background img
banner
banner

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παραδίδουν μαθήματα σύνεσης κατά του κορωνοϊού

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ… ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Με τα συνολικά κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα να έχουν πολλές μέρες να ¨πέσουν¨ κάτω από τα 4108 κρούσματα, ο νομός συνεχίζει να είναι ένα ¨καζάνι που βράζει¨ έχοντας χθες συνολικά 142 νέα και με τον δείκτη θετικότητας να αγγίζει το 3,60%. Κατά την χθεσινή ημέρα στην γειτονική Πάτρα, σε 522 άτομα που έκαναν Rapid Test στο Επιμελητήριο Αχαΐας βγήκαν 38 θετικά.

Παρ’ όλα αυτά η εμβολιαστική διαδικασία στην Αιγιάλεια συνεχίζεται σε συνετό βαθμό, με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με άλλες όμορες περιοχές όπως η Πάτρα και ο νομός Ηλείας. Στα δύο εμβολιαστικά σημεία που υπάρχουν σε επίπεδο δήμου (στο ΓΝΑΑ και το Κ.Υ Ακράτας) οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί κατά 15% σε σχέση με το 10% της προηγούμενης βδομάδας, ενώ δεν αποκλείεται οι συνολικοί εμβολιασμοί στην Αιγιάλεια να ξεπεράσουν το ¨μαγικό¨ αριθμό των 30 χιλιάδων πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, καθώς η συμμετοχή έχει “χτυπήσει κόκκινο” τις τελευταίες ημέρες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως εντοπίζεται στις σχολικές κοινότητες, με τα Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια της περιοχής να “σηκώνουν… πολύ” τα περιστατικά νόσησης και να αυξάνουν την διασπορά πιο πολύ από ποτέ τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Αιγιάλειας και τα γύρω χωριά.

Ελευθεριώτης: «Υπάρχουν παιδάκια του δημοτικού που αυτή τη στιγμή νοσούν από κορωνοϊό»

«Όπως υπάρχει έξαρση και διασπορά σε ολόκληρη την κοινωνία, έτσι ακριβώς υπάρχει και στα σχολεία της περιοχής. Κάθε σχολική μονάδα είναι μία αξιόπιστη ¨μικρογραφία¨ του κόσμου. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε όλη την Αιγιάλεια δεν υπάρχει ποσοστό εμβολιασμένων μαθητών, είναι μηδαμινό αυτό το νούμερο. Αυτό αυτόματα σημαίνει, ότι κάθε σχολείο είναι πιθανή εστία κρουσμάτων. Υπάρχουν παιδάκια του δημοτικού που αυτή τη στιγμή νοσούν από κορωνοϊό και δυστυχώς δεν είναι και… λίγα. Βάσει των ειδικών λοιμοξιολόγων τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά και σπάνια κάποιο θα νοσήσει βαριά. Όμως ταυτόχρονα είναι εστία μετάδοσης σε άλλους ανθρώπους, γονείς ή συγγενείς, φίλους ή γνωστούς, με αποτέλεσμα να μην σταματάει αυτή η… αλυσίδα διασποράς και νόσησης του covid-19. Και αυτό είναι το χειρότερο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως σχολική κοινότητα» αναφέρει στο protionline.gr ο Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο οποίος είναι πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιάλειας.

Ο κορωνοϊός σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς και τα υγειονομικά πρωτοκόλλα

Η μόνη λύση στο να ελέγχεται η γενική υγειονομική εικόνα της περιοχής στα σχολεία, είναι αφενός η συνεχής και καθημερινή ενημέρωση και τα σέλφ τεστ που ούτως ή άλλως δείχνουν την πορεία της διασποράς και την πρόθεση του νέου κορωνοϊού. Να σημειωθεί ότι, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο ελέγχονται με πολύ τακτικό τρόπο και σχεδόν ανά διήμερο, καθώς για τους καθηγητές – δασκάλους ισχύει ένα πολύ συγκεκριμένο και “βαρύ” πρωτόκολλο που ακολουθείται και αποδίδει. Σε γενικές γραμμές όμως και αν κάποιος το δει από μία “τρίτη ματιά” το θέμα της νόσησης και του ιικού φορτίου, θα διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο έχει αφήσει τους γονείς και τα παιδιά στην δική τους “κρίση” και απόφαση για το πως θα κινηθούν σύμφωνα με τις συνθήκες, καθώς το μικρό ποσοστό των ανθρώπων που χαρακτηρίζονται ως αρνητές του ιού, επηρεάζουν άλλους που δεν είναι ή απλά φοβούνται τα εμβόλια.

Σε επίπεδο Αχαΐας νοσούν 10 έως 12 εκπαιδευτικοί κάθε μέρα λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας πριν από λίγς ημέρες, επί καθημερινής βάσης λείπουν από τη θέση τους δέκα με δώδεκα άτομα από τις υπηρεσίες τους, λόγω κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει ότι αναλογικά… 3 εκπαιδευτικοί από αυτούς βρίσκονται και αφορούν την Αιγιάλεια. Με δεδομένο αφενός το ότι δεν επιτρέπεται η σύμπτυξη τμημάτων και αφετέρου τον “καλπασμό” του ιικού φορτίου τις τελευταίες βδομάδες, υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο να ελέγχονται όλες οι παράμετροι στην πρακτική καθημερινότητα των σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας. Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, τόνισε: «Όσα θετικά και σωστά γίνονται, είναι πολύ περισσότερο λόγω της φιλοπατρίας και της ευσυνειδησίας των εκπαιδευτικών και πολύ λιγότερο λόγω των μέτρων της κυβέρνησης. Τα παιδιά που νοσούν θα ενημερωθούν από την ίδια την δασκάλα τους για την διδακτική ύλη μέσω email. Δεν προβλέπεται τηλεκπαίδευση ή άλλη μορφή εκπαίδευσης από το διαδίκτυο».

Καρέλη: «Πρέπει να φύγουμε από την νοοτροπία του “μένουμε σπίτι”, τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν κανονικά»

«Μέχρι στιγμής στο δικό μας σχολείο δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα κορωνοϊού, όσον αφορά τους μαθητές μας. Όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στις μαθητικές κοινότητες σε όλο τον δήμο υπάρχει μεγάλη διασπορά και η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.
Μοναδική περίπτωση σε εμάς είναι ο δάσκαλος της φυσικής αγωγής του σχολείου ο οποίος νοσεί και αναρρώνει» ήταν τα πρώτα λόγια της διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φωτεινή Καρέλη, στην ερώτηση ποια είναι η εικόνα αυτή την στιγμή στην μονάδα και συμπληρώνει «υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις που γονείς κράτησαν τα παιδιά στο σπίτι τους μόλις έμαθαν για το περιστατικό. Όμως ο σκοπός είναι να φύγουμε πια από την νοοτροπία του “μένουμε σπίτι” και οι σχολικές μονάδες να είναι ενεργές και λειτουργικές, έστω και αν υπάρχει η έξαρση της νόσου» ανέφερε στo protionline.gr η κ. Καρέλη.

«Οι εκπαιδευτικοί κάνουν τρομερή δουλειά σε σχέση με τον covid-19»

«Ο χειμώνας που έρχεται θα έχει μεγάλη έξαρση σε κρούσματα. Επηρεαζόμαστε και απειλείται η ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας και η προσφορά της. Ο φόβος που επικρατεί όταν γίνεται γνωστοποίηση κάποιου περιστατικού covid, κάνει κάποιους να ανησυχούν πιο πολύ απ’ ότι κάποιοι άλλοι. Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι τα σχολεία λαμβάνουν στον υπέρτατο βαθμό κάθε πρόληψη και μέτρο για τον περιορισμό της εμφάνισης κάποιου κρούσματος. Τα σχολεία δεν πρέπει να κλείσουν, όπως πέρσι και δεν θα κλείσουν. Πρέπει όλοι, μαθητές και δάσκαλοι, να αρχίσουν να ζουν με τον κορωνοϊό, να γίνει ένα μέρος των δραστηριοτήτων κάθε ανθρώπου μέσα στην κοινωνία, αν αυτό το πετύχουμε ατομικά θα γίνει και συνολικά πολύ εύκολα!» τονίζει η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού της πόλης και καταλήγει να πει: «Το σχολείο μας είναι ένας χώρος που κυριαρχεί η προσοχή των μέτρων κατά της διασποράς και τα παιδιά έχουν μάθει πολύ καλά πως να συμπεριφέρονται και στις συνθήκες και στην καθημερινή τους συμπεριφορά. Οι εκπαιδευτικοί μας κάνουν τρομερή δουλειά σε αυτό το κομμάτι και όλα λειτουργούν άψογα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr