background img
banner
banner

Συγκέντρωση για τα αγροτικά προβλήματα από τον Ανεξάρτητο Αγροτικό Σύλλογο

ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Συγκέντρωση και συζήτηση παραγωγών με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου. Τα θέματα που συζητήθηκαν είχαν να κάνουν με τα γνωστά προβλήματα που μαστίζουν τους αγρότες της περιοχής μας.
Συζήτηση έγινε για το κόστος παραγωγής. Όπως τονίστηκε, ΄΄η αλματώδης αύξηση στις τιμές των λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, καυσίμων και γενικά ό,τι αφορά την αγροτική καλλιέργεια, έχουν φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να καλλιεργήσουν. Ενδεικτικά φέτος οι περισσότεροι δεν θα ρίξουν ούτε ένα κόκκο λιπάσματος!΄΄

Για το θέμα της σταφίδας οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους λέγοντας πως έφτασαν στον Φεβρουάριο και οι παραγωγοί έχουν πληρωθεί από 1.25, 1.10, 1,00 και 0,50 €.
Αναφέρθηκαν ακόμη στα εσπεριδοειδή, λέγοντας: ΄΄Το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει με τις εισαγωγές από τρίτες χώρες όπως η Τουρκία και καμιά κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να λύσει΄΄.

Μίλησαν ακόμη για τις συντάξεις των αγροτών μεταφέροντας καταγγελίες συναδέλφων τους, σύμφωνα με τις οποίες, όσοι κάνουν αίτηση για σύνταξη έως το 2030 με τον νόμο Κατρουγκαλου θα πάρουν όσο είναι και η εθνική σύνταξη περίπου δηλαδή γύρω στα 384€…

Για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας είπαν πως παραμένει άγνωστο ακόμα ούτε υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης της σταφίδας το οποίο θα έδινε ανάσα στην καλλιέργεια και τα απαιτούμενα χρήματα που χρειάζονται για την ανανέωσή της, μιας και ο παραγωγός δεν μπορεί να το κάνει μόνος του με τόσο χαμηλές τιμές.

Τέλος, ο Σύλλογος ανέλαβε εντός των επόμενων ημερών, σε χώρο και ημέρα που θα ανακοινωθούν, να καλέσει όλους τους φορείς οι οποίοι άμεσα ή έμμεσα έχουν σχέση με τα παραπάνω θέματα, να απαντήσουν ανοιχτά προς τους παραγωγούς ώστε ο καθένας να ξεκαθαρίσει την θέση του και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr