background img
banner
banner

Έτρεξε τον πρώτο αγώνα βουνού ο Γιώργος Μεντής

ΣΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ «ZAGORI MOUNTAIN RUNNING» Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ / ΑΚΡΑΤΑΣ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε ο 10ος επετειακός αγώνας, Zagori Mountain Running. Τα 46 μοναδικά χωριά του Ζαγορίου, σκαρφαλωμένα σε απόκρημνες πλαγιές, με τα εντυπωσιακά πέτρινα αρχοντικά, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα τοξωτά γεφύρια και το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, συνέθεσαν το μαγευτικό τοπίο του αγώνα.

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε το Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 04:30 το πρωί, στο Τσεπέλοβο, με τον αγώνα ορεινού τρεξίματος TeRA 80km.

Αμέσως μετά, στις 06:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε ο Marathon 44+. Την Κυριακή 25 Ιουλίου τη σειρά πήραν οι δύο ολοκαίνουριες διαδρομές των Half Marathon 21km και Entry Race 10km, που ήταν η τελευταία διαδρομή.

Γιώργος Μεντής: «Πρωτόγνωρη εμπειρία σε πανέμορφα τοπία»

Το κάλεσμα στους αγώνες “Mountain”, βρήκε ανταπόκριση και από δρομείς της περιοχής μας. Ανάμεσά τους ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής της Αιγείρας / Ακράτας Γιώργος Μεντής, γνωστός με τις συμμετοχές του στους μαραθώνιους.

Αυτή την φορά θέλησε να δοκιμάσει μια διαδρομή 21 χιλιομέτρων σε βουνό κι έμεινε κατενθουσιασμένος, όπως αναφέρει στo protionline.gr, για αυτή την υπέροχη εμπειρία του:
«Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθη το 10ο επετειακό Zagori Mountain Running, από τους μεγαλύτερους και πιο ωραίους αγώνες ορεινού τρεξίματος, στο ορεινό σύμπλεγμα της Τύμφης, αποτελούμενος από 4 αγώνες: 80km +5100m, 44km +2600m, 21km +1170m και 10km +430m.

Έλαβα μέρος στον αγώνα των 21km καθώς ήταν ο πρώτος μου αγώνας ορεινού τρεξίματος και πραγματικά αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που ο πρώτος μου αγώνας ήταν αυτός. Σε μια πολύ απαιτητική διαδρομή όπου πάνω από το 95% αυτής ήταν σε μονοπάτια, με πολύ μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες, κατάφερα να τερματίσω τον αγώνα μετά από 2 ώρες και 38 λεπτά. Η εμπειρία από τον αγώνα ήταν πρωτόγνωρη και μοναδική τρέχοντας σε πανέμορφα τοπία δίπλα από το φαράγγι του Βίκου, μαζί με αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Ήταν πραγματικά μια εντυπωσιακή γιορτή του ορεινού τρεξίματος, όπου συγκέντρωσε πάνω από 12.500 αθλητές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα».

Παράλληλα ο Γιώργος Μεντής μας αποκάλυψε ότι δεν σταματά εδώ τις ορεινές του διαδρομές, πριν τον αγώνα μαραθωνίου στην Αθήνα τον Νοέμβρη: «Ο αγώνας αυτός ήταν μέρος της προετοιμασίας μου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 14 Νοεμβρίου, ενώ επόμενος προγραμματισμένος αγώνας μου είναι στις 26 Σεπτέμβρη στις Σέρρες σε αγώνα ορεινού τρεξίματος 21km και πάλι.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr