background img
banner
banner

Προσφυγή της εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ κατά τη διακήρυξης για το διυλιστήριο Σελινούντα

ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Σε προσφυγή στην ΑΕΠΠ για τους όρους τους διαγωνισμού του έργου κατασκευής του διυλιστηρίου Σελινούντα προχώρησε η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει και ζητώντας νέα παράταση ως προς την κατάθεση των προσφορών. Σημειωτέον ότι στο αρχικό αίτημά της για παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών, η ΔΕΥΑΑ είχε δώσει επιπλέον δώδεκα ημέρες, δηλαδή από τις 27 Μαρτίου που εξέπνεε η προθεσμία, μεταφέρθηκε για τις 8 Απριλίου, ωστόσο από πλευράς εταιρείας κρίθηκε πως πρέπει να προχωρήσει σε προδικαστική προσφυγή.

Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού και Κεντρικών Αγωγών Μεταφοράς Νερού» με συνολικό προϋπολογισμό 25.659.295€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) και προθεσμία εκτέλεσης σε 96 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Οι όροι του διαγωνισμού δημοσιεύθηκαν στις 19 Φεβρουαρίου ωστόσο η Ένωση Εταιρειών ΙΝΤΡΑΚΑΤ προχώρησε στην κατάθεση προσφυγής στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), η οποία, ως γνωστόν, έχει αντικείμενο την επίλυση των διαφορών που ανακύπτουν κατά το στάδιο που προηγείται της σύναψης των συμβάσεων δημόσιων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, ύστερα από την άσκηση προδικαστικής προσφυγής.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ δεν εξέτασε το δεύτερο αίτημα αφού προηγήθηκε η προσφυγή

Για το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας δεδομένου του νέου αιτήματος της εταιρείας που ζητούσε κι άλλη παράταση προκειμένου να είναι σε θέση να προχωρήσει σε προμήθειες που θα της επιτρέψουν να διεκδικήσει την εκτέλεση του έργου. Πλην όμως και προτού εξεταστεί από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ προχώρησε στην προσφυγή προς την αρμόδια Αρχή, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών που χορηγήθηκε μέχρι τις 8 Απριλίου.

Μάλιστα, στελέχη της εταιρείας αναφέρουν πως, δεν μπορεί να μην έχει δικαίωμα στον διαγωνισμό για ένα τέτοιο έργο, μία εταιρεία έβδομης τάξης με ανεκτέλεστο έργο 7 δις ευρώ. Σημειώνουν ακόμη πως οι όροι του διαγωνισμού δεν δίνουν τη δυνατότητα σε πολλές εταιρείες να συμμετάσχουν, αιτιολογώντας την απόφαση της προσφυγής.

΄΄Δεδομένου ότι πλέον το ζήτημα έχει τεθεί ενώπιον της ΕΑΔΗΣΥ, η οποία και θα αποφασίσει σχετικά, σαν Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ κρίναμε πως δεν πρέπει να εξετάσουμε το αίτημα για νέα παράταση ως προς την κατάθεση προσφορών που είχε καταθέσει η εν λόγω εταιρεία στις 12 Μαρτίου΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος, προσθέτοντας: ΄΄Καλούνται τώρα τα αρμόδια όργανα να λάβουν απόφαση για εάν θα κάνουν δεκτή την προσφυγή ή όχι΄΄.

Δεν θα επέλθει καθυστέρηση πέραν του ενός μηνός

Πρόκειται ωστόσο για ένα εμβληματικό έργο όχι μόνο για τον δήμο Αιγιαλείας αλλά και για όλη τη χώρα και η όποια καθυστέρησή του είναι βέβαιο πως δεν ευνοεί. Σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Ντίνος εκτίμησε πως ΄΄ακόμη κι αν η αρμόδια αρχή κάνει δεκτή την προσφυγή της εταιρείας, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση πέραν του ενός μηνός. Εκτιμώ πως η συγκεκριμένη εταιρεία σκοπεύει να κερδίσει κι άλλο χρόνο ώστε να καταθέσει προσφορά. Εμείς θα συνεχίσουμε όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος΄΄.

Υπενθυμίζεται πάντως πως η συνεργασία του δήμου Αιγιαλείας και της ΔΕΥΑΑ με την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ είναι πολύ καλή στο παρελθόν δεδομένου ότι εκτελεί και το μεγάλο έργο των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης παραλιακών οικισμών ενώ είχε εκφράσει ενδιαφέρον και για την ανάληψη του υπολοίπου του έργου της ανάπλασης της πλατείας Αγ. Λαύρας, κάτι που ως γνωστόν τελικώς δεν προχώρησε.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr