background img
banner
banner

Αναβιωτές της Αιγιάλειας στην ταινία για τη μάχη της Αράχωβας

ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΚΑΡΑ

Η νέα ταινία του Βασίλη Τσικάρα «Η μάχη της Αράχωβας» που παρουσιάζει το σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός, θα έχει και «χρώμα» Αιγιάλειας. Πέντε μέλη του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821», με τις στολές και τα άρματά τους, έλαβαν μέρος στα γυρίσματα της ταινίας, που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη «μεγάλη οθόνη».

Όπως μετέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Ψυχογιάννης, ΄΄ήταν η πρώτη φορά που κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε ταινία του σκηνοθέτη ταινιών ιστορικού περιεχομένου Βασίλη Τσικάρα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι’ αυτό, καθώς μέσω αυτής θα παρουσιαστεί στον κόσμο η τεράστιας ιστορικής σημασίας μάχη της Αράχωβας΄΄.

Τα γυρίσματα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Ψυχογιάννης, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στην παλιά εκκλησία του Άη Γιώργη στους πρόποδες του Παρνασσού και στην Αράχωβα, πολύ κοντά στο σημείο που έγινε η μάχη.

΄΄Πήγαμε προσκεκλημένοι του Μανώλη Σαββίδη, αναβιωτή, ενώ έλαβαν μέρος και μέλη του Συλλόγου Αναβίωσης από την Άμφισσα. Ο δικός μας σύλλογος συμμετείχε με πέντε μέλη.. Ήταν μια εμπειρία υπέροχη, γεμάτη δυναμισμό και με πολλές όμορφες σκηνές!΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ψυχογιάννης.

Ετοιμασίες για τον εορτασμό της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας

Ερωτηθείς αναφορικά με τις επόμενες «κινήσεις» του Συλλόγου «Βοστίτσα 1821», ο πρόεδρος είπε πως το βάρος από εδώ και στο εξής πέφτει στους εορτασμούς της επετείου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας τον Ιανουάριο, με τις ετοιμασίες ήδη να έχουν ξεκινήσει από τον Σύλλογο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε, με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, θα κληθούν μέλη συλλόγων αναβιωτών από όλη τη χώρα, ενώ, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα πραγματοποιηθεί μία μεγαλειώδης παρέλαση με γνήσιες φορεσιές του ’21, από όλη τη χώρα, που θα δώσει άλλη δυναμική στη φετινή γιορτή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr