background img
banner
banner

Παραμένει θερμό το κλίμα μετά την αναβολή του Συμβουλίου

ΨΥΧΡΑΜΗ – ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ

 Η… επόμενη μέρα του ακυρωθέντος ελλείψει απαρτίας Δημοτικού Συμβουλίου βρήκε τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης να μελετούν την εισήγηση του δημάρχου και την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που έλαβαν – όπως έκαναν γνωστό – μία ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίασης. Στην τοποθέτηση του δημάρχου στο Δ.Σ. όμως ότι «υπάρχει σύγκλιση απόψεων μόνο στην ενιαία αντιπολίτευση», οι παρατάξεις «Ποιοτική Αιγιάλεια» και «Μπροστά για την Αιγιάλεια», απάντησαν μέσω ανακοινώσεων, εξηγώντας τους λόγους που δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος απάντησε σε όσα του καταλογίζουν, φωτογραφίζοντας κυρίως όσα ανέφερε στο δελτίο Τύπου της η Βάσω Ψυχράμη.

Βάσω Ψυχράμη: ΄΄«Στο ίδιο έργο θεατές». Προχειρότητα και πολιτικός οπορτουνισμός…΄΄

Στη δήλωσή της, η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, επισημαίνει: «Στο ίδιο έργο θεατές». Προχειρότητα και πολιτικός οπορτουνισμός… Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες, Η παράταξή μας «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ», χθες δεν επικύρωσε με τη συμμετοχή της άλλο ένα Δημοτικό Συμβούλιο – παρωδία. Κληθήκαμε από τη Δημοτική Αρχή σε συνεδρίαση για να ψηφίσουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες, σε μία εποχή που η πανδημία έχει μειώσει δραματικά το εισόδημά τους. Το θέμα ήταν ο καθορισμός των δημοτικών τελών, και εισήχθη στο Συμβούλιο χωρίς: α) Την προβλεπόμενη από τον νόμο απόφαση – εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής και β) χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας επί της εναλλακτικής πρότασης που είχαμε καταθέσει για μείωση των δημοτικών τελών κατά 6%.

Όταν δε ετέθη ερώτημα από αρχηγό δημοτικής παράταξης, αν υπάρχει εισήγηση, ο Δήμαρχος απάντησε ότι «θα την λάβετε αργότερα…!!!». Όντως, λάβαμε την εισήγηση του κ. Καλογερόπουλου μία ώρα αργότερα από την ώρα συνεδρίασης! Και μάλιστα με πρόταση για αύξηση των δημοτικών τελών κατά 10%! Μετά από όλα αυτά, πώς να χαρακτηρίσει κανείς τη Δημοτική Αρχή, που, αντί να απολογηθεί για την προχειρότητα και τη μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών από μέρους της, προσήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και εγκαλούσε τις δημοτικές παρατάξεις, που δικαίως δεν προσήλθαν; Η προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής Καλογερόπουλου στη διοίκηση και η έπαρση της εξουσίας χωρίς προηγούμενο…! Δυστυχώς, διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά ότι η απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση βεβηλώθηκε από ανθρώπους που δεν την πιστεύουν. Αριβίστες της πολιτικής, που έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, αμέσως μόλις οι τροποποιήσεις του νόμου τους έδωσαν τη δυνατότητα… Κρίμα…».

Τ. Παπακωνσταντινόπουλος: «Συμβούλιο για δημοτικά τέλη χωρίς απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής»

Επίσης, η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου, επισημαίνει: ΄΄Η δημοτική αρχή σε εποχή που οι δημότες, οι αγρότες και οι μικροεπαγγελματίες περνούν δύσκολες στιγμές εξαιτίας της οικονομικής και της επιδημιολογικής κρίσης, ετοίμασε πρόταση για αύξηση των δημοτικών τελών που είναι χειρότερη από την αρχική που προέβλεπε μηδενικές αυξήσεις! Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. μαζί με τους άλλους 17 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης έχει καταθέσει εναλλακτική πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών στα επιτρεπτά όρια του αντιλαϊκού νόμου με αύξηση κυρίως των τελών των μεγάλων επιχειρήσεων και μείωση των τελών των δημοτών και των μικροεπαγγελματιών. Όμως η δημοτική αρχή συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο για να παρθεί απόφαση για το θέμα αυτό χωρίς απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε σήμερα χωρίς εισήγηση και φυσικά απόφαση, γεγονός πρωτοφανές για τα δημοτικά πράγματα. Μάλιστα λέγεται ότι θα δοθεί αύριο απόφαση της Ο.Ε. η οποία όμως συνεδρίασε σήμερα! Μετά τα ανωτέρω ακατανόητα και με άγνωστες σκοπιμότητες η παράταξη, Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. απείχε από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και θα προσέλθει γι’ αυτό το θέμα  εφ’ όσον τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες΄΄.

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Οι ύβρεις και οι απρεπείς χαρακτηρισμοί είναι δείγμα ανυπαρξίας πολιτικών επιχειρημάτων»

Με αφορμή ανακοίνωση της τρίτης σε δύναμη παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το υβριστικό περιεχόμενο της ανακοίνωσης της τρίτης σε δύναμη παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και οι απρεπείς χαρακτηρισμοί που αναφέρονται σε αυτή περί «αριβισμού» και «πολιτικού οπορτουνισμού», είναι ουσιαστικά δείγμα ανυπαρξίας σοβαρών πολιτικών επιχειρημάτων και δυστυχώς χαρακτηρίζουν αυτούς που την υπογράφουν.

Επί της ουσίας, η τρίτη σε δύναμη παράταξη, ενώ είχε τον απαραίτητο χρόνο να επεξεργαστεί την αρχική μας εισήγηση για τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και αφού εξαντλήσαμε ως δημοτική αρχή κάθε περιθώριο πολιτικού πολιτισμού, διακόπτοντας δύο φορές τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, συγκαλέσαμε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να υπάρξει διαλογική συζήτηση επί της επικαιροποιημένης πρότασής μας (της οποίας όλοι είχαν γνώση) για να διαμορφωθεί η τελική πρόταση και να τεθεί προς ψήφιση. Αντί αυτού, η εν λόγω παράταξη, αγνοώντας επιδεικτικά τις ανάγκες του Δήμου και δυναμιτίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του, προκάλεσε ακόμα μία αναβολή συζήτησης μόνο για τις εντυπώσεις και χωρίς καμία ουσία, εκμεταλλευόμενη για μια ακόμη τα τρωτά σημεία του συστήματος της απλής αναλογικής, σε βάρος όμως όχι της δημοτικής αρχής αλλά όλων των δημοτών.

Λυπούμαστε πολύ.»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr