background img
banner
banner

Η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ στη «Γιορτή των Γαστρονομικών Κοινοτήτων»

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Στην έκθεση HORECA, στην Μetropolitan Expo, παρευρέθηκε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου η γενική διευθύντρια της ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ηρώ Τσιμπρή, μαζί με αρκετούς εκπροσώπους αναπτυξιακών εταιρειών – ΟΤΔ LEADER/CLLD, όπου και παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Πίττα «Γαστρονομικές Κοινότητες» από το ομώνυμο πρόγραμμα.

Ο Γιώργος Πίττας ξεκίνησε το 2018, τη δράση «Γαστρονομικές Κοινότητες», ένα πρόγραμμα που έχει στόχο η ελληνική γαστρονομία να γίνει μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, εφαλτήριο της τουριστικής της ανάπτυξης, αλλά και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας κάθε τόπου.

Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι η οργάνωση των επαγγελματιών του ευρύτερου τομέα της γαστρονομίας (παραγωγή-εστίαση-φιλοξενία) σε διάφορες περιοχές της χώρας, με σκοπό την αξιοποίηση των γαστρονομικών πόρων που διαθέτει ο τόπος τους, και τη σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr