background img
banner
banner

Λήγουν τέλος Μαρτίου οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ 27 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ- ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΣΤΟ ΓΝΑΑ

Πληθαίνουν οι φωνές αγωνίας των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου από τα νοσοκομεία της χώρας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος Μαρτίου και δεν έχει κινηθεί η παραμικρή διαδικασία για την ανανέωσή τους. Στο Νοσοκομείο Αιγίου με αυτό το καθεστώς εργάζονται περί τα 27 άτομα καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους τομείς φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας.

Κι όλα αυτά ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, σίτιση αλλά και φύλαξη έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων της Αχαΐας και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ενώ αυτή η κατηγορία εργαζομένων καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και στηρίζει τις δημόσιες δομές υγείας της χώρας σε κρίσιμες, απαιτητικές και επιβαρυντικές για την υγεία των εργαζομένων συνθήκες, το εργασιακό τους μέλλον κρίνεται αβέβαιο καθώς μετά το πέρας της τρίμηνης παράτασης που δόθηκε στις 31/3/2022 μένουν… επί ξύλου κρεμάμενοι.

Μαζί με αυτούς βέβαια και εφόσον δεν υπάρξουν ανανεώσεις συμβάσεων ή παρατάσεις των υπαρχόντων ως το τέλος του έτους, χάνει και το νοσοκομείο τις υπηρεσίες εξειδικευμένου προσωπικού.

Μάλιστα, την Τετάρτη 16/2 οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία, πραγματοποίησαν στάση εργασίας ώστε να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ενώ παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και στην 6η ΥΠΕ.

Υπέρ τους έχει ταχθεί και η ΠΟΕΔΗΝ που στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας: Ανανέωση των συμβάσεων έως 31/12/22, να επανέλθει το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει Ατομικές Συμβάσεις, προγραμματισμό μονιμοποίησης εντός του 2022.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr