background img
banner
banner

Έτσι δημιουργείται το κορυφαίο έξτρα παρθένο και βιολογικό ελαιόλαδο «ΛΙΑΝΟΣ»!

ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Με τις καλύτερες προοπτικές για τον παραγωγό αν και όχι με την αναμενόμενη παραγωγή, έχει ανοίξει η φετινή ελαιοκομική περίοδος για την επιχείρηση «ΛΙΑΝΟΣ». Η πολύ καλή τιμή αγοράς, η παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής ελαιολάδου από την αρχή ως το τέλος, η τήρηση των αυστηρών κανόνων, η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση και η διάθεση μεγάλων ποσοτήτων στο εξωτερικό, έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Την κορυφαία ποιότητα, που καθιστά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «ΛΙΑΝΟΣ», ασυναγώνιστο.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου στις Καμάρες Αιγιαλείας, δίνεται έμφαση στην παρακολούθηση και τον έλεγχο της επεξεργασίας του ελαιόκαρπου και στη συνέχεια της συσκευασίας του ελαιόλαδου στην μονάδα τυποποίησης, κάτω από τα αυστηρά κριτήρια του διεθνούς πρότυπου FSSC 22000. Έτσι, διασφαλίζεται άριστη ποιότητα, άρωμα και γεύση στο παραγόμενο ελαιόλαδο, που διατηρεί όλα τα ευεργετικά του στοιχεία που το κάνουν εκλεκτό. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον εκλεκτότερο ελαιόκαρπο της περιοχής παρέχουν το εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένο και βιολογικό ελαιόλαδο «ΛΙΑΝΟΣ».

Γνωρίζοντας το ελαιόλαδο είναι βέβαιοι για το προϊόν που εξάγουν

Στην επιτυχημένη «ιστορική» αλλά και διαρκώς εξελισσόμενη επιχείρηση ελαιολάδου της Δυτικής Αιγιάλειας, δίνει φέτος ακόμη μεγαλύτερη ώθηση η μεγαλύτερη παραγωγή και κυρίως η βελτιωμένη ποιότητα σε σύγκριση με πέρυσι. ΄΄Η παραγωγή ελαιολάδου είναι μεγαλύτερη από την περσινή όπως και η ποιότητα. Επίσης, έχουμε καταφέρει και δίνουμε μία πολύ καλή τιμή στον παραγωγό αφού έχουμε αυξανόμενη ζήτηση. Ξεκινήσαμε να αγοράζουμε ελαιόλαδο με 3,60 ευρώ το κιλό στο τέλος Οκτωβρίου και σήμερα αγοράζουμε με 3,40 ευρώ το κιλό΄΄, επισημαίνει στo protionline.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Κωνσταντίνος Λιανός, που αποτελεί την τέταρτη γενιά. Ο λόγος που δίνει καλή τιμή στο λάδι δεν είναι άλλος από την ποιότητα που αποτελεί πρωταρχικό μέλημα. ΄΄Μας ενδιαφέρει να αγοράζουμε το ελαιόλαδο από τους παραγωγούς μας, κατευθείαν την ώρα που βγαίνει στο ελαιοτριβείο μας, γι’ αυτό δίνουμε τόσο καλή τιμή. Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε επεξεργαστεί το προϊόν σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πιστοποιητικών μας και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της καλύτερης ποιότητας του ελαιολάδου. Το λάδι αυτό το γνωρίζουμε άρα είμαστε σίγουροι για το προϊόν που διοχετεύουμε στην αγορά, διότι πληροί όλες τις προδιαγραφές και της ποιότητας που επιθυμούμε εμείς αλλά και της πιστοποίησης΄΄, σημειώνει.

Με πιστοποιήσεις και σύγχρονες προδιαγραφές

Αναφορικά με τη διαδικασία, ο κ. Λιανός τονίζει: ΄΄Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση, με πολυετή πείρα. Από την αρχή ως το τέλος της επεξεργασίας είμαστε παρόντες, γνωρίζουμε τους παραγωγούς, βλέπουμε την ποιότητα του καρπού, βγάζουμε το λάδι στο ελαιοτριβείο μας, το αποθηκεύουμε σε ανοξείδωτα δοχεία ανάλογα με την ποιότητα και στη συνέχεια το συσκευάζουμε. Μιλάμε για μία διαδικασία πλήρως ελεγχόμενη και ελεγμένη από την αρχή ως το τέλος. Δουλεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Όλος ο εξοπλισμός είναι ανοξείδωτος και ό,τι πλαστικό υπάρχει είναι πιστοποιημένο, όπως και όλα τα μηχανήματά μας. Θέλουμε να πουλάμε ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, άρα στοχεύουμε στην ποιότητα, γι’ αυτό και προσπαθούμε να διοχετεύουμε στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερο το ελαιόλαδο που έχει παραχθεί στο ελαιοτριβείο μας΄΄.

Σε περισσότερες από δέκα χώρες του εξωτερικού

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το ελαιόλαδο «ΛΙΑΝΟΣ» τυγχάνει μεγάλης αποδοχής σε Ελλάδα και εξωτερικό. ΄΄Συσκευάζουμε το λάδι που παράγουμε και το εξάγουμε σε περισσότερες από δέκα χώρες, σε Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη. Οι πωλήσεις μας στο εξωτερικό κάθε χρόνο είναι ανοδικές. Ακόμη και στην περίοδο του κορωνοϊού΄΄, αναφέρει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν τους έχει επηρεάσει η πανδημία, υπογραμμίζει τα εξής: ΄΄Μας έχει επηρεάσει όχι ως προς τις πωλήσεις αλλά ως προς τη δυνατότητα να επεκταθούμε, να έχουμε συμμετοχή σε εκθέσεις και να κάνουμε δηλαδή ανάπτυξη προς το εξωτερικό. Απευθυνόμαστε σε μία αγορά που την ενδιαφέρει η ποιότητα του ελαιολάδου. Πιο πολλοί προμηθεύονται το λάδι μας για οικιακή χρήση, με αποτέλεσμα στην περίοδο της καραντίνας να έχουμε από κάποιους πελάτες, αύξηση κατανάλωσης ελαιολάδου. Βέβαια κάποιοι άλλοι που έχουν εστιατόρια δεν δούλεψαν και σε αυτό τον τομέα είχαμε μείωση η οποία όμως ισοσταθμίστηκε΄΄. Και συνεχίζει: ΄΄Το μειονέκτημα ήταν ότι δεν μπορέσαμε να συμμετέχουμε σε εκθέσεις στο εξωτερικό όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Ο προσανατολισμός μας είναι να κάνουμε ανάπτυξη και να δημιουργούμε νέες συνεργασίες αυξάνοντας το πελατολόγιό μας. Αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω της καραντίνας τα τελευταία δύο χρόνια. Ακόμη και η επικοινωνία με τους πελάτες μας έχει γίνει πιο δύσκολη καθώς υπάρχει μία απόσταση. Για παράδειγμα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή είχαμε επισκέψεις καθώς πολλοί πελάτες μας ζητούσαν να είναι παρόντες στη συγκομιδή, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία επεξεργασίας. Είχαμε επισκέψεις στο ελαιοτριβείο, γευστικές δομικές. Όλα αυτά γίνονται σε μικρότερο βαθμό με τον κορωνοϊό κι αφού βέβαια τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας΄΄.

Εμπόριο κι άλλων προϊόντων της αιγιάλειας γης

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η επιχείρηση «ΛΙΑΝΟΣ», στηρίζοντας τα προϊόντα της αιγιάλειας γης, το τελευταίο χρονικό διάστημα συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς και εμπορεύεται και άλλα βιολογικά προϊόντα εκτός από το ελαιόλαδο, όπως ρίγανη τσάι, θυμάρι, ελιές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr