background img
banner
banner

Δεν μπορεί να περικοπεί το χρέος του Νοσοκομείου

ΩΣΤΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ – 62.528 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ

Να μην ικανοποιήσει το αίτημα της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) για μείωση του ποσού που οφείλει αλλά να αποδεχτεί την πρόταση για διακανονισμό, αποφάσισε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης. Παράλληλα, έχει εκφράσει τη διάθεση στήριξης του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον υγειονομικό χώρο, κάτι που μπορεί να γίνει με τη μορφή της δωρεάς κάποιου μηχανήματος.

Ειδικότερα, η διοίκηση του νοσοκομείου, με αίτησή της τον Δεκέμβριο, ζήτησε μείωση των ληξιπροθέσμων οφειλών του ιδρύματος από καταναλώσεις νερού, επικαλούμενη τις δύσκολες υγειονομικές και οικονομικές συγκυρίες λόγω της πανδημίας covid – 19. Όπως ανέφερε στo protionline.gr, ερωτηθείσα σχετικά, η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Διαμάντω Βασιλακοπούλου, ΄΄η συνολική οφειλή ανέρχεται σε 62.528,52 ευρώ και το αίτημα ζητούσε να μειωθεί στα 41.685,54 ευρώ, προτείνοντας να καταβληθεί σε τρεις δόσεις μέχρι την 31-3-2021. Ωστόσο η Οικονομική μας Υπηρεσία, αφού έλαβε και τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΑ, μας εισηγήθηκε την απόρριψη του παραπάνω αιτήματος, διότι σύμφωνα και με την σχετικά πρόσφατη υπ’ αριθ. 4/2018 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η κατά το άρθρο 5 παρ. 2 περ. θ΄ του ν. 1069/1980, αρμοδιότητα και διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων πελατών της Δ.Ε.Υ.Α, δύναται να αφορά είτε το διακανονισμό των οφειλών με τμηματική καταβολή τους σε περισσότερες δόσεις, είτε και τη διαγραφή μέρους των οφειλόμενων τόκων και προσαυξήσεων εκπροθέσμου καταβολής, χωρίς, πάντως, η απόφαση ρυθμίσεως να δύναται να περιλαμβάνει και τον περιορισμό ή τη διαγραφή οποιουδήποτε μέρους της κύριας οφειλής΄΄.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ έκρινε έτσι πως το θέμα του διακανονισμού της οφειλής, που είναι νόμιμο, μπορεί να επιλυθεί με συνεννόηση των οικονομικών υπηρεσιών των δύο φορέων, αφού ληφθούν υπόψη οι οικονομικές δυνατότητές τους και οι επικρατούσες δυσμενείς υγειονομικές και οικονομικές συγκυρίες.

Βούληση για αγορά μηχανήματος

Όπως ανέφερε ωστόσο η κ. Βασιλακοπούλου, ΄΄τόσο ο δήμαρχος όσο εμείς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες, λόγω covid-19, κάτω από τις οποίες λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και το μεγάλο έργο που προσφέρει στην περιοχή μας, γι’ αυτό θέλουμε να το στηρίξουμε ώστε να διευκολυνθεί στην αντιμετώπιση και της οικονομικής πίεσης που εύλογα αντιμετωπίζει. Θα προχωρήσουμε έτσι σε ευνοϊκή ρύθμιση με την καταβολή του ποσού σε δόσεις.

Επίσης, θα ζητήσουμε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να μας γνωστοποιήσει τις ανάγκες της σε υλικοτεχνική υποδομή ώστε να προβούμε ως ΔΕΥΑΑ σε κάλυψη μέρους αυτής στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας΄΄. Αυτό μπορεί να είναι, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης, ένα μηχάνημα που είναι απαραίτητο για κάποιο τμήμα του Νοσοκομείου, ώστε να συμβάλει και η ΔΕΥΑΑ στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας προς τον πολίτη.

Συντήρηση και έλεγχος του δικτύου ύδρευσης κοινοτήτων του Αιγίου

Την ίδια στιγμή, η ΔΕΥΑΑ προχωρά τμηματικά σε διαγωνισμούς για τη συντήρηση και τον έλεγχο δικτύου ύδρευσης σε κοινότητες. Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά τη συντήρηση και έλεγχο δικτύου ύδρευσης σε τοπικές κοινότητες της Δ.Ε. Αιγίου για το έτος 2021. Η υπηρεσία αφορά στην επισκευή βλαβών, τη συντήρηση και τον έλεγχο, με βάση μελέτη που έχει συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ, σύμφωνα με την οποία, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 59.700 ευρώ (και 74.028,00€ με ΦΠΑ 24%), ενώ η διάρκειά της θα είναι έως εξαντλήσεως του ποσού της σύμβασης. Η σχετική δαπάνη θα εγγραφεί στον Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2021 της Δημοτικής Επιχείρησης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr