background img
banner
banner

Εκλογές με αυξημένο ενδιαφέρον για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ Γ.Ν.Α.Α.

Οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, Τριμελών Επιτροπών, συνέδρων για το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ και εκπροσώπων στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, θα γίνουν την Τετάρτη 10 Νοέμβρη από τις 8π.μ. ως τις 5μ.μ. και ήδη το ενδιαφέρον φαίνεται αυξημένο για συμμετοχή, σε μία εποχή που ο χώρος της δημόσιας υγείας βρίσκεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο προσκήνιο, με τα δημόσια νοσοκομεία να σηκώνουν το βάρος του covid-19.

Συγκεκριμένα, οι εκλογές αφορούν: Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ι.Ν.Α. (9μελές) και Εξελεγκτική Επιτροπή (3μελής). Αντιπροσώπους για Συνέδριο Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Τριμελείς Επιτροπές Νοσοκομείων και Κ.Υ. Συνέδρους για το 11ο Συνέδριο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε

Η υποβολή υποψηφιοτήτων μπορεί να γίνεται εγγράφως μέχρι και την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 3:00μμ στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Λεμπούση Δήμητρα 6945374437, Κυριάκου Γεωργία 6936873936) είτε με κοινή δήλωση (για συνδυασμό) είτε με ατομική δήλωση (για μεμονωμένο υποψήφιο).

Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα μέλη της Ε.Ι.Ν.Α. (γιατροί Ε.Σ.Υ, ειδικευόμενοι, επικουρικοί, αγροτικοί, γιατροί ΤΟΜΥ Αχαΐας) που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους που με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής θα διανεμηθούν στα εκλογικά κέντρα. Οι ειδικευόμενοι δε συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο ως αντιπρόσωποι στην ΑΔΕΔΥ και δεν ψηφίζουν σε αυτή την κάλπη. Οι αποσπασμένοι-μετακινημένοι στην Αχαΐα από άλλο νομό ιατροί δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Πώς θα ψηφίσουν οι Αιγιαλείς

Σε επίπεδο νομού θα στηθούν τρεις κάλπες. Όλοι οι ιατροί των Νοσοκομείων Αιγίου, Καλαβρύτων, ΚΥ Αιγίου, ΚΥ Ακράτας, ΚΥ Κλειτορίας και ΤΟΜΥ Αιγίου θα ψηφίσουν στην κάλπη που θα έχει στηθεί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Αιγίου.

Οι γιατροί όλων των Κ.Υ, ΤΟΜΥ, Γ.Ν. Αιγίου και Γ.Ν. Καλαβρύτων πρέπει έως και την ημέρα των εκλογών (θα υπάρχουν σχετικά μπλοκ αποδείξεων της Ε.Ι.Ν.Α στις αίθουσες ψηφοφορίας) να καταβάλουν το ποσό των 15 ευρώ για να έχουν δικαίωμα στην ψηφοφορία ως ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.
Να σημειωθεί ότι ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από γιατρούς του Νοσοκομείου Αιγίου να είναι υποψήφιοι για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α. με σκοπό να «δυναμώσει» η φωνή των ιατρών του τοπικού ιδρύματος…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr