background img
banner
banner

Δημήτρης Χασάπης – Νέστορας Γκόψης: Οι «διόσκουροι» του Κεραυνού Αιγίου

Σε λίγες εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου ο Κεραυνός συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή του και αποτελεί την πιο ιστορική ομάδα της Αιγιάλειας στο μπάσκετ με συμμετοχές στις Εθνικές κατηγορίες, φτάνοντας μέχρι και την Α2. Κατά κανόνα, στις μεγάλες του επιτυχίες πρωταγωνίστησαν μη γηγενείς παίκτες καθώς η περιοχή μας δεν φημίζεται ιδιαίτερα για την παραγωγή παικτών που μπόρεσαν να κάνουν καριέρα στις υψηλές κατηγορίες. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, παρότι στα εθνικά πρωταθλήματα (και κυρίως στη Γ΄ Εθνική) φόρεσαν τη φανέλα του σχεδόν 100 Αιγιαλείς αθλητές όλα αυτά τα χρόνια, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος. Κάποιοι εξ αυτών, όχι μόνο ξεχώρισαν, αλλά συνέδεσαν άρρηκτα το όνομά τους με την ιστορία του συλλόγου και έζησαν μεγάλες στιγμές στο (σχεδόν πάντα) κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου τη δεκαετία του ΄90 που η δημοφιλής ομάδα της πόλης ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική.

Ανάμεσα στους Αιγιώτες που έβαλαν το δικό τους «λιθαράκι» στην ανοδική πορεία του Κεραυνού Αιγίου είναι ασφαλώς ο Δημήτρης Χασάπης (2.00μ.) με τον Νέστορα Γκόψη (1.95). Το δίδυμο της ομάδας μέσα στη ρακέτα για πολλά χρόνια, με τον έναν να συμπληρώνει τον άλλον και με το πάθος τους να ξεσηκώνουν τον κόσμο που γέμιζε το κλειστό του Αιγίου. Οι… διόσκουροι του Κεραυνού έγραψαν τη δική τους ιστορία στον σύλλογο με τον Χασάπη να είναι και ο πρώτος σε συμμετοχές μεταξύ όλων των παικτών που έπαιξαν στην ομάδα από την ημέρα που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα (Αιγιώτες και μη). Στη Γ΄ Εθνική, από όπου και υπάρχουν καταγραμμένα στοιχεία έπαιξε σε 154 παιχνίδια ενώ αν προσθέσουμε και εκείνα στις τοπικές κατηγορίες, σίγουρα αγγίζει τα 250! Ακολουθεί στην 4η θέση όλων των εποχών και 3ος ανάμεσα στους Αιγιώτες, ο Νέστορας Γκόψης με 127 (πάντα στη Γ΄ Εθνική). Ανάμεσά τους, στη 2η θέση είναι ο Αιγιώτης Γιάννης Γιούπης (143) και ο αείμνηστος Πατρινός Φάνης Κολλιόπουλος (129). Οι δύο τελευταίοι έπαιξαν μέχρι και την Α2 Εθνική κατηγορία.

Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄90 ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΕΒΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ. ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΟΡΘΙΟΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΖΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ), ΝΤΕΡΝΤΕΣ, ΧΑΣΑΠΗΣ, ΓΚΟΨΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΝΑΚΟΣ, ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ). ΚΑΤΩ: ΜΙΧΑΛΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΙΑΒΕΛΗΣ, ΒΑΓΕΝΑΣ, ΓΡΙΒΑΣ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Οι δύο βετεράνοι πλέον παίκτες θυμούνται με νοσταλγία τα χρόνια που έζησαν στον Κεραυνό και μιλούν για τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα που τα τελευταία χρόνια απέχει από τις Εθνικές κατηγορίες.

Δημήτρης Χασάπης: «Μακάρι η ομάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της»

Ο Δημήτρης Χασάπης γεννήθηκε στο Αίγιο στις 14 Απριλίου 1975 και υπέγραψε το πρώτο του δελτίο τον Κεραυνό το 1991. Προς το τέλος της ίδιας σεζόν έπαιξε και στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 16 ετών και από την επόμενη αποτέλεσε βασικό στέλεχος για 15 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 2006 που πήγε στην Παναχαϊκή. Στην ομάδα της Πάτρας παρέμεινε για ένα χρόνο, ακολούθησε η Ακράτα για μία σεζόν και έκλεισε την καριέρα του το 2010 ως παίκτης – προπονητής στον Κεραυνό Σελιανιτίκων.

«Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αναγκάστηκα να σταματήσω. Θα μπορούσα να συνεχίσω για λίγα χρόνια ακόμη αλλά έφυγα για Κατάρ και Σαουδική Αραβία από όπου επέστρεψα για μόνιμη εγκατάσταση στο Αίγιο, μόλις πέρυσι. Στα παιχνίδια του Κεραυνού πήγαινα μέχρι τη διακοπή λόγω κορωνοϊού, αλλά η αλήθεια είναι πως θλίβομαι με τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Δεν είναι μόνο ότι επέστρεψε στο τοπικό, αλλά ότι δεν είναι ανταγωνιστικός ούτε σε αυτή την κατηγορία. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές στο κλειστό του Αιγίου και αυτό που έχει μείνει έντονα χαραγμένο στη μνήμη μου είναι όταν ανεβήκαμε για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική, το 1994. Το χειρότερο είναι, πως δεν βλέπω να ανακάμπτει άμεσα παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι άνθρωποι που παρέμειναν στη διοίκηση. Και από αγωνιστικής πλευράς, με 1-2 εξαιρέσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν παίκτες από την ακαδημία που μπορούν να στελεχώσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια την πρώτη ομάδα. Τουλάχιστον να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο και στην Α1 ΕΣΚΑ-Η με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα αρχίσει και πάλι να βρίσκει τον δρόμο της. Φέτος έκανε και το χειρότερο ξεκίνημα από κάθε άλλη φορά με τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες και από νωρίς έμπλεξε σε περιπέτειες όσο αφορά στην παραμονή του. Τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο δεν θυμάμαι ποτέ η ομάδα να είχε ξεκινήσει τόσο άσχημα».

Νέστορας Γκόψης: «Πιστεύω ότι θα παραμείνει στην Α1 αν βέβαια  συνεχιστεί το πρωτάθλημα»

Ο Νέστορας Γκόψης γεννήθηκε επίσης το 1975 (18/9) και πήγε μαζί με τον Χασάπη στον Κεραυνό Αιγίου, το 1991. Στην πρώτη ομάδα έπαιξε από την επόμενη σεζόν μέχρι και το 2003 που «μετακόμισε» στον Ήφαιστο Αιγίου όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Επόμενος και τελευταίος «σταθμός» ήταν ο Αχιλλέας Ερινεού, ομάδα στην οποία έπαιξε για δύο ακόμη χρόνια πριν σταματήσει το 2007. Ένα ακόμη κοινό στοιχείο ανάμεσα στους δύο παίκτες είναι ότι δεν ασχολήθηκαν από καμία θέση με το άθλημα από τη στιγμή που σταμάτησαν.

«Η μόνη μου επαφή με το μπάσκετ από τότε ήταν η συμμετοχή μου σε αγώνα μεταξύ βετεράνων στη γιορτή που πραγματοποιεί ο Ήφαιστος/Αχιλλέας στις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πηγαίνω βέβαια και βλέπω κάποια παιχνίδια σαν φίλαθλος αλλά όχι πολύ συχνά. Από τις καλές στιγμές που θυμάμαι, σίγουρα είναι η άνοδος με τον Κεραυνό στη Γ΄ Εθνική. Ήμασταν μία ομάδα με Αιγιώτες και μόνο δύο παίκτες μη γηγενείς, αν θυμάμαι καλά, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια ακολουθεί καθοδική πορεία αλλά πιστεύω ότι θα παραμείνει τουλάχιστον στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και κάποια στιγμή θα ανακάμψει.

Όσο αφορά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία και το συνεχιζόμενο lock down εκτιμώ ότι οι πιθανότητες να συνεχιστούν τουλάχιστον οι μικρότερες εθνικές κατηγορίες είναι μοιρασμένες. Καλό θα είναι να επαναρχίσουν έστω και τον Μάρτιο και ας ολοκληρωθούν τον Ιούνιο. Για την Α1 ΕΣΚΑ-Η και για όλα τα πρωταθλήματα των Ενώσεων σε όλες τις κατηγορίες, φυσικά είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα και νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα συνεχιστούν. Τουλάχιστον όσο υφίσταται το θέμα με το κόστος των τεστ στο οποίο θα πρέπει να υποβάλλονται οι αθλητές των ομάδων».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr