background img
banner
banner

«Κλειδώνει» χωρίς αλλαγές το νέο μηχανογραφικό

ΒΑΣΙΜΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ!

Βαθιά… ανάσα δίνουν στον δήμο Αιγιαλείας οι πληροφορίες που θέλουν τις όποιες αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας να μετατίθενται χρονικά για το μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-24. Στην απόφαση αυτή φαίνεται πως έχει καταλήξει η υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρατείνοντας έτσι και εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες, την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, στην αρχική του έδρα στο Αίγιο.

Οι πληροφορίες αυτές ενισχύονται και από το γεγονός ότι η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με την κατάρτιση οδηγιών προς τα Πανεπιστήμια , βάσει των οποίων θα κάνουν τις εισηγήσεις τους για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη. Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας δεν έχει στείλει ακόμη επιστολή, αλλά ούτε και προτίθεται άμεσα να το κάνει, παρά τη δέσμευσή της στην τελευταία Σύνοδο Πρυτάνεων, στις 12 Ιανουαρίου ότι “τις επόμενες ημέρες θα λάβουν επιστολή της, συνοδευόμενη με οδηγίες από την ΑΘΑΑΕ, με την οποία θα δίνεται νέα παράταση για να καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη”.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, το μηχανογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχει ήδη «κλειδώσει» και δεν θα περιλαμβάνει αλλαγές στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του νέου ακαδημαϊκού χάρτη (συγχωνεύσεις τμημάτων, ίδρυση νέων τμημάτων κ.λπ.), αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ, που δεν είναι τοπικού ενδιαφέροντος.

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για λειτουργία της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα τον Οκτώβριο

Επιπλέον, η υπουργός έχει δώσει νέα προθεσμία μέχρι στις 31 Μαρτίου, στους Πρυτάνεις για να καταθέσουν προτάσεις για καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, αξιολογώντας, πέραν των στρατηγικών και αναπτυξιακών στόχων του κάθε Ιδρύματος, μια σειρά από στοιχεία που αφορούν στην οργάνωση, τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των προγραμμάτων σπουδών. Ήδη πάντως η απόφαση της Συγκλήτου που εισηγείτο στο υπουργείο μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, ανέφερε ότι αυτό θα υλοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι εκεί εγκαταστάσεις ώστε να λειτουργήσει, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάποια προετοιμασία προς αυτή την κατεύθυνση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δύσκολη η μεταφορά και λειτουργία του Τμήματος στην Πάτρα από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως ούτε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας είχε κάποια ενημέρωση από το υπουργείο για το αποτέλεσμα της εισήγησης της Συγκλήτου, όπως διεφάνη από τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Χρήστο Γούτο και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Μπούνια.

Ένας ακόμη χρόνος για να ενισχυθεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας…

΄΄Όσο δεν υπογράφεται το Προεδρικό Διάταγμα» αναπτερώνονται οι ελπίδες μας ότι μπορεί να μην υλοποιηθεί η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου για μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα΄΄, είναι τα λόγια που ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει επαναλάβει στο Δημοτικό Συμβούλιο και, όπως φαίνεται, κάθε ημέρα που «κερδίζεται» είναι πολύτιμη.

Αυτό που μένει βέβαια για να δοθεί παράταση στην παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια, είναι να βγει το μηχανογραφικό δελτίο αναγράφοντας ως έδρα το Αίγιο. Κάπως έτσι θα δοθεί χρόνος και στον δήμο να τεκμηριώσει και να ενισχύσει τα επιχειρήματά του για διατήρηση του Τμήματος στη «γενέτειρά του».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr