background img
banner
banner

Αντίθετοι στα απογευματινά χειρουργεία οι ιατροί της Χειρουργικής Κλινικής Αιγίου

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Την απόφασή τους να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία των απογευματινών χειρουργείων γνωστοποίησαν οι ιατροί της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου). Με ανακοίνωσή τους και αναφερόμενοι στους λόγους, εστιάζουν στις ελλείψεις και το καθεστώς κάλυψης των εφημεριών, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η παροχή υγείας σε δημόσια νοσοκομεία πρέπει να είναι δωρεάν.

Ειδικότερα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Χειρουργική Κλινική δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία απογευματινών χειρουργείων, επισημαίνουν: «1. Την ώρα που το εφημεριακό πρόβλημα στο νοσοκομείο με τις ελλείψεις προσωπικού συνεχίζει να καθιστά την εφημερία επισφαλή όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, 2. πολλοί εκ των συναδέλφων, μεταξύ αυτών και οι γιατροί της χειρουργικής κλινικής, εξαναγκάζονται σε υπερβάλλουσες εφημερίες με τα επαίσχυντα «εντέλλεσθε» να είναι εδώ και χρόνια η λύση στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Ο αριθμός των εφημεριών κατά καιρούς φτάνει τις 20 και της ξεπερνά, με αποτέλεσμα τη φυσική και ψυχική εξουθένωση των εφημερευόντων. 3.Το τμήμα αξονικού τομογράφου συνεχίζει να μην λειτουργεί όλες τις ημέρες και καμία βραδινή βάρδια. 4. Το τμήμα ΤΕΠ συνεχίζει να είναι υπό στελεχωμένο με δικαιολογία έναν παρωχημένο νόμο που στερείται στοιχειώδους λογικής και για να λειτουργήσει συνεχίζει να απαιτείται μετακίνηση συναδέλφων από άλλες υγειονομικές μονάδες.

Επίσης εμείς σαν ιατροί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ένα δημόσιο νοσοκομείο αποτελεί αγαθό που πρέπει να προσφέρεται αποκλειστικά δωρεάν στους πολίτες. Η κατηγοριοποίηση σε έχοντες και μη έχοντες σε εντός του εθνικού συστήματος υγείας Νοσοκομείο, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Οι οποίες βελτιώσεις απαιτούνται θα πρέπει να γίνουν με δομικές αλλαγές από την πολιτεία με ανάπτυξη του υγειονομικού χάρτη, με εξυγίανση της λειτουργίας των νοσοκομείων, με εκσυγχρονισμό των κανόνων λειτουργίας και φυσικά με λύση των πολλαπλών ελλείψεων προσωπικού. Εμείς αντίθετα θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε και να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς να βάζουμε οικονομικές ρήτρες».

Οι γιατροί της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου που υπογράφουν την ανακοίνωση, είναι οι Κοκορές Αριστείδης Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής, Μπούνιας Δημήτριος Επιμελητής Α΄ Χειρουργός, Θεοδωροπούλου Παναγιώτα Επιμελήτρια Α΄ Χειρουργός, Τσαμπασβίλι Αλέξανδρος Επικουρικός Επιμελητής Β΄ Χειρουργός.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια

  • Αριστείδης Κοκορές (Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής), Δημήτρης Μπούνιας (Επιμελητής Α’), Παναγιώτα Θεοδωροπούλου (Επιμελήτρια Α’) και Αλέξανδρος Τσιμπασβίλι (Επιμελητής Β’) .ΓΙΑΤΡΟΊ ΜΕ ΉΘΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΚΕΙΝΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ. ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ! ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ!
    ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ.Χ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΑΑΔΕ)

    ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ.Χ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 19/03/2024 17:39

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr