background img
banner
banner

Ψάχνει εναλλακτικές ο Μίλτος Ράμμος

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ

Στο ποιοτικό τεχνικό τιμ της Θύελλας Αιγίου, ανήκει και ο Μίλτος Ράμμος. Παράλληλα είναι έτοιμος να προσφέρει τις ποδοσφαιρικές του υπηρεσίες, όταν κληθεί από τον προπονητή Κυριάκο Αθανασίου να καλύψει μια θέση στην 11άδα, στα επίσημα παιχνίδια του δύσκολου πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας. Φυσικά η μακροχρόνια απαγόρευση στα τοπικά πρωταθλήματα και στην προετοιμασία της ακαδημίας, μόνο ευχαριστημένο δεν βρίσκει τον Μίλτο Ράμμο. Έχει αναγκαστεί μαζί με τους συνεργάτες του να αναζητεί τρόπους προπόνησης, που θα είναι αρεστοί στους νεαρούς αθλητές, ενώ παράλληλα θα καλύπτει μέχρι ένα ποσοστό το χαμένο έδαφος από την διακοπή της αγωνιστικής δράσης.

Μίλτος Ράμμος: «Προπόνηση με εξατομικευμένα προγράμματα»

Τον προπονητή των νεαρών αθλητών της Θύελλας Αιγίου φιλοξενεί σήμερα το protionline.gr, με το θέμα της ακαδημίας να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλα τα σωματεία, πόσο μάλλον για την Θύελλα που μας έχει συνηθίσει να λειτουργεί στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, με την 11άδα της να βρίσκεται σταθερά σε πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας.

Για την απαγόρευση των προπονήσεων και τις εναλλακτικές λύσεις που δουλεύονται στην Θύελλα Αιγίου, ο τεχνικός τόνισε: «Απαραίτητη ή όχι, υπερβολική ή λογική, η απαγόρευση ενασχόλησης με τον ομαδικό αθλητισμό ισχύει. Υποχρέωση μας είναι να βρούμε τρόπους ώστε τα παιδιά να αθλούνται και να διατηρήσουν την φόρμα τους για να διασφαλίσουν την ψυχική κ σωματική τους υγεία. Στην Θύελλα Αιγαίου όλοι οι προπονητές είμαστε εδώ δημιουργώντας εξατομικευμένα προγράμματα τεχνικής και φυσικής κατάστασης για τους νεαρούς αθλητές. Προγράμματα που τα παιδιά μπορούν μόνα τους να εκτελέσουν σε ανοιχτούς χώρους και με τους όρους που επιτρέπεται ακόμα η άσκηση. Δραστηριότητες όπως το ποδήλατο, το τρέξιμο στην φύση η στο γήπεδο, απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης στο σπίτι καθώς και η σωστή κ ποιοτική διατροφή μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά κατά την δύσκολη περίοδο της αποχής.»

«Φυσικά και υπάρχουν επιπτώσεις στην ψυχολογία των αθλητών»

Για το πόσο έχει επηρεάσει παιδιά και γονείς η πανδημία, ο τρόπος προφύλαξης που έχει επιλέξει το σωματείο της Θύελλας και τις τυχόν επιπτώσεις που ακολουθούν στο έμψυχο δυναμικό, συνεχίζει ο Μίλτος Ράμμος.

«Μετά το τέλος του πρώτου lockdown και την επαναλειτουργία της ακαδημίας μας, περιμέναμε με ανυπομονησία την επάνοδο των παιδιών. Σαφώς υπήρχε κάποια διστακτικότητα στην αρχή, ειδικά από την πλευρά των γονέων, κάτι το οποίο ήταν φυσιολογικό.

Παρόλα αυτά ο μεγαλύτερος αριθμός των παιδιών επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις. Η ακαδημία μας έχει τηρήσει κατά γράμμα όλες της οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το ίδιο θα κάνει σε ενδεχόμενο άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Οι επιπτώσεις μιας απόφασης για συνέχιση των περιοριστικών μέτρων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα είναι πολλές και θα αφορούν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες αθλητές και προπονητές που απασχολούνται στον χώρο.

Είναι δεδομένο πως τα παιδιά επηρεάζονται ψυχικά και σωματικά από τον συνεχόμενο εγκλεισμό. Αντίστοιχες επιπτώσεις είναι πιθανόν να παρατηρηθούν και σε μεγαλύτερης ηλικίας αθλητές, οι οποίοι εκτός αυτών θα έχουν να αντιμετωπίσουν και βιοποριστικά προβλήματα καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους ακόμα κ σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν ήδη οι ακαδημίες και κατ’ επέκταση οι προπονητές που εργάζονται σε αυτές. Προβλήματα που θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παραμένει κλειστός. Ευχή όλων μας να βρεθεί λύση και να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην αθλητική κανονικότητα που τόσο μας έχει λείψει.»


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr