background img
banner
banner

Αιγιαλείς χωρίς έκπτωση στο Χιονοδρομικό, τουλάχιστον για φέτος…

ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΕ-ΟΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν εξετάστηκε το αίτημα του δήμου Αιγιαλείας για παροχή εκπτώσεων στους δημότες της Αιγιάλειας στη χρήση των παροχών του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Η αιτιολογία ήταν ότι η σεζόν βαίνει προς το τέλος της και πως θα εξετάσουν το αίτημα από του χρόνου…
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η παροχή αυτή, που ισχύει και για τους δημότες Καλαβρύτων, ίσχυε κάποια χρόνια για τους Αιγιαλείς, πριν κατόπιν αιτήματος και τότε από πλευράς δήμου Αιγιαλείας που είχε γίνει αποδεκτό.

Το θέμα ανακίνησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Γιώργος Γιοβάς, υποβάλλοντας μάλιστα εγκαίρως το σχετικό αίτημα, όταν δηλαδή η σεζόν ξεκινούσε και το Χιονοδρομικό είχε ακόμη αρκετό καιρό λειτουργίας. Το σκεπτικό του κ. Γιοβά, το οποίο ανέλυσε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας που έλαβε σχετική απόφαση υποβολής αιτήματος, ήταν ότι δικαιωματικά οι Αιγιαλείς δικαιούνται έκπτωσης, από τη στιγμή που μεγάλη επιφάνεια του Χιονοδρομικού βρίσκεται σε εκτάσεις της Αιγιάλειας. Βεβαίως, η δημοτική αρχή ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει κάτι αναφορικά με την έκταση που της αναλογεί, υποβάλλοντας ωστόσο το αίτημα της έκπτωσης για τους δημότες.

Γιοβάς: ‘’Ακόμη δεν έχουμε βρει το παραχωρητήριο’’

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο κ. Γιοβάς, ΄΄πράγματι, δεν συζητήθηκε καν από το Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Κέντρου το αίτημα που υποβάλλαμε, ενώ κι εγώ που το έχω θέσει εδώ και τόσο καιρό, δεν έχω λάβει επίσημη απάντηση΄΄. Ερωτηθείς αναφορικά με τη στάση της δημοτικής αρχής για την έκταση που αναλογεί στον δήμο, ο κ. Γιοβάς είπε πως ΄΄ακόμη δεν έχουμε βρει το παραχωρητήριο. Όσο για τη δημοτική αρχή, σήμερα είναι αυτή, αύριο μπορεί να είναι κάποια άλλη. Όπως και να έχει, σαν αιρετοί έχουμε χρέος να λειτουργούμε με γνώμονα τα συμφέροντα του δήμου μας και των δημοτών΄΄.

Επένδυση και αναβάθμιση σε… καλό δρόμο

Πάντως, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΑΕ-ΟΤΑ Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, συζητήθηκε το θέμα της επένδυσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο και η εξέλιξη του διεθνούς διαγωνισμού για τη βελτίωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών του. Ο διαγωνισμός των 18,3 εκατ. ευρώ, μετά την αναθεώρηση των όρων για τις οποίους παρενέβη η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), τέθηκε πρόσφατα σε διαβούλευση από την αναθέτουσα αρχή, που είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Τη σχετική ενημέρωση προς τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Φωκίων Ζαΐμης. Aπό την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος της Α.Ε. ΟΤΑ Χιονοδρομικό Θανάσης Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση τροποποίηση των όρων της αρχικής διακήρυξης, ενώ ζήτησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr