background img
banner
banner

Χαμηλός ο αριθμός των νέων μολύνσεων στην Αιγιάλεια

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αισθητά μειωμένος ήταν την Τετάρτη 17/11 ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 στην Αχαΐα ενώ και τα στοιχεία των προηγούμενων ημερών που παρουσίαζαν έξαρση στον νομό, δείχνουν πως η Αιγιάλεια έχει αναλογικά πολύ μικρότερο ποσοστό νέων κρουσμάτων καθημερινά σε σχέση με την Πάτρα.

Συγκεκριμένα, η καταγραφή του ΕΟΥΔ ανέφερε 242 νέα κρούσματα στο νομό, δηλαδή 74 κρούσματα λιγότερα σε σχέση με προχθές όπου ήταν 308… Την πρωτιά και στα νούμερα τη Τρίτης κατείχε η Πάτρα με 238 νέες μολύνσεις, ενώ το Αίγιο είχε 28. Ο Ερύμανθος 20, η Δυτική Αχαΐα 18 και τα Καλάβρυτα 4 νέα κρούσματα.

Στο μεταξύ, 308 νέες μολύνσεις εντοπίστηκαν στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια των 841 δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ. Στο Αίγιο, στο Κέντρο Υγείας την Τρίτη διενεργήθηκαν 101 rapid test με 3 θετικά (2.97%) που αφορούν σε 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 27 έτη.

Σε κάθε περίπτωση, τα ποσοστά αφορούν κυρίως νέους ανθρώπους κι αν θα μπορούσε κανείς να διακρίνει κάτι θετικό σε όλη αυτή την έξαρση είναι πως εφόσον νοσήσουν αποκτούν αντισώματα ενάντια στον ύπουλο ιό.

Χθες πάντως, ένας σημαντικός αριθμός Αιγιαλέων παρέμενε νοσηλευόμενος στις κλινικές covid των δύο νοσοκομείων της Πάτρας, με ορισμένους να είναι διασωληνωμένοι.
Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η προσέλευση για εμβολιασμό καθημερινά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου με ορισμένους που μέχρι στιγμής είχαν αμφιβολίες να πείθονται τελικά να εμβολιαστούν και κάποιους άλλους να προσέρχονται για να κάνουν την… αναμνηστική δόση με την ελπίδα ότι σύντομα όλο αυτό θα είναι μία… κακή ανάμνηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr