γ.Ιωάννου, Γκούμας, Ρεκλείτης, Φλίγκος, Αλεξάντροβιτς, Τσάπαλος, Καλιακμάνης (τερματοφύλακες), Κατσικοκέρης, Ουρτάδο, Κοιλιάρας, Νάστος, Ατματζίδης, Χρυσοφάκης, Σταμογιάννος, Μανδύλης.
προπονητής: Νίκος Κουρμπανάς


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr