background img
banner
banner

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είδε θετικά τα αιτήματα των Αστυνομικών Αχαΐας

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη πραγματοποίησε προχθές Δευτέρα 7 Ιουνίου αντιπροσωπία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, θέτοντάς του τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Αχαΐας αλλά και καταθέτοντας προτάσεις επίλυσης. Μάλιστα, στο ζήτημα της ανάγκης στελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε θέμα και για τα αστικά κέντρα Αιγίου και Ακράτας στα οποία ο πληθυσμός τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζεται.

Την Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Τσίτσικα και ο Γενικός Γραμματέας Μπαλάσης Γεώργιος Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών – Κτιριακό αλλά και η ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό. Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε εκ μέρους της Ένωσης, ΄΄η Αχαΐα με μεγάλα αστικά κέντρα και την μητρόπολη της νότιας Ελλάδας την Πάτρα, με πλείστα προβλήματα μεγαλούπολης και έντονη κινητικότητα μετανάστευσης δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται ως μία ακόμα επαρχιακή πόλη. Παράλληλα και τα αστικά κέντρα του Αιγίου και της Κάτω Αχαΐας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα αστυνόμευσης, ενώ οι περιοχές της Ακράτας, των Καλαβρύτων, του Ερυμάνθου και της Κλειτορίας καλύπτουν πέραν των τοπικών πληθυσμών, μεγάλο τουριστικό βάρος αλλά και δύσβατες ορεινές περιοχές. Παρά τις πρόσφατες ενισχύσεις με προσωπικό, πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής ενίσχυση της περιοχής της Αχαΐας με ικανό αριθμό προσωπικού μέσω μεταθέσεων αλλά και αποσπάσεων΄΄.

Ο εξοπλισμός

Σε ό,τι αφορά την ανανέωση εξοπλισμού και οχημάτων, τονίστηκε: ΄΄Μετά την παράδοση δεκάδων περιπολικών οχημάτων μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και οχημάτων μέσω προμηθειών της υπηρεσίας, ένα μεγάλο πρόβλημα του πεπαλαιωμένου στόλου επιλύθηκε. Όμως ειδικά οχήματα όπως τα μεταγωγικά οχήματα του Τμήματος Μεταγωγών & Δικαστηρίων Πατρών, λεωφορεία, τετρακίνητα οχήματα και μοτοσυκλέτες μετά από δεκαετίες συνεχούς χρήσης έχουν καταστεί πια έως και επικίνδυνα. Ακόμα αν και έχουν βελτιστοποιηθεί αρκετά ζητήματα σχετικά με τον εξοπλισμό τελευταία, παρατηρείται το φαινόμενο του απαρχαιωμένου εξοπλισμού πάσης φύσεως, (συστήματα επικοινωνιών, αλεξίσφαιρα, εξειδικευμένος εξοπλισμός ένδυσης κλπ)΄΄.

Άλλα θέματα…

Τέθηκε ακόμη το θέμα της Εκπαίδευσης Προσωπικού, ενώ έγινε και παρέμβαση για την άμεση διακοπή των μεταγωγών κρατουμένων (τακτικές & έκτακτες) των κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας προς δικαστήρια, νοσηλευτικά ιδρύματα και άλλες ανάγκες από το Τμήμα Μεταγωγών και Δικαστηρίων Πατρών.

Ακόμη, ζητήθηκε απαλλαγή από τα πάρεργα όπως η διανομή εκατομμυρίων δικαστικών, στρατιωτικών, και λοιπών εγγράφων, έργο των δικαστικών επιμελητών ή και σε κάποιες περιπτώσεις ταχυδρομικών υπαλλήλων, θέμα για το οποίο προκρίνουμε την θεσμοθέτηση της επίδοσης τους μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή κρατικής πύλης στο διαδίκτυο (gov.gr).

Σχετικά με την ενίσχυση της Αχαΐας με προσωπικό, ο Αρχηγός δήλωσε ότι στα πλαίσια του δυνατού η Αχαΐα θα ενισχύεται με προσωπικό όπως και γίνεται. Τους ενημέρωσε επίσης για τις διαδικασίες των υπηρεσιών του Αρχηγείου αναφορικά με το κτηριακό ζήτημα, τις προμήθειες οχημάτων και ειδών εξοπλισμού όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα όπου πολλά ήδη έχουν παραδοθεί σε υπηρεσίες. Ακόμα αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για την ηλεκτρονική επίδοση δικογράφων και λοιπών εγγράφων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής καθώς και την καθιέρωση ποινικής δίκης μέσω τηλεδιάσκεψης τα οποία αποτελούν πρωτοβουλίες του ιδίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr