background img
banner
banner

Κάλεσμα «μάχης» του Σωματείου Οικοδόμων

ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ- ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.

Την πρωτοβουλία να συντονίσει τοπικούς φορείς και σωματεία για μία μεγάλη κινητοποίηση, παράλληλα με αυτές που έχουν προγραμματιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, έχει αναλάβει το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, προκειμένου να παλέψουν όλοι μαζί για τις τραγικές ελλείψεις στη δημόσια Υγεία, την ακρίβεια, τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος, τη φτώχεια.

Για την Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα έχει προγραμματίσει σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου που οργανώνει το Σάββατο στις 11.00 το πρωί, στην Τρίγωνη Πλατεία.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων, ΄΄τώρα είναι η ώρα οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Στις 26 Φλεβάρη 2022 συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας. Δε μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους 25.000 νεκρούς από την πανδημία, τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, όταν σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να αντιμετωπίζονται τέτοιες ασθένειες΄΄.

«Πρόκληση η πολιτική για την Υγεία»

Για το Νοσοκομείο Αιγίου τονίζει πως ΄΄στενάζει κάτω από τις τεράστιες ελλείψεις, οι γιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι στα όριά του, αρκετοί παραιτούνται από τα καθήκοντά τους. Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό καλύπτονται με εντέλλεσθε και μετακινήσεις. Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας αποψιλώθηκαν από προσωπικό, δεκάδες γιατροί και λοιπό προσωπικό μετακινήθηκε στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα πολλά εκ των οποίων μόνο κατ’ όνομα να είναι Κέντρα Υγείας΄΄.

Παράλληλα, σημειώνει πως ΄΄είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος. Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αβγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ΄΄.

Ακρίβεια και μείωση λαϊκών εισοδημάτων

Σχετικά με τις αυξήσεις, σημειώνει: ΄΄Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και ο λαός μας στενάζει από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα. Δεν ανεχόμαστε το 2022, να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα και τα παιδιά τους να διαβάζουν με το κερί, που δεν έχουν θέρμανση, που λόγω της ακρίβειας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές τους ανάγκες, όπως είναι η τροφή, η ένδυση, η θέρμανση. Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, να χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργείται με αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Δεν ανεχόμαστε οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο μισθό ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις. Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας΄΄.

Το Σωματείο Οικοδόμων είναι δίπλα στον αγώνα των αγροτών που παλεύουν για την προστασία του εισοδήματός τους με πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής και ελάχιστες εγγυημένες τιμές που να εξασφαλίζουν μια ανθρώπινη ζωή στα χωριά, καταλήγοντας ως ακολούθως: ΄΄Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Αιγιαλειας να συνεδριάσουν άμεσα και να μπουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, να ξεδιπλώσουν ένα πλούσιο σχέδιο δράσης και συντονισμού του αγωνιστικού μας βηματισμού. Πρώτος σταθμός της δράσης μας το συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη και ώρα 11πμ στη Τρίγωνη Πλατεία.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων. Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη όλους τους φορείς της Αιγιάλειας την Τετάρτη 23/2/22 ώρα 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr