background img
banner
banner

Επανέναρξη εργασιών για το ακίνητο του Νοσοκομείου στο κέντρο του Αιγίου

ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Μόνο εύκολο εγχείρημα δεν είναι, να δοθεί… ζωή ξανά σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που όμως, το σημείο που βρίσκεται αλλά και η ιστορικότητά του, «επιβάλλουν» να αποκτήσει την αρχική του μορφή, τότε που τα κτίρια απόπνεαν μία αρχοντιά και το εμπορικό κέντρο του Αιγίου έσφυζε από ζωή. Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν ξανά οι εργασίες αποκατάστασης και ανάπλασης του ακινήτου ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Αιγίου, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κλ. Οικονόμου και Ερμού, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα.

Το κτίριο παρέμενε εγκαταλελειμμένο για χρόνια, πλην όμως, η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να το αποκαταστήσει ούτως ώστε να αξιοποιηθεί. Οι εργασίες ξεκίνησαν, «πάγωσαν» για ένα διάστημα και πλέον, την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν και πάλι, προκειμένου να δημιουργήσουν ξανά το «στολίδι» που βρισκόταν για πολλές δεκαετίες στο σημείο, κοσμώντας το κέντρο. Οι λόγοι που προκάλεσαν την προσωρινή παύση των εργασιών ήταν κάποιες εξειδικευμένες εργασίες ώστε να καταστεί και πάλι το κτίριο, ασφαλές, λειτουργικό αλλά και καλαίσθητο καθώς είναι δεδηλωμένη η πρόθεση της διοίκησης να δοθεί μία νεοκλασική όψη στο κτίσμα ούτως ώστε να έχει μία πολιτιστική απήχηση στην τοπική κοινωνία και να ομορφύνει το κέντρο.

Πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί

Σημειώνεται ότι ενώ εξωτερικά το κτίριο φαίνεται διώροφο, στην ουσία έχει υπόγειο, ισόγειο, ημιώροφο και πρώτο όροφο με πολλούς χώρους που μπορεί να χρησιμεύσουν για τη μελλοντική χρήση του. Πρόκειται δηλαδή για κτίριο τριών επιπέδων που θα μπορούσε να δοθεί προς ενοικίαση για τη δημιουργία χώρου εστίασης και αναψυχής αν και αυτό θα κριθεί από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, με την ολοκλήρωση των εργασιών.

Το πότε θα είναι αυτή, μπορεί να προβλεφθεί, εφόσον βέβαια, οι εργασίες που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, θα κινούνται με σταθερούς ρυθμούς. Έτσι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το έργο θα ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους και από τις αρχές του 2025, θα κινηθούν οι διαδικασίες για να μισθωθεί προς χρήση.

Οι υπολειπόμενες εργασίες

Οι εργασίες που υπολείπονται αφορούν εσωτερικές και εξωτερικές παρεμβάσεις, όπως πατώματα, σκάλες, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, αλουμίνια, αλλά και σοβάδες και διαμόρφωση εξωτερικά με βάση την αρχική του μορφή.

Με πρόσοψη 9 μέτρα από την οδό Ερμού και 13 από την Κλ. Οικονόμου, πρώτο μέλημα και στόχος της διοίκησης του Νοσοκομείου, όπως αναφέρουν τα μέλη της, είναι ΄΄η αρχιτεκτονική παρέμβαση στο κτίριο, θα συμβάλλει στην αισθητική ανάδειξη της φυσιογνωμίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr