background img
banner
banner

Έλενα Λεώνη Παπαδημητρίου: Το κορίτσι που κάνει περήφανο το Αίγιο

-Γράφει ο ΠΑΝ. ΒΑΓΙΑΣ Φιλόλογος- Δημοσιογράφος-

Έγραφα στο προηγούμενο άρθρο μου για τα νέα παιδιά από το Αίγιο που αποδεικνύουν σε όλους τους τομείς τις εξαιρετικές ικανότητές τους. Ένα κορίτσι από τον τόπο μας, μόλις 26 ετών, έρχεται να επιβεβαιώσει στην πράξη όλα αυτά κάνοντας μια εντυπωσιακή πορεία στην τέχνη και τον πολιτισμό. Είναι η Έλενα Λεώνη Παπαδημητρίου. Εικαστικός, μουσικός και τραγουδίστρια ταυτόχρονα, αποτελεί ένα απτό παράδειγμα ενός νέου ανθρώπου που κυνηγά τα όνειρά του και πετυχαίνει τους στόχους του. Γνωρίζοντας την πρόσφατα και μαθαίνοντας πράγματα γι αυτήν, ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτος με το ταλέντο, τη δουλειά της αλλά και το ήθος της.

Η Έλενα Λεώνη προέρχεται από μια καλλιτεχνική οικογένεια με γονείς τους καταξιωμένους Σάκη Παπαδημητρίου και Μαρία Παναγιωτακοπούλου, ενώ και η αδελφή της Άσπα βαδίζει στον ίδιο δρόμο της μουσικής και της τέχνης. Τι να πρωτοαναφέρω από τα κατορθώματά της. Από τα 17 της μπήκε στη Σχολή Καλών Τεχνών, παίζει βιολοντσέλο και κέλτικη άρπα, ενώ με το συγκρότημα «Μαρίνα Σάττι και Φωνές» έχει εμφανιστεί στα πιο σπουδαία συναυλιακά κέντρα της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Γνωρίζετε πολλούς νέους καλλιτέχνες που να έχουν τραγουδήσει στην Επίδαυρο, στο Καλλιμάρμαρο, στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής; Θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που σ’ αυτή την ηλικία έχει πετύχει τόσα πράγματα αλλά θα ευχόταν η μέρα να είχε τριπλάσιες ώρες για να προλάβει όσα θέλει. Η δημιουργική της λαχτάρα είναι διάχυτη στο βλέμμα και στα λόγια της. Θέλει να κάνει και να τα προλάβει όλα όσα της αρέσουν, συνδυάζοντας τα: «Τραγουδώ με τη ματιά ενός εικαστικού και κάνω όλες μου τις εικαστικές δουλειές με τη ματιά ενός μουσικού και τραγουδιστή».

Όταν τη ρώτησα πώς αισθάνεται τραγουδώντας σε σπουδαίους και ιστορικούς χώρους, μου απάντησε: «Το νιώθω με το χειροκρότημα στο τέλος. Και λέω μέσα μου: Έλενα δες αυτή τη στιγμή που είσαι πού είσαι. Είναι συγκλονιστικό». Άλλο ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το 2014 στην ίδια μουσική σκηνή την προλόγισε ο Βασίλης Λέκκας, ένας από τους βασικούς ερμηνευτές του Μάνου Χατζιδάκι και τραγούδησε το «Ηθοποιός σημαίνει φως» που πρωτοείπε ο αξέχαστος Δημήτρης Χορν! «Είχα πολύ μεγάλο άγχος γι αυτή την εμφάνιση» λέει με ειλικρίνεια. Για το σήμερα, λέει ότι τη στεναχωρεί πολύ η κατάσταση με την πανδημία. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη καραντίνα πέρυσι είχε μόλις επιστρέψει από τη Νέα Ζηλανδία όπου συμμετείχε με τις «Φωνές» σ’ ένα φεστιβάλ με 40.000 θεατές! Ταυτόχρονα αναβλήθηκαν πάνω από 40 προγραμματισμένες συναυλίες στην Ευρώπη το καλοκαίρι που πέρασε. Ως καλλιτέχνης όμως και ανήσυχο πνεύμα η Έλενα Λεώνη δε σταματά ποτέ να σκέφτεται και να δημιουργεί. Μουσική, θέατρο, ηχογραφήσεις, εικονογράφηση βιβλίων, σχεδιασμός αφίσας, εκδόσεις, όλα είναι μέσα στη ζωή της.

Τώρα ετοιμάζει ένα δίσκο με τα τραγούδια της παράστασης που ήταν αφιερωμένη στον Κωστή Παλαμά, ενώ στο YouTube κυκλοφορεί ένα υπέροχο τραγούδι της που βιντεοσκοπήθηκε στον υδροβιότοπο της Αλυκής από τον Βασίλη Μανουηλίδη καθώς κι ένα τραγούδι με στίχους μελοποιημένους από τον Ευριπίδη με τίτλο «Φαίδρα». «Εύχομαι όλοι να είμαστε καλά και ποτέ να μην αφήνουμε τη γκρίνια να προσπερνά τη θέληση» μου είπε με νόημα και επιβεβαίωσε ότι στην Αθήνα όπου ζει και δραστηριοποιείται υπάρχουν πολλά και ταλαντούχα παιδιά από το Αίγιο, τα οποία κάνουν καριέρα. Και συμπλήρωσε: «Είμαστε σαν μια οικογένεια». Αυτά τα παιδιά λοιπόν μας κάνουν περήφανους. Έχουν ικανότητες, δουλεύουν σκληρά, ανοίγουν νέους δρόμους, καταξιώνονται. Ας τα στηρίξουμε και ας τα χειροκροτήσουμε. Το μέλλον τους ανήκει».


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr