background img
banner
banner

Στο… μικροσκόπιο η προσχολική αγωγή ενάντια στον covid

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΠΔΔ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ THΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ

Την απόλυτη συμμετοχή του… ΝΠΔΔ και των δομών του, είχε χθες το πρωί η διαδικασία των rapid rest που έγιναν από ειδικό νοσηλευτικό κλιμάκιο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» υπό την αιγίδα της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. Το δυναμικό του “Νομικού Προσώπου” του δήμου, υπεβλήθη σε “γρήγορο τεστ” ανίχνευσης για τον κορωνοϊό και διαπιστώθηκε, ότι από το σύνολο των δειγμάτων που πάρθηκαν, δεν υπήρξε κάποιο θετικό.

Δίχως απρόοπτα και με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις

Τα περίπου 40 άτομα που συμμετείχαν στην “μικρή” αυτή ταλαιπωρία, έδειξαν τελικά να το… χάρηκαν, αφού αποδείχθηκε πως το 100% των εξεταζομένων βρέθηκαν… “καθαροί”.
Η διαδικασία κύλησε ομαλά και υπήρξε ήπια ροή του κόσμου, δίχως συγχρωτισμό ή όποια αναστάτωση, καθώς οι υπεύθυνοι είχαν προβλέψει τα πάντα ούτως ώστε το όλο εγχείρημα να ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα και με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που “ορίζει” το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η προσέλευση διεξήχθη ανά τρία άτομα και το μόνο που ζητούσε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ήταν ο αριθμός ΑΜΚΑ του κάθε εξεταζόμενου, ώστε να υποβληθεί στο τεστ.
Τα πρώτα δείγματα ξεκίνησαν να λαμβάνονται περίπου στις 9 το πρωί και η όλη δράση είχε ολοκληρωθεί στις 12:30 το μεσημέρι.

Ανδριόπουλος: «Πολύ θετικό το γεγονός ότι όλα τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά»

Συμμετοχή στα rapid test είχαν, το προσωπικό από τους τρεις Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Δημοτικούς Σταθμούς Αιγίου 1ο, 2ο, 3ο και 4ο, το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγίου, οι βιβλιοθηκάριοι και το έμψυχο δυναμικό του Νομικού Προσώπου.

Οι προσκλήσεις είχαν σταλεί από την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά και αφορούσαν το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται υπό την σκέπη του ΝΠΔΔ. «Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και έχουμε μπει στην διαδικασία κάθε μέρα, να είναι και ένα βήμα. Πηγαίνουν όλα σύμφωνα με την εθνική εικόνα και την εξέλιξη που έχει η πανδημία και δεν έχουμε ούτε το περιθώριο, ούτε την πολυτέλεια να προχωράμε με πιο γρήγορους ρυθμούς γιατί τα πράγματα δεν είναι καλά για την διασπορά του ιού σε πανελλαδικό επίπεδο. Είναι βεβαίως πολύ θετικό το γεγονός ότι όλα τα τεστ που έγιναν, υπήρξαν όλα αρνητικά, αλλά η επικινδυνότητα και οι εξελίξεις της πανδημίας δεν μας αφήνουν για εφησυχασμούς. Το σύνολο των ανθρώπων των δομών της Αιγιάλειας είναι πολύ ενήμεροι για το τι πρέπει να κάνουν σε κάθε περίπτωση και όλα βαίνουν καλώς» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ και αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Με σχολαστική καθαριότητα και προσοχή οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί

Μεγάλη βαρύτητα στην τήρηση των μέτρων δίνει και ο ιδιωτικός τομέας. Ο ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός ¨Παραμυθούπολη¨ που βρίσκεται σε λειτουργία από το 1993, είναι μια ενδεικτική προνοιακή – σχολική μονάδα που… μπορεί ο καθένας να καταλάβει το πόσο σχολαστικά πρέπει να λειτουργούν, όλες οι μονάδες τέτοιου είδους.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός έχει 9 άτομα έμψυχο δυναμικό, που αποτελείται από 4 νηπιαγωγούς, 1 βρεφονηπιοκόμο, 2 οδηγούς, 1 μαγείρισσα και μια καθαρίστρια.

Οι ειδικές νομοθεσίες και οδηγίες του υπουργείου είναι τέτοιες, που δικαιωματικά αυτού του είδους οι χώροι μπορούν να κριθούν ως τα ασφαλέστερα σημεία, εναντίον κάθε ιικού φορτίου.
Οι εργαζόμενοι όχι μόνο ακολουθούν τα όποια πρωτόκολλα επιβάλλονται, αλλά και τα μικρά παιδάκια, φαίνεται ότι έχουν μάθει πολύ καλά τον ¨ρόλο¨ τους και το πώς πρέπει να κινούνται στον κάθε χώρο, σε σημείο που… δεν παίζουν πάλι με κάποιο πάζλ που έχουν ήδη παίξει προτού απολυμανθεί.

Το κάθε παιδί διαθέτει τους δικούς του μαρκαδόρους, τα δικά του παιγνίδια και την προσωπική το ¨θέση¨ μέσα στον κάθε χώρο και τέλος, υπάρχουν ειδικά ¨παγουράκια¨ που το καθένα ξεχωριστά πίνει το νερό του ή το δικό του πιάτο που τρώει το φαγητό. Και κάπως έτσι… λειτουργεί όχι μόνο ο συγκεκριμένος σταθμός, αλλά όλοι ανεξαιρέτως οι ανάλογες μονάδες σε όλο το φάσμα της Αιγιάλειας. Τυπικά και προσεκτικά. Στην περίπτωση δε, που υπάρξει ένδειξη κρούσματος covid, λαμβάνονται άμεσα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Νικολοπούλου: «Δεν σταματάμε την απολύμανση καμία ώρα της ημέρας»

Η υπεύθυνη του Βρεφονηπιακού Σταθμού ¨Παραμυθούπολη¨ Βένη Νικολοπούλου, ερωτώμενη από το protionline.gr για τα μέτρα ασφαλείας που ακολουθούνται στην μονάδα και το πόσο… σχολαστικοί είναι όλοι οι εργαζόμενοι κατά την διαδικασία, τονίζει: «Στο σχολείο μας τηρούνται υπέρ το δέον τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η προσοχή μας είναι πολύ αυστηρή και όλοι οι εργαζόμενοι λειτουργούν με συνέπεια και υπευθυνότητα. Στην μονάδα δεν μπαίνουν πάρα μόνο όσοι δουλεύουν σε αυτή και τα παιδιά, κανένας άλλος και αυτός είναι όρος απαράβατος. Είναι πολύ προσεκτικά και τα ίδια τα παιδιά και παρ’ όλο που πρόκειται για πολύ τρυφερής ηλικίας ανθρώπους, είναι πολύ υπεύθυνα και έχουν αρχίσει και… μαθαίνουν να ζουν και να φέρονται έτσι. Το χαλάκι της εισόδου, είναι ποτισμένο με αντισηπτικό, ώστε να υπάρχει το απόλυτο, στην ατομική υγιεινή. Όλοι οι χώροι αερίζονται επαρκώς και δεν σταματάμε την απολύμανση σε κάθε επίπεδο. Υπάρχουν ειδικά αντισηπτικά που με αυτά καθαρίζονται όλοι οι πάγκοι και οι επιφάνειες, σε κάθε ομάδα παιδιών που μπαίνει στον χώρο από το σχολικό όχημα γίνεται αντισηψία με Dettol και φυσικά, ειδική μηχανή αντισηπτικού με φίλτρο νέας τεχνολογίας που ανανεώνει τον αέρα. Υπάρχουν ρητές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και ρητές εντολές του υπουργείου μέσω της διαδικασίας των email για το πως θα λειτουργήσουμε και το ποιες πρέπει να είναι οι λεπτομέρειες των όλων διενεργειών μας, επί καθημερινής βάσεως» καταλήγει.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr